Rozcestník >> Náboženství >> Bůh Tě miluje!

Informace

Název: Bůh Tě miluje!
Kategorie: Náboženství
Založil: -
Správci: DominiqueD
Založeno: 21.11.2020 04:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2486135x
Příspěvků:
64341

Předmět diskuze: Bůh Tě miluje! - 🤍 ❤️ I kdyby hory někam odešly, i kdyby se chvěly pahorky, má láska od tebe nikdy neodejde, smlouva mého pokoje se nezachvěje,,❤️🤍
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1661

Zobrazit vše


| Předmět:
04.12.20 00:54:44 | #1661

Kdo nás může nejlépe poučit o tom, co je pravé učení? Přece náš bratr a apoštol Pavel. Křesťanům do Kolos napsal, kdo je to Kristus, a že právě podle toho poznáme pravé a falešné učení.


Apoštol Pavel, náš bratr a učitel.

Koloským 2:8-9 Dejte si pozor, aby vás někdo nesvedl prázdným a klamným filosofováním, založeným na lidských bájích, na vesmírných mocnostech, a ne na Kristu. V něm je přece vtělena všechna plnost božství.

Ano, podle apoštola Pavla není Kristus Bohem jenom jako, bohem s malým b, ale je Bohem pravým, protože v něm je božství veškeré a plné.



| Předmět: RE:
04.12.20 06:00:12 | #1665 (1)

Koloským 2
9 V něm je přece vtělena všechna plnost božství;
10 v něm jste i vy dosáhli plnosti. On je hlavou všech mocností a sil.

Tak že v nás je taky ona plnost božství..
On je hlava a mi jsme údy Jeho těla:
Korintským 12
27Vy jste tělo Kristovo, a každý z vás je jedním z jeho údů.


 #1661 

| Předmět: RE: RE:
04.12.20 15:42:42 | #1729 (2)

Tohle zde ale filozofujici Selen zamerne a prolhane vynechal i kdyz je to kontext tech slov, co uvadi vyse. Jen si neco vythnul z kontextu a dava tomu vlastni lzivy a pomyleny vyznam, ktery ale pak tomu kontextu toho, co je tam skutecne napsane primo odporuje.



| Předmět: RE: RE: RE:
04.12.20 15:45:22 | #1730 (3)

Tak mi to vysvětli, Lorene. A zkus to bez té filosofie, a když se podaří, tak i bez vztekání. *33767*


 #1729 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 20:54:54 | #1773 (4)

Vzdyt uz si to vysvetleni dostal, jen musis pozorne cist *33770* *17315* *35245*



| Předmět: RE:
04.12.20 15:08:12 | #1726 (5)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:04:50 | #1777 (5)

Já jej chci z Bible, ne okopírované úvahy lidí ze stránek jehovistů a jiných.


 #1773 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:19:12 | #1778 (6)

Vzdyt i tech si ode mne dostal nesrovnatelne vic nez jak jich nabizis ty sam :-). Hlavne to tve ignorovani kontextu toho co v Bibli ctes svedci, ze ani o to skutecne poselstvi Bible ani moc nestojis a spis te zajimaji jen slova vytrzene s kontextu vysvetlovane pomylenym filozofickym vykladem jenz dal odporuje nejen kontextu toho co tam ctes, ale i ostatnim slovum Bible.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:28:40 | #1779 (7)

Loraku, ale to děláš právě ty. Nejsi schopný reagovat na citovaný text z Bible kontextem. Tvé reakce jsou jen tyto:

  1. na text o Kristově božství tvá reakce textem z jiného místa v Bibli, které se vztahuje k Ježíšovu lidství (tomu asi říkáš mylně ten kontext)
  2. kopírování spekulací ze stránek jehovistů a jiných (lidské filosofie)
  3. kopírování z encyklopedie Britanica z kontextu vytrženým a protečkovaným textem (už asi 10x)
  4. nadávkami a posměšky

Co je to kontext:
Když ocituji text z Bible, přidej text před a po, třeba i půlku té dané kapitoly a ukaž na celek. Zatím jsi to neudělal.


 #1778 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:47:18 | #1785 (8)
  1. Nelzi vzdy nejdriv poukazuji primo na tve lhani v ramci daneho kontextu a az pak ti poukazuji na dalsi Kristovo uceni co s temi vecmi souvisi.
  2. Svedkove Jehovovi jsou v presne interpretaci slov Bibli i s kontextem jedni z nejduslednejsich a nejpoctivejsich lidi a vzdy kdyz argumentuji uvadeji pro podporu sveho presvedceni uplny kontext ale i vysvetleni a nazory dalsich lidi, co Bibli dukladne taky skoumaji a nejsou SJ. Az tedy nejsi schopen vecne argumentace a vis se uspokojit jen s tim, ze vse co uci SJ je automaticky spatne tak tim jen ukazujes vlastni nevedomost a pochybne chovani.
  3. Encyklopedii Britaniku sem citoval velice spravne. Sam tam v plnem textu muzes videt, ze to nove uceni i slova jenz ani nejsou slova pouzite v textu Bible je filozoficke uceni a formulaci prosadil prave tento pohansky rimsky cisar Konstantin bez ohledu na to, kdo jiny predtim o ni mluvil a je tam i jasne uvedeno, ze to vecsina podepsala ze strachu a obavy prave z jeho autority, ale nasli se i taci jenz to nepodepsali, ale ti pak meli problem a stejne jak i Areius, byli vyhnani do vyhnanstvi !
  4. Sektarstvi lzi a modlarstvi, co hajis si zaslouzi prisne odsouzeni a taky i slova opovrzeni.

NAUC se co je to kontext, nez sem zase neco budes davat jako uceni Bible a vytrhnes to z toho kontextu s vlastnim pomylenym a lzivym vykladem, ktery lze velice lehce i timto kontextem odhalit.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 22:02:28 | #1789 (9)

Loraku, měl bys trochu brzdit. Mám červený diplom z teologie. Snažíš se učit ptáčka zpívat? Já fakt zajdu za mým zubařem a budu mu radit, jak blbě spravuje zuby, protože já jsem si o zubech přečetl knížku a všechno vím. Bohužel potvrzuješ pravidlo, že čím méně člověk ví, tím suverénněji se chová.
Tvůj vztek a urážky jsou ukázkou, že tvé chování ovlivňuje ďábel. Jistě z Bible znáš rozdíl mezi ovocem Ducha a ovocem ďábla. Jak si mám být jist, že když se (promiň) chováš ďábelsky, tak že nejsi ďáblem ovlivněn i ve věcech víry?

Vyjádřím se jen ke 3 a naposled se budu opakovat:
Sám jsi mi poslal odkaz na velmi dlouhý článek z Britaniky o Boží Trojici. Kromě tebou kopírovaného úseku ze stránek jehovistů, který působil dojmem, že Trojiční víra je výmysl císaře, se o kus dál psalo, že nauka o Boží Trojici je obsažena v textu Nového zákona a byla vyznávána v prvních křesťanských komunitách. Před vytečkovaným místem bylo napsáno, že Konstantin navrhnul koncilu věroučnou formulaci - a dále na místě těch teček bylo, že Konstantinovi ji předložil biskup Hosius zastupující koncilní otce, kteří se na ní shodli. - To jehovisté jednoduše zatečkovali.
Tedy z kontextu vythnuli jehovisté, od kterých jsi to slepě okopíroval. Encyklopedie mluví ve prospěch Boží Trojice.


 #1785 

| Předmět: RE:
04.12.20 09:49:41 | #1676 (1)

*9397* Nejlépe nás může poučit Bůh Otec náš. *4575*
*11171* Ani Pavel není moudřejší než náš Tatínek! *11171*



| Předmět: RE:
04.12.20 15:24:24 | #1727 (1)

Zase jen LZES !

Rectina, kterou byl text Boziho slova zapsan nepouziva zadne velka ci mala pismena.
V kontextu v kterem jsou pouzita tato slova ap. Pavlem v nem zcela jasne rozlisuje osobu Boziho Syna Jezise Krista od osoby BOHA, kteremu mame za prijeti Krista a jednotu s nim dekovat.

"6 Jak jste tedy přijali Krista Ježíše, Pána, tak žijte v jednotě s ním, 7 buďte v něm zakořeněni a na něm budováni a buďte upevňováni ve víře, jak jste se učili, a neustále děkujte Bohu.

8 Dávejte si pozor, aby vás nikdo neodvedl jako zajatce prostřednictvím filozofie a prázdného podvodu, které jsou založené na lidských tradicích, na základních principech tohoto světa, a ne na Kristu. 9 Vždyť je to on, v kom je ztělesněná veškerá plnost božské podstaty. 10 A tak jste jeho prostřednictvím získali plnost i vy – prostřednictvím toho, kdo je hlavou veškeré vlády a moci."

Ty tu ale zamerne zamlcujes kontext techto slov a neuvadis to, ze tu plnost božské podstaty, ktera je zosobnena v osobe Krista ji prave jeho PROSTREDNICTVIM od OTCE ziskali i jeho ucenici a je tu tedy zrejme az se drzime toho uceni KRISTA a ne nejake lidske filozofie, ze tu touto plnosti neni jiste mysleno to, ze jsou i ty ucenici soucasti nejakeho tajemneho vicejedinneho boha o kterem pritom v Bozim slove a Kristovem uceni neni ani jedina zminka.

"...Liddellův a Scottův Greek-English Lexicon však definuje výraz the·oʹtes v podstatě stejně jako definuje thei·oʹtes; dává mu totiž význam „božskost, božská přirozenost“. (S. 792) Syrská Pešita a latinská Vulgáta překládají toto slovo jako „božství“. Také zde je tedy opodstatněné překládat slovo the·oʹtes tak, že se vztahuje na vlastnost, a ne na osobnost...."

Filozofii plnou lzi podvodu a novych slov a vyrazu jenz nejsou ucenim Boziho slova do sveho vysveteleni o Bohu pouzili prave krestansky odpadlici jako ty, kde vime, ze i ta lziva nauka o trojjedinem bohu byla prosazena az moci rimskych cisaru, ne driv nez v 4 stoleti n.l. Nicejsky (325 n.l) a Konstantinopolsky koncil r. 381 n.l.

prima citace z rimsko katolickeho katechizmu
"251 Pro vyjádření článku víry o Trojici musela církev vyvinout vlastní terminologii s pomocí pojmů filozofického původu: "podstata", "osoba" nebo "hypostaze", "vztah", atd..."

Dominikánský kněz Marie-Émile Boismard se sice snažil najít nějaké biblické pasáže, které by dogma o Trojici podporovaly, ale ve své knize À l’aube du christianisme — La naissance des dogmes (Na úsvitu křesťanství — Zrození dogmat) napsal: „Tvrzení, že existují tři osoby v jednom Bohu . . . v Novém zákoně nelze nikde najít.“

„Mohlo by se zdát, že dogma o Trojici v podstatě vzniklo koncem 4. století. V určitém smyslu je tomu tak. . . . Formulace ‚jeden Bůh ve třech osobách‘ nebyla pevně stanovena, rozhodně nebyla plně vtělena do křesťanského života a do křesťanského vyznání víry, dříve než na konci 4. století.“ (New Catholic Encyclopedia, 1967, svazek 14, strana 299)

„Nikajský koncil se sešel 20. května roku 325 [n. l.]. Konstantin mu sám předsedal, aktivně řídil diskuse a osobně navrhl (v novem vyznani krestanske viry) . . . klíčovou formulaci, která vyjádřila vztah Krista k Bohu ve vyznání vydaném koncilem, totiž že je ‚jedné podstaty s Otcem‘. . . . Biskupové, zastrašení císařem, až na pouhé dvě výjimky vyznání víry podepsali, mnozí značně proti svému smýšlení.“ (Encyclopædia Britannica, 1970, svazek 6, strana 386)



| Předmět: RE: RE:
04.12.20 15:39:03 | #1728 (2)

Loraku Loraku, co všechno je člověk schopen vymyslet, aby nemusel přijmout čistý text Bible.


 #1727 

| Předmět: RE: RE: RE:
04.12.20 21:50:45 | #1786 (3)

Si radeji spytuj sve svedomi, nez sem zase pujdes takto nestoudne LHAT a pujdes neco vytrzene z kontextu vydavat za uceni Bible jen pomoci vlastniho lziveho a pomyleneho vykladu, ktery odporuje uz i samotnemu kontextu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 22:18:56 | #1795 (4)

Ze lži jsi zatím usvědčován ty, Loraku.


 #1786