Rozcestník >> Náboženství >> Bůh Tě miluje!

Informace

Název: Bůh Tě miluje!
Kategorie: Náboženství
Založil: -
Správci: DominiqueD
Založeno: 21.11.2020 04:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2486207x
Příspěvků:
64341

Předmět diskuze: Bůh Tě miluje! - 🤍 ❤️ I kdyby hory někam odešly, i kdyby se chvěly pahorky, má láska od tebe nikdy neodejde, smlouva mého pokoje se nezachvěje,,❤️🤍
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1727

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
04.12.20 15:24:24 | #1727
Reakce na příspěvek #1661

Zase jen LZES !

Rectina, kterou byl text Boziho slova zapsan nepouziva zadne velka ci mala pismena.
V kontextu v kterem jsou pouzita tato slova ap. Pavlem v nem zcela jasne rozlisuje osobu Boziho Syna Jezise Krista od osoby BOHA, kteremu mame za prijeti Krista a jednotu s nim dekovat.

"6 Jak jste tedy přijali Krista Ježíše, Pána, tak žijte v jednotě s ním, 7 buďte v něm zakořeněni a na něm budováni a buďte upevňováni ve víře, jak jste se učili, a neustále děkujte Bohu.

8 Dávejte si pozor, aby vás nikdo neodvedl jako zajatce prostřednictvím filozofie a prázdného podvodu, které jsou založené na lidských tradicích, na základních principech tohoto světa, a ne na Kristu. 9 Vždyť je to on, v kom je ztělesněná veškerá plnost božské podstaty. 10 A tak jste jeho prostřednictvím získali plnost i vy – prostřednictvím toho, kdo je hlavou veškeré vlády a moci."

Ty tu ale zamerne zamlcujes kontext techto slov a neuvadis to, ze tu plnost božské podstaty, ktera je zosobnena v osobe Krista ji prave jeho PROSTREDNICTVIM od OTCE ziskali i jeho ucenici a je tu tedy zrejme az se drzime toho uceni KRISTA a ne nejake lidske filozofie, ze tu touto plnosti neni jiste mysleno to, ze jsou i ty ucenici soucasti nejakeho tajemneho vicejedinneho boha o kterem pritom v Bozim slove a Kristovem uceni neni ani jedina zminka.

"...Liddellův a Scottův Greek-English Lexicon však definuje výraz the·oʹtes v podstatě stejně jako definuje thei·oʹtes; dává mu totiž význam „božskost, božská přirozenost“. (S. 792) Syrská Pešita a latinská Vulgáta překládají toto slovo jako „božství“. Také zde je tedy opodstatněné překládat slovo the·oʹtes tak, že se vztahuje na vlastnost, a ne na osobnost...."

Filozofii plnou lzi podvodu a novych slov a vyrazu jenz nejsou ucenim Boziho slova do sveho vysveteleni o Bohu pouzili prave krestansky odpadlici jako ty, kde vime, ze i ta lziva nauka o trojjedinem bohu byla prosazena az moci rimskych cisaru, ne driv nez v 4 stoleti n.l. Nicejsky (325 n.l) a Konstantinopolsky koncil r. 381 n.l.

prima citace z rimsko katolickeho katechizmu
"251 Pro vyjádření článku víry o Trojici musela církev vyvinout vlastní terminologii s pomocí pojmů filozofického původu: "podstata", "osoba" nebo "hypostaze", "vztah", atd..."

Dominikánský kněz Marie-Émile Boismard se sice snažil najít nějaké biblické pasáže, které by dogma o Trojici podporovaly, ale ve své knize À l’aube du christianisme — La naissance des dogmes (Na úsvitu křesťanství — Zrození dogmat) napsal: „Tvrzení, že existují tři osoby v jednom Bohu . . . v Novém zákoně nelze nikde najít.“

„Mohlo by se zdát, že dogma o Trojici v podstatě vzniklo koncem 4. století. V určitém smyslu je tomu tak. . . . Formulace ‚jeden Bůh ve třech osobách‘ nebyla pevně stanovena, rozhodně nebyla plně vtělena do křesťanského života a do křesťanského vyznání víry, dříve než na konci 4. století.“ (New Catholic Encyclopedia, 1967, svazek 14, strana 299)

„Nikajský koncil se sešel 20. května roku 325 [n. l.]. Konstantin mu sám předsedal, aktivně řídil diskuse a osobně navrhl (v novem vyznani krestanske viry) . . . klíčovou formulaci, která vyjádřila vztah Krista k Bohu ve vyznání vydaném koncilem, totiž že je ‚jedné podstaty s Otcem‘. . . . Biskupové, zastrašení císařem, až na pouhé dvě výjimky vyznání víry podepsali, mnozí značně proti svému smýšlení.“ (Encyclopædia Britannica, 1970, svazek 6, strana 386)



| Předmět: RE: RE:
04.12.20 15:39:03 | #1728 (1)

Loraku Loraku, co všechno je člověk schopen vymyslet, aby nemusel přijmout čistý text Bible.


 #1727 

| Předmět: RE: RE: RE:
04.12.20 21:50:45 | #1786 (2)

Si radeji spytuj sve svedomi, nez sem zase pujdes takto nestoudne LHAT a pujdes neco vytrzene z kontextu vydavat za uceni Bible jen pomoci vlastniho lziveho a pomyleneho vykladu, ktery odporuje uz i samotnemu kontextu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 22:18:56 | #1795 (3)

Ze lži jsi zatím usvědčován ty, Loraku.


 #1786