Rozcestník >> Náboženství >> Bůh Tě miluje!

Informace

Název: Bůh Tě miluje!
Kategorie: Náboženství
Založil: -
Správci: DominiqueD
Založeno: 21.11.2020 04:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2497897x
Příspěvků:
64341

Předmět diskuze: Bůh Tě miluje! - 🤍 ❤️ I kdyby hory někam odešly, i kdyby se chvěly pahorky, má láska od tebe nikdy neodejde, smlouva mého pokoje se nezachvěje,,❤️🤍
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1778

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:19:12 | #1778
Reakce na příspěvek #1777

Vzdyt i tech si ode mne dostal nesrovnatelne vic nez jak jich nabizis ty sam :-). Hlavne to tve ignorovani kontextu toho co v Bibli ctes svedci, ze ani o to skutecne poselstvi Bible ani moc nestojis a spis te zajimaji jen slova vytrzene s kontextu vysvetlovane pomylenym filozofickym vykladem jenz dal odporuje nejen kontextu toho co tam ctes, ale i ostatnim slovum Bible.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:28:40 | #1779 (1)

Loraku, ale to děláš právě ty. Nejsi schopný reagovat na citovaný text z Bible kontextem. Tvé reakce jsou jen tyto:

  1. na text o Kristově božství tvá reakce textem z jiného místa v Bibli, které se vztahuje k Ježíšovu lidství (tomu asi říkáš mylně ten kontext)
  2. kopírování spekulací ze stránek jehovistů a jiných (lidské filosofie)
  3. kopírování z encyklopedie Britanica z kontextu vytrženým a protečkovaným textem (už asi 10x)
  4. nadávkami a posměšky

Co je to kontext:
Když ocituji text z Bible, přidej text před a po, třeba i půlku té dané kapitoly a ukaž na celek. Zatím jsi to neudělal.


 #1778 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 21:47:18 | #1785 (2)
  1. Nelzi vzdy nejdriv poukazuji primo na tve lhani v ramci daneho kontextu a az pak ti poukazuji na dalsi Kristovo uceni co s temi vecmi souvisi.
  2. Svedkove Jehovovi jsou v presne interpretaci slov Bibli i s kontextem jedni z nejduslednejsich a nejpoctivejsich lidi a vzdy kdyz argumentuji uvadeji pro podporu sveho presvedceni uplny kontext ale i vysvetleni a nazory dalsich lidi, co Bibli dukladne taky skoumaji a nejsou SJ. Az tedy nejsi schopen vecne argumentace a vis se uspokojit jen s tim, ze vse co uci SJ je automaticky spatne tak tim jen ukazujes vlastni nevedomost a pochybne chovani.
  3. Encyklopedii Britaniku sem citoval velice spravne. Sam tam v plnem textu muzes videt, ze to nove uceni i slova jenz ani nejsou slova pouzite v textu Bible je filozoficke uceni a formulaci prosadil prave tento pohansky rimsky cisar Konstantin bez ohledu na to, kdo jiny predtim o ni mluvil a je tam i jasne uvedeno, ze to vecsina podepsala ze strachu a obavy prave z jeho autority, ale nasli se i taci jenz to nepodepsali, ale ti pak meli problem a stejne jak i Areius, byli vyhnani do vyhnanstvi !
  4. Sektarstvi lzi a modlarstvi, co hajis si zaslouzi prisne odsouzeni a taky i slova opovrzeni.

NAUC se co je to kontext, nez sem zase neco budes davat jako uceni Bible a vytrhnes to z toho kontextu s vlastnim pomylenym a lzivym vykladem, ktery lze velice lehce i timto kontextem odhalit.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.12.20 22:02:28 | #1789 (3)

Loraku, měl bys trochu brzdit. Mám červený diplom z teologie. Snažíš se učit ptáčka zpívat? Já fakt zajdu za mým zubařem a budu mu radit, jak blbě spravuje zuby, protože já jsem si o zubech přečetl knížku a všechno vím. Bohužel potvrzuješ pravidlo, že čím méně člověk ví, tím suverénněji se chová.
Tvůj vztek a urážky jsou ukázkou, že tvé chování ovlivňuje ďábel. Jistě z Bible znáš rozdíl mezi ovocem Ducha a ovocem ďábla. Jak si mám být jist, že když se (promiň) chováš ďábelsky, tak že nejsi ďáblem ovlivněn i ve věcech víry?

Vyjádřím se jen ke 3 a naposled se budu opakovat:
Sám jsi mi poslal odkaz na velmi dlouhý článek z Britaniky o Boží Trojici. Kromě tebou kopírovaného úseku ze stránek jehovistů, který působil dojmem, že Trojiční víra je výmysl císaře, se o kus dál psalo, že nauka o Boží Trojici je obsažena v textu Nového zákona a byla vyznávána v prvních křesťanských komunitách. Před vytečkovaným místem bylo napsáno, že Konstantin navrhnul koncilu věroučnou formulaci - a dále na místě těch teček bylo, že Konstantinovi ji předložil biskup Hosius zastupující koncilní otce, kteří se na ní shodli. - To jehovisté jednoduše zatečkovali.
Tedy z kontextu vythnuli jehovisté, od kterých jsi to slepě okopíroval. Encyklopedie mluví ve prospěch Boží Trojice.


 #1785