Rozcestník >> Náboženství >> Sekty

Informace

Název: Sekty
Kategorie: Náboženství
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 28.11.2021 20:18
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 900210x
Příspěvků:
13619

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Sekty - Proč byste se ptali na sekty v sektách, když můžete u odborníků! U nás není nikdo mazán a blokován. Lehce humornou formou studujeme zejména nejznámější českou sektu svědkové Jehovovi.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: moje poznámky k tomu mému kázání o…
22.08.24 10:56:07 | #13984

Na úvod přečtu z Bible modlitbu Otčenáš. (Luk. 11:2-4)

„…“

Milí přátelé našeho Boha,

jsme-li něčí přátelé, potom s ním komunikujeme. Často si kladu otázku, jak často komunikuji s Bohem. Jak často se modlím? Některý den zjistím, že Mu pouze děkuji za jídlo. Měli bychom jít s Pánem do všech každodenních věcí a ne si na Něho vzpomenout pouze v době jídla. Bůh chce být naším průvodcem v celém životě. To On dává moudrost do všech našich činností. Chce všechno dělat s námi. A co my? Jak často si říkáme: Tohle zvládnu! myšleno Tohle zvládnu sám.

Jak často Boha chválíme? V Písmu čteme, že Ho chválí stvoření. Že ho chválí obloha, stromy, a další stvořené věci. A my co? My ho většinou prosíme. To není úplně špatně. Chceme přece, aby nám pomáhal s výzvami v našich životech. A On pomáhá. Chvála Pánu za to!

Ale když pomůže, poděkujeme Mu? Nebo si řekneme: Asi se modlím správně, když mě Bůh vyslyšel.?

Jak nás to vlastně učil náš Pán Ježíš Kristus? V modlitbě, kterou jsme četli úvodem, Ježíš Boha vyvyšuje a prosby prokládá velebením Boha. Ano, je to takový sandwich. Neměli bychom tedy zapomínat Boha chválit a děkovat Mu. Vždyť právě to nám pomůže odhlédnout od našich starostí. Uvědomíme si při tom, že Bůh je větší než náš problém. Můžeme Mu děkovat za to, že je láska a že si nepřeje naše trápení, ale že nám chce naše břemena nadlehčovat.

Jedna křesťanská chvála má slova: „Kdo chce dál, ten musí cestou chval.“ Ne tedy cestou stěžování si, cestou zoufání, ale cestou chval. Vzpomeňme si na Pavla a Silase, v jaké situaci chválili Pána a Pán otevřel jejich vězení. (Sk.16:25). Problémy budou stále. Dokážeme však od nich odhlédnout? Umíme říct Bohu, že je větší než náš problém? Taková by měla být naše víra, naše důvěra. V souvislosti s tím mě napadá verš: „Bůh je větší než naše srdce a zná všecko.“ (1. Jan 3:20)

Ano, Bůh ví úplně o všem. Nemusíme ho stále bombardovat našimi nářky. Stačí se na Něho spolehnout, že On se o všecko postará. Vždyť Ježíš řekl, že Bůh ví oč budeme prosit ještě dříve, než vyslovíme modlitbu. A také řekl. Když se modlíte, věřte, že už jste dostali, a budete to mít.



| Předmět: RE: moje poznámky k tomu mému kázání o…
22.08.24 12:42:29 | #13985 (1)

Ahoj moje pozunámka ke tvému kázání:
1)To On dává moudrost do všech našich činností.
Nedává-kolikrát si řekneš" já jsem ale blbá to jsem to podělalal. "

2) Ano, je to takový sandwich
Co je ten sendvič?

3) Neměli bychom tedy zapomínat Boha chválit a děkovat Mu. Vždyť právě to nám pomůže odhlédnout od našich starostí.
Motivaci proč Boha chválit si řekla čistě egoistickou- NÁM pomůže
Motivace by měla bít taková: Chválíme boha protože ho milujeme a je jedno jakou pomoc za to dostaneme nebo nedostaneme.

Zbylí text je v pořádku, chtělo by to trochu to projasnit- uspořádat a zdůraznit ústřední myšlenku.

Myšlenka je : Jen děkovat a chválit. Bůh ví co potřebujeme a dává nám to ještě dřív než bychom o to prosili.
Prosba by tedy nemusela být a když už, tak po děkování a chválách.


 #13984 

| Předmět: RE: moje poznámky k tomu mému kázání o…
22.08.24 13:50:52 | #13986 (1)

Domečku ty jsi rozená kazatelka.


 #13984 

| Předmět: RE: RE: moje poznámky k tomu mému…
22.08.24 14:26:33 | #13987 (2)

katechétka...


 #13986 

| Předmět:
21.08.24 17:07:31 | #13978

Byl tu na návštěvě synáček Boží



| Předmět:
20.08.24 23:29:53 | #13972

Něco o pravoslaví na Ukrajině očima médií v Rusku:

Zelenskyj znesvětil víru milionů lidí zákazem kanonické Ukrajinské pravoslavné církve

Volodymyr Zelenskyj zákazem kanonické UPC zneužil víru milionů spoluobčanů v zájmu své politiky. Tento názor byl vyjádřen na ruském ministerstvu zahraničí.

Ruské ministerstvo zahraničí odsoudilo zákon přijatý Nejvyšší radou, který umožňuje zakázat kanonickou ukrajinskou pravoslavnou církev. Podle velvyslance Gennadije Askaldoviče Kyjev tímto rozhodnutím zneužil důvěru milionů spoluobčanů ve prospěch své politiky.

Gennadij Askaldovič, velvyslanec Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace: "Zelenského režim opět potvrdil svou diktátorskou povahu, připravenost zradit to nejposvátnější, znesvětit víru milionů spoluobčanů v zájmu svých politických cílů."

Diplomat poukázal na to, že vrchol Kyjeva "jen prohlubuje rozkol v ukrajinské společnosti a záměrně ničí staleté duchovní základy pravoslavných věřících bratrského ukrajinského národa". "Pronásledovatelé páchají historický zločin. Bůh je jejich soudcem," řekl.

https://www.ntv.ru/novosti/2843372

TAK TROCHU PROPAGANDA JAKO NA NAŠÍ VLÁDNÍ TV, AKORÁT NAOPAK. *3513*



| Předmět: RE:
21.08.24 00:58:23 | #13973 (1)

Něco o pravoslavné církvi v Rusku:
Ruská pravoslavná církev vyhlašuje „svatou válku“ Ukrajině a formuluje zásady vznikající oficiální nacionalistické ideologie Ruska
Moskevský patriarchát ruské pravoslavné církve (ROC MP), organizace kontrolovaná Kremlem a známý nástroj v rámci ruské hybridní válečné sady, uspořádala Světovou ruskou lidovou radu v Moskvě ve dnech 27. a 28. března a schválila ideologický a politický dokument.

Hlavní patriarcha MP ROC Kirill, sám údajně bývalý důstojník sovětského výboru pro státní bezpečnost (KGB) a známý oddaný zastánce ruského prezidenta Vladimira Putina, předsedal kongresu Světové ruské lidové rady, která dokument schválila, a Kirill pravděpodobně koordinoval ideologický narativ a politická doporučení dokumentu s Kremlem. Dokument „Současnost a budoucnost ruského světa“ se obrací na ruské zákonodárné a výkonné orgány s konkrétními výzvami k úpravě ruských politických dokumentů a zákonů. Tyto výzvy jsou pravděpodobně buď pokusem o socializaci požadovaných kremelských politik mezi Rusy před jejich zavedením, nebo otestovat reakce veřejnosti na politiku, kterou v současnosti zvažují představitelé Kremlu, se Putin a představitelé Kremlu postupně pokoušeli vypracovat amorfní ideologické narativy o válce na Ukrajině a jejich předpokládané geopolitické konfrontaci se Západem od začátku rozsáhlé invaze. Zdá se, že ROC MP nabízí pro Rusy koherentnější ideologický rámec.

Poslanec ROC zesílil kremelskou rétoriku o ruské válce na Ukrajině a označil ji za existenciální a civilizační „svatou válku“, což je významné skloňování pro ruské úřady, které se dosud pečlivě vyhýbaly oficiálnímu rámcování ruské invaze na Ukrajinu jako jakékoli „války“.
Poslanec ROC nazval Putinovu „zvláštní vojenskou operaci“ svatou válkou (Svyashennaya Voyna) a novou etapu v boji ruského lidu za „národní osvobození...v jihozápadním Rusku“ s odkazem na východní a jihovýchodní Ukrajinu. ROC MP tvrdil, že ruský lid brání své životy, svobodu a státnost; jejich civilizační, náboženská, národní a kulturní identita; a jejich právo žít v hranicích jednoho ruského státu vedením Putinovy ​​dobyvačné války na Ukrajině. ROC MP argumentoval, že válka na Ukrajině je svatá válka, protože Rusko brání „Svaté Rusko“ a svět před náporem globalismu a vítězstvím Západu, který propadl satanismu. Poslanec ROC tvrdil, že válka na Ukrajině skončí tím, že se Rusko zmocní výhradního vlivu na celém území moderní Ukrajiny a vyloučí jakoukoli ukrajinskou vládu, kterou Kreml určí jako nepřátelskou vůči Rusku. Popis ruských cílů poslancem ROC je v souladu s opakovanými prohlášeními Kremlu naznačujícími, že Putin si zachovává svůj cíl zničit ukrajinskou suverenitu a státnost. Použití a popis svaté války na Ukrajině ze strany ROC MP je také v souladu se snahou Kremlu zarámovat válku jako existenční národní boj proti Ukrajině a kolektivnímu Západu, ale zejména rozšiřuje údajné hrozby, které porážka na Ukrajině pro Rusy představuje. Pojem „svatá válka“ může také vyvolat narážku na Velkou vlasteneckou válku (druhou světovou válku), protože neoficiální válečná hymna Sovětského svazu měla stejný název a Kreml se běžně odvolával na mýtus Velké vlastenecké války, aby vytvořil domácí podpora války na Ukrajině. Kreml však nadále zdůrazňoval, že válka na Ukrajině je „zvláštní vojenskou operací“, a přímé uznání konfliktu ze strany poslance ROC jako svaté války může vyvolat podporu Rusů, kteří považují poměrně zdrženlivou rétoriku Kremlu za neinspirativní. ROC MP nedefinoval svatou válku jako čistě ortodoxní koncept a místo toho ji svázal s cílevědomě širokou koncepcí Kremlu o tom, kdo je součástí ruského národa a Ruský svět. Ukrajinské vítězství však nepředstavuje tyto existenční hrozby, protože boj Ukrajiny o obnovení své územní celistvosti, návrat svých obyvatel a obranu své národní identity nenarušuje ruskou identitu, státnost ani územní celistvost.
Poslanec ROC vyzval ke kodifikaci prvků ruského světa a může měřit veřejnou podporu pro formální začlenění etnických Ukrajinců a Bělorusů do kremelské koncepce ruského národa.
ROC MP prohlásil, že Rusko je „tvůrcem, podporou a obráncem“ Ruského Světa a že Ruský svět je „duchovním, kulturním a civilizačním fenoménem“, který přesahuje hranice Ruské federace a historických ruských zemí a zahrnuje každý, kdo si váží ruských tradic a kultury Poslanec ROC prohlásil, že posláním ruskéhosvěta je zničit a zabránit snahám o nastolení „univerzální hegemonie ve světě“ a že znovusjednocení „ruského národa“ by mělo být jednou z priorit ruské zahraniční politiky. ROC MP prohlásil, že Rusko by se mělo vrátit k „doktríně trojice“ ruského národa, která nepravdivě tvrdí, že „ruský národ“ se skládá z podskupin etnických Rusů, Bělorusů a Ukrajinců, které by Rusko mělo znovu sjednotit. ROC MP vyzval Rusko, aby kodifikovalo „doktrínu trojice“ v právu, učinilo ji „nedílnou součástí“ ruského právního systému, zařadilo ji na „normativní seznam“ ruských duchovních a morálních hodnot a poskytlo tomuto konceptu právní ochranu. . Putin a další představitelé Kremlu se důsledně odvolávali na podobná tvrzení o „ruském lidu“ a ruském světě již před rozsáhlou ruskou invazí na Ukrajinu jako prostředek k ospravedlnění ruské agrese proti Ukrajině a zároveň podkopávání suverenity a územní celistvosti Ukrajiny a popírání existence ukrajinská etnická identita. ROC MP možná odhaduje reakci na myšlenku kodifikovat „doktrínu trojice“ na příkaz Kremlu. Kreml může tuto doktrínu kodifikovat jako oficiální ruskou politiku.
ROC MP silně zdůraznil, že Rusko potřebuje tradiční rodinné hodnoty a aktualizovanou migrační politiku, aby čelila pokračující ruské demografické krizi.
ROC MP označil ruskou demografickou krizi za hlavní existenční hrozbu Ruska a stabilní demografický růst charakterizoval jako kritickou prioritu národní bezpečnosti. ROC MP tvrdil, že Rusko by se mělo snažit zvýšit svou populaci na 600 milionů lidí (zhruba 450 milionů nárůst) v příštích 100 letech a stanovilo řadu opatření, která by podle jeho představ umožnila Rusku dosáhnout tohoto monumentálního úkolu. Poslanec ROC vyzval k oživení „tradiční velké rodiny“ a tradičních rodinných hodnot v Rusku – opakoval důraz ruského prezidenta Vladimira Putina na rok 2024 jako „Rok rodiny“ v nedávných velkých národních projevech. ROC MP tvrdil, že ruská vláda by měla uznat rodinu a její blaho jako „hlavní národní rozvojový cíl“ Ruska a „strategickou národní prioritu“ a měla by upravit hlavní ruské strategické plánovací dokumenty, aby to odrážely. Poslanec ROC vyzval ruskou populární kulturu k vytvoření „kultu rodiny“ ve společnosti a navrhl různé ekonomické výhody, které by měl stát uzákonit, aby podpořil větší rodiny. ROC MP tvrdil, že nová státní migrační politika je také klíčem k „efektivní“ demografické politice. Poslanec ROC si stěžoval, že migranti, kteří nemluví rusky, nerozumí ruské historii a kultuře a nemohou se integrovat do ruské společnosti, „deformují“ jednotný ruský právní, kulturní a jazykový prostor. ROC MP tvrdil, že „nekontrolovaný“ příliv migrujících pracovních sil snižuje mzdy „domorodého“ obyvatelstva a přístup k zaměstnání a že „uzavřené etnické enklávy“ jsou „líhněmi“ korupce, organizovaného zločinu, extremismu a terorismu. ROC MP nabídl řadu politických doporučení, která by Rusko mělo upřednostnit v nové migrační politice, včetně „významných“ omezení pro nízkokvalifikované zahraniční dělníky, záruk zaměstnání a vysokých příjmů pro ruské občany, ochrany práv a zájmů etnických Rusů. a dalších původních obyvatel Ruska, masovou repatriaci „krajanů“ do Ruska a přesídlení vysoce kvalifikovaných zahraničních specialistů, kteří jsou loajální k Rusku a připraveni se integrovat do ruské společnosti.

Návrhy demografické a migrační politiky poslance ROC nadále zdůrazňují, jak Kreml bojuje s nekonzistentními a protichůdnými politikami týkajícími se migrantů a zájmů svého ultranacionalis­tického obyvatelstva. Vybraní ruští představitelé a ultranacionalis­tické hlasy nedávno vyzvaly Rusko, aby po teroristickém útoku na radnici Crocus zavedlo protimigrační politiku, ale ISW nadále soudí, že Rusko pravděpodobně nezavede žádná omezení, která by snížila počet migrantů v Rusku, vzhledem k tomu, že Rusko nadále silně spoléhá na migranty, aby vyrovnali nedostatek domácí pracovní síly a úsilí o vytvoření síly. Putin v prosinci 2023 prohlásil, že ruskými „krajany v zahraničí“ jsou ti, kteří mají historické, kulturní nebo jazykové vazby na Rusko, a zdá se, že poslanec ROC naznačuje, že repatriace takových „krajanů“ do Ruska by mohla být velkým zdrojem, který by Rusko mohlo využít. do řešení své demografické krize.Některá další politická doporučení poslance ROC se však protichůdně snaží omezit některé právě migranty, kteří by spadali pod Putinovu definici „krajanů v zahraničí“. Přístup poslance ROC k ruskému světu se zdá být v rozporu s Putinovou předchozí definicí ruského světa , která předpokládá různorodý a zahrnující ruský občanský nacionalismus.

ROC MP se zdá, že kombinuje dříve paralelní kremelské narativní snahy do relativně soudržné ideologie zaměřené na národní identitu a demografické oživení, která Rusům slibuje období národního omlazení výměnou za společenské a občanské povinnosti.
ROC MP zdůraznil, že „obnovení jednoty ruského lidu“ prostřednictvím války na Ukrajině je klíčovou podmínkou pro přežití a úspěšný rozvoj Ruska v průběhu 21. století. Tato výzva k obnově se rovná úplnému zničení ukrajinského národa a jeho uzavření do Ruska. ROC MP si klade za cíl také zahrnout etnické Bělorusy do ruského národa prostřednictvím své koncepce „doktríny trojice“ a zároveň masivně repatriovat další „krajany“ do zahraničí. Výzvy poslance ROC, aby Rusové převzali odpovědnost za neustálé zvyšování porodnosti a odvrácení demografické katastrofy, podobně slibují Rusům, že ruská suverenita a identita přetrvá i v 21. století. Tyto snahy o rozšíření ruské kontroly nad těmi, které považuje za součást ruského světa , ať už prostřednictvím masové repatriace nebo násilných prostředků, jako je ruská dobyvační válka na Ukrajině, slouží stejnému účelu jako výzvy, aby Rusové zvýšili porodnost – zvýšení porodnosti v Rusku. celková populace s lidmi, které ultranacionalisté považují za „ruské“. ROC MP tvrdil, že zřízení stabilního a suverénního Ruského světa pod ruským státem povede k ekonomické příležitosti a roli Ruska jako jednoho z předních center multipolárního světového řádu. Poslanec ROC uvedl, že typickým ztělesněním ruského světa po slíbeném národním omlazení bude ruská rodina se třemi nebo více dětmi a vlastním rodinným domem, která obyčejným Rusům nabídne budoucí socioekonomické výhody výměnou za oběti, které nyní přinášejí podporu ROC MP navrhl ultranacionalis­tickou ideologii a dosažení „sjednocení“ Ruska s Ukrajinou a Běloruskem. Navrhovaná ideologie poslance ROC výslovně spojuje ruskou národní bezpečnost se zachováním domnělého a sporného ruského národa a ruského demografického růstu a nabízí Kremlu rozšířené ospravedlnění pro akty agrese proti sousedním zemím a Západu ve jménu ochrany celkové velikosti a růstu. imaginárního ruského světa.

Kreml se může rozhodnout, že se plně veřejně nepřipojí k ultranacionalis­tické ideologii, kterou v tuto chvíli navrhl ROC MP, ale velmi pravděpodobně si od ní vypůjčí a využije ji k vytvoření podpory válečného úsilí na Ukrajině a jakýchkoli budoucích aktů agrese proti ruským sousedům. a Západ. *4099*


 #13972 

| Předmět: RE: RE:
21.08.24 09:44:19 | #13974 (2)

Kde si našel ten článek?Je to zajímaví nebo je to z tvého hlavy?


 #13973 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.08.24 14:50:01 | #13975 (3)

ne je to od institutu pro studium válek, která dělá spousty analýz a zaměřuje se na bezpečnostní politiku USA. Je to nevládní organizace. *691*


 #13974 

| Předmět: RE:
21.08.24 14:53:59 | #13976 (1)

hlavně vůbec nezakázal ukrajinskou, ale ruskou pravoslavnou církev na Ukrajině...


 #13972 

| Předmět: RE: RE:
21.08.24 15:53:40 | #13977 (2)

Selena je *925* ulhaná, která nesnáší Presidenta Zelenského budoucího svatého UPC.
proto aby to na ni nebylo, tak si vymyslela fintu s Ruskými médii a schválně to tlustě zvýraznila.
Samozřejmě zákon umožňuje kteroukoliv církev zakázat kdyby spolupracovala s cizí mocností.
Selena to neříká za sebe, ale papouškuje ulhaného proruského dezoláta Okamuru chcimíra který neví jak mír dosáhnout. *5200* *5200*


 #13976 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.08.24 18:06:12 | #13979 (3)

Dyť jsem dal odkaz, můžeš si to přečíst.

https://www.ntv.ru/novosti/2843372

A nejsou ty PC na Ukrajině dvě? Tady v ČR je ta ruská taky, a pak je Česko-Slovenská.


 #13977 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.08.24 21:58:16 | #13980 (4)

nejde o to co píše lživá Ruská propaganda řízená Potinem. Ty ji zneužíváš pro pomlouvání Zelenského.

Co se týče pravoslvné církve u nás tak ta poslouchá Kirilla a ta Ukrajinská se uvidí. zakázal bych všechny v okamžiku spolupráce s Putinem. *4446*


 #13979 

| Předmět: RE: RE: RE:
22.08.24 14:28:41 | #13988 (3)

apoštolskú cirkev nie je možné zakázať, a to, čo urobil UP je zločin! a Zelensky svatý? ...no ne, vieš, kto je- a prečo je svatý?


 #13977 

| Předmět:
20.08.24 21:01:43 | #13971

Ach jo, tady je to sám úchyl. Kvůli tomu, že mám v galerii fotky mojí oblíbené zpěvačky, tak mi furt píšou nějací prasáci. Teď mi píše nějakej, asi 70 let, chlubí se barákem a veteránem Mercedesa. Včera jsem si ohledně toho psal s Lurym, že mě šikanuje za hejtování jehovistů, ale fotky pindíků a vagin v profilech neřeší. Poslal jsem mu např. jeden link, ženská si fotí do galerie cecky ze všech světových stran, no a on na to, že fake profil, že vidí, že to má někdo 3 profily, z toho dva s ceckama, na každým jiný cecky, a třetí profil boreček sběratel hodinek - ten byl jeho pravej. *27179*



| Předmět: RE:
21.08.24 22:00:52 | #13981 (1)

DVĚ NEJVĚTŠÍ ČUŇATA NA CHATUJME

Vašek, asi 75 let, ale nechutný kanec první třídy. Chlubí se barákem a veteránem Mercedesa, fotí se v plavkách u bazénu ze všech světových stran. Píše například:
chces striknout do tebe nebo na tebe.
chces citit jak te stavicka hezky vevnitr tele strikne jo?
moje míra 3.5 cm silný a 10 cm dlouhý když stoji a kámoška z prahy nebo z jablonece mi moc rady kourili a polykali

*417* No a co, dědku, zajdi si do bordela!

Čmeláček, 55 let, podle konzultace s Lurym velká kafka na Chatujme. Jinak chlastač piva, mašinfíra, co si vodí ženský do lokomotivy. Píše například:
Jsi tak krásná.. až oči přecházejí
Jsi hezká.. jak velká prsa máš??

*417* Mám nulky a mezi nohama pindík!

Přemýšlím, jestli je rozumné mít v profilu fotky nějakých zpěvaček, když mi pak píšou úchylové... Ale když si tam dám sebe, budou asi psát zase gejové a podvodnice...

Máte taky takové zkušenosti?


 #13971 

| Předmět: RE: RE:
21.08.24 22:24:54 | #13982 (2)

a neměl by ses radši modlit, než vyhledávat úchyláky?


 #13981 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.08.24 22:30:04 | #13983 (3)

Jenomže oni vyhledávají mě.


1  
 #13982 

| Předmět:
20.08.24 11:41:45 | #13965

Toto jsem dal na Ateisty a nikdo z ateistů to nekomentoval. Nejsou náhodou ateisti takzvaná totální sekta?
Ateizmus vznikl z Čárváky.
Jejím klíčovým spisem je Bárhaspatja-sútra
Zde je první ateista Brihaspati:

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%A1rv%C3%A1ka



| Předmět: Kázání
18.08.24 22:56:33 | #13962

Dnes jsem měla v církvi kázání o modlitbě. Všem se líbilo. Co by na to řekli SJ? Určitě by se to snažili nějak shodit. Ale mezi námi, kdybych jim to ukázala napsané a neřekla bych, že je to moje kázání, nepřišli by na to, že ho psala žena.



| Předmět: RE: Kázání
18.08.24 23:56:13 | #13963 (1)

Svědkové Jehovovi v tomto hrozně tápou. Drží je naoko biblického textu "žena ať ve shromáždění mlčí," ale ve skutečnosti tím chtějí obhájit právě to, co není z Bible jasné, jestli totiž může nebo nemůže být žena kazatelka. Zcela nepochybně však biblické pravidlo porušují, když nechávají ženy povídat na mikrofon své myšlenky při studiu Strážné věže - to je přesně to, co Bible zakazuje, své myšlenky mají nechat na doma pro manžela.


 #13962 

| Předmět: RE: RE: Kázání
19.08.24 15:00:17 | #13964 (2)

Osobně si myslím, že žena nemohla být tehdy kazatelkou z důvodu nedostatečného vzdělání. Dlouho bylo vzdělání určeno pouze mužům. A to nejen v v tehdejším židovském prostředí, ale i u nás. Určitě si vzpomínáte na film, či lépe řečeno seriál Lékárníkových holka.


 #13963 

| Předmět: RE: RE: RE: Kázání
20.08.24 11:44:48 | #13966 (3)

nikdy jsem o tomto seriálu neslyšel,
ale dej sem to kázání ať poznám, jak myslí protestantská žena Biblicky. *4099*


 #13964 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Kázání
20.08.24 19:44:11 | #13967 (4)

Ještě není nahrané na webu. Pak sem hodím odkaz. Nebo si to můžeš hlídat sám. Vygoogli si ks havlíčkův brod. Menu. Ke stažení. Zamyšlení. Až tam bude 18.8. Zatím to končí 4.8.


 #13966 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Kázání
20.08.24 20:45:29 | #13969 (6)

Poslední nahrané kázání je 4.8. Doufám, že do týdne tam bude i 18.8. To, co Selen nazval Domečkovo kázání, je pouze rozpis, kdy kdo bude kázat.


 #13968 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Kázání
20.08.24 20:46:14 | #13970 (7)

Budu to sledovat, paní kazatelko.


 #13969 

| Předmět:
16.08.24 16:22:30 | #13953

Sinu selene bůh tě morálně uzdraví z krze svého syna živé slovo boží Milana *3527*


1 1  

| Předmět: RE:
16.08.24 22:41:24 | #13955 (1)

Dneska jsem jel vlakem přes Mělník a nějakej chlápek tam strkal pindíka do díry krtka. Říkal jsem si, co je to za kance, když v tom zvedl hlavu a byl to

*7508* Š A K A L *7508*


2  
 #13953 

| Předmět: RE: RE:
17.08.24 11:18:54 | #13957 (2)

Ty si vul 😂🤣Jen počkej zavaří ti to u tatínka, půjdeš za trest v plavkách na Sibiř 😂🤣😂


 #13955 

| Předmět: RE: RE: RE:
17.08.24 14:23:52 | #13958 (3)

A koho má Šakal v přátelích? Tak například:

https://profil.chatujme.cz/licinnka/fotogalerie/76317-lol

!!!!!!!!!!!!!!!


 #13957 

| Předmět:
15.08.24 22:17:10 | #13939

Náš kamarád Šakal zvaný Človíček nám posílá fotky z dovolené!

-

-

-

-


1  

| Předmět: RE:
16.08.24 11:46:25 | #13945 (1)

Šakal mi poslal link na jeho tajný profil!

https://profil.chatujme.cz/Nickynicky/fotogalerie/76169-penis

*4033* *4033* *4033*

1  
 #13939 

| Předmět: RE: RE:
16.08.24 13:00:53 | #13946 (2)

Mu to zkus napsat v jeho místnosti 🤣😂🤣😂🤣😂🤟😂🤣


 #13945 

| Předmět: RE: RE:
16.08.24 13:01:50 | #13947 (2)

Napíšu mu ať sem přijde


 #13945 

| Předmět: RE: RE:
16.08.24 13:44:27 | #13948 (2)

Nestydís se hanebniku *3456*
Nevíš že Synbohatohoto světa má Jitrnici neviditelnou
KTEROU SVĚT NEVIDĚL *27179*
*12907*


1  
 #13945 

| Předmět: RE: RE: RE:
16.08.24 14:06:38 | #13949 (3)

Taky jsem byl z toho mírně v šoku, pane Jitrnice. Lury to tu vede přísně, ale kdekdo si tu dává fotky ocáska, a holky zase trdelníku - taky jsem tu viděl.


 #13948 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
16.08.24 16:13:45 | #13951 (4)

Jsme tu holt banda deviantů jak pravil syn boha i když ho svědí prostřední noha 😂🤣🏳️‍🌈


 #13949 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
17.08.24 16:21:47 | #13959 (5)

Viděl jsem na prodej mini-činky na posilování prostřední nohy. Pošlu Šakymu na Vánoce.


1  
 #13951 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
17.08.24 17:12:36 | #13960 (6)

Neblbni, vždyť si ji utrhne.


 #13959 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.08.24 21:48:39 | #13961 (7)

Domečku já jsem věděl že si holka s fantazií


 #13960 

| Předmět: RE: RE: RE:
16.08.24 16:12:29 | #13950 (3)

S to se vyplatí 😂🤣🤣


 #13948 

| Předmět: RE: RE:
16.08.24 16:20:25 | #13952 (2)

Tak sem mu napsal že se ani s tím druhým profilem nepochlubil.Sem zvědavý co odepise nebo jestli ti sem přijde dát rozhřešení o tvému morálnímu uzdravení jak mu říkal tatínek 😂🏳️‍🌈🏳️‍🌈


 #13945 

| Předmět: RE: RE: RE:
16.08.24 18:58:27 | #13954 (3)

A to když jsem vypátral druhej, bude i třetí. Tito čuníci mají mnoho profilů. Šak mu ledačina kouká z očí. *3553*


 #13952 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
17.08.24 11:17:06 | #13956 (4)

Tyhle ti uchylaci co dávají pera nebo kundu s kozama jsou naštěstí jen exibicionisti asi i neškodný pletou si to tu s pornoservrem.Kyz se podívám synkovy do očí tak z jeho pohledu mám strach.Podkat ho někde po tmě tak se poseru strachy.Kouka jak masovej vraha.


 #13954 

| Předmět:
15.08.24 17:19:20 | #13937

Selene doufám že tu máš nějakou paní která mu je ukáže *3323* človíček za ne bude rád.Pry si jeho kamarád


1  

| Předmět: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE - LÁSKA JE VĚČNÁ.
15.08.24 16:11:04 | #13934

*12694* *33792* *12694* LÁSKA NIKDY NEZANIKNE - LÁSKA JE VĚČNÁ. *12694*

*33770* Bůh Stvořitel, Otec, Pán a Spasitel náš miluje nás všechny i dnes! *6904*



| Předmět: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE - LÁSKA JE…
15.08.24 16:54:23 | #13935 (1)

Dnes je u človíčka Boží párty *6901* *6383* *22509* *3323* *3347* *17367* *3527* *4060* *6649* *22084* *4060* 20062


 #13934 

| Předmět: RE: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE - LÁSKA…
15.08.24 16:56:14 | #13936 (2)

Všichni devianti jak o nás krásné človíček mluví jsou prý zváni 🥂🥳 *3323* *3323* *3323*


 #13935 

| Předmět: RE: RE: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE -…
15.08.24 19:12:16 | #13938 (3)

Šakal připravil párty a budou tam i kluci? *17096*


 #13936 

| Předmět: RE: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE - LÁSKA…
15.08.24 23:35:11 | #13941 (2)

ty hňupe proč tam máš satanistický pentagram?


1  
 #13935 

| Předmět: RE: RE: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE -…
16.08.24 11:25:12 | #13942 (3)

Ty hňupe to je ironie 💋to ti to nedošlo?Je to parodie.


 #13941 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE -…
16.08.24 11:28:13 | #13944 (4)

Dělám si z něj prdel 🤟🤣😂


 #13942 

| Předmět: RE: LÁSKA NIKDY NEZANIKNE - LÁSKA JE…
15.08.24 23:34:26 | #13940 (1)

jmenoval si dvakrát jednu a tu samou osobu nejsi fetlej?


 #13934