Cely den tu budu
Žádný nemám.
Bouchne mi poslední zástrčka na vaření
Tak to zkouším vařit na 2 prodluzovackach
.
Divím, že mě to nezabilo ,škoda
Satan je mi v patách.
Vy tedy nemáte jednoduchý život! Já mám doma plyn. (Trouba je elektrická, ale já ji nepoužívám.)
"Motivem zakladatele podle ní nebývá finanční zisk. „Je to obvykle někdo, kdo se domnívá, že má nějakou zvláštní moc nebo nadání. Ve společenství probíhá vzájemný proces, který odborně nazýváme charismatizace. Členové náboženského hnutí touží k někomu vzhlížet a zakladatel, pokud má v sobě jistou dávku narcismu, tuto jejich touhu přijme a nechá je, aby k němu vzhlíželi,“
Právě jsem to četl a chtěl jsem sem některé údaje z toho článku vložit.
V Česku je prý registrovaných 44 církví a náboženských společností! Vzhledem k tomu, že Bůh je jeden, je to divočina! Většinou tu jde o cílenou snahu na lidech zbohatnout, jak dokládají další údaje z toho článku...
V onom článku je zmiňováno, že to také někde stojí nějaké
peníze.
Nechtěl bych být věřícím sponzorem:-)
Už ta zmínka, že někde požadují za tři noci 7.600 Kč na osobu, je výmluvná!
Nebo 1.000 Kč za vstupenku na seminář! No nekupte to!
Mělník o vinobraní: vstup do kostela za 20,- Kč!
Vidíte, dá se zpeněžit všechno.
Kdo by si kdysi pomyslel, že se třeba bude platit a také, že se bude
prodávat voda v lahvi:-)
vedle ve vsi byla družstevní pila a každý, kdo chtěl si tam mohl zajet pro
odřezky (tyčky na rajčata), nebo na topení. Pro piliny nebo kůru. Vše bylo
legálně zadarmo, byli rádi, že to nemusejí uklízet.
Dnes je to všechno za pěkné peníze:-)
Je to úplně převrácené.
Stejné je to třeba se sýrem a sekanou nebo prejtem:-)
Dříve se to bralo jako odpad nebo jídlo chudých:-)
Dnes je to pomalu luxus a ještě to často postrádá kvalitu:-)
Planeta Země je překrásná!
Jsou i jiné planety, kde Tatínek stvořil přírodu a živé tvory, ale tady je prostě hezky!
Je období, kdy zrají šípky:-)
Když jsem byl malý, pak jsme jedli i ty přemrzlé. Byly měkké a stačilo
vycucnout obsah:-)
Pokud jsou ještě tvrdé, dají se sušit (třeba v troubě) max. do 50°C,
jinak přijdou o vitamin C.
Pak je z nich skvělý čaj:-)
Kdo má rád víno, pak jistě uvítá to šípkové, ale musí počítat s tím
,že se to musí víc dosladit a vždy bude mít natrpklou chuť:-)
Není nad to podívat se přes takovou láhev s vínem proti sluníčku. ta
jiskra, kterou má rozpálí celou láhev:-)
Také mám rád šípky! Nožíkem je rozpůlím, vydlabu z nich chloupky a semínka a zbaštím je!
A mám rád i trnky! A že jich letos u nás bylo a možná ještě je!