Říkà se,že jsme všichni nahraditelní,ale není to pravda.......jako v tè kapele SENZUS.,.toho kapelníka ....už nikdo nenahradí.,
zzzima ti je? já mám otevřený od rána balkon a okna ,má se prý zase oteplit hlavně ne už ty vedra to budu raději mrznout
Zdravím holky a mažu, jdu dodělat džem. Večer mi manžel a syn sebrali zbylý rybíz, jostu, angrešty. Tak jsem dnes udělala 20 skleniček a ted dodělám zbytek . Celkem toho bude 50 třetinek. Nejhorší je na tom to pasírování. ,,Drahoušci,, nemají rádi pecičky )))
Hezký sis je rozmazlila.. ...a co to rozmixovat,to by asi nepomohlo,co?. to pasíruješ přes sitko...už vařené?. ..mlaskho
Jo,jo...rozvařím, rozmixuju a propasíruju přes síto. Hovooo.... pokračování až dozrají ostružiny.... z těch je ten džem nejlepší... mlask
na to je dobrý odštavnovač, to ti všechny pecičky odtraní ,já ho tedy taky nemám, a tak vše "ždímám" přez plenu, taky děsnej bordel je z toho ted čekám až dozrajou bezinky, a budu dělat z nich taky marmeládu ,je hodně zdravá a dobrá
Mám...ale je to na prd, pořád se to ucpává, tak raděj to síto ))
¨bezinky jsem ještě nedělala.
Ježiš,to mi nedělej,opravdu.....dej upozornění....takhle mám naváto, ještě že jsem se nekoukala!
"Všichni zdražili, teď hlásí pohádkové zisky. A Češi platí - Novinky" https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-vsichni-zdrazili-ted-hlasi-pohadkove-zisky-a-cesi-plati-40440138#dop_ab_variant=1118260&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=lxAsz6WvEs5-202308091114&dop_id=40440138&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest230_hlavicka_na_telefonu_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Až 12 tun hmyzu měsíčně teď produkuje speciální farma v
Jaroměřicích nad Rokytnou na Třebíčsku. Je zřejmě největší svého
druhu ve střední a východní Evropě. Provoz se před nedávnem přestěhoval
z menších pronajatých prostor v Popovicích do nové rozsáhlé vlastní haly
přímo v Jaroměřicích.
https://www.grig.cz/znacka/sens/
https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/prvni-retezec-v-cesku-zacina-prodavat-chleba-ze-cvrcku-po-pe/r~f92867b0522011e8bacfac1f6b220ee8/
DOBRÉ VĚDĚT.... Výrobci již mohou přidávat hmyz do všech potravin.
Jsme povinni číst složení výrobků, které budou v latinském jazyce....
Zde jsou uvedeny latinské názvy:
potemník moučný = Tenebrio molitor
švábi = Blattodea
cvrček domácí = Acheta domesticus
saranče stěhovavá = Locusta migratoria
moučný červ = Alphitobius diaperinu
Chitin je tuhý vnější obal hmyzu, který poškozuje vnitřní orgány
člověka a způsobuje řadu onemocnění (ATOPICKÝ DERMATITIS, RAKOVINA,
LUPUS). Hmyz je rezervoárem parazitické a patogenní flóry, která infikuje
lidské orgány. Zbavit se těchto parazitů z těla bude
nemožné. Také: E-120-karmín (červené barvivo) je směs
kešerů. E-904-SHELAC je odpadní produkt červů. Při nákupu výrobků si
musíte přečíst obsah! Hmyz se nyní přidává do cukrovinek, pečiva,
těstovin, pečiva a nápojů.
Navíc v hmyzích moukách jsou také antibiotika, která je nutno používat
při pěstování kvant hmyzu pohromadě. Jsou tam rozemlety také výkaly kvant
hmyzu.
Minulý týden v bedně dávali pořad o těch červech jak je ochucují...já bych se poblila a někdo je s chutí sežere.
TO JE SÍLA TEDA, TAK BUDEME UŽ ŽRÁT I NĚJAKOU HMYZÍ HAVĚT! a na chlebu a jiném pečivu žádné složení psané není a nebude hrozný prostě co se to ted děje
zajímavý míša brum brum.
https://www.denik.cz/ze_sveta/medved-cinska-zoo-viralni-video.html