https://www.denik.cz/ekonomika/drahe-maslo-cesko-cena-zdrazeni-sef-mlekaru-jiri-kopacek.html?utm_source=onesignal&utm_medium=referral&utm_campaign=push-notifikace&utm_content=denik-celostat
Ale někdy na trhu bývá máslo i za nižší cenu, než je obvyklé. Čím
to?
Na český trh se dostávají i másla z dovozu, třeba z Polska nebo Belgie,
ale někdy to jsou másla ze skladových zásob, takže nejsou čerstvá. Někdy
se prodávají za nižší cenu, ale čerstvé máslo staré maximálně
několik málo dnů, maximálně tři měsíce, opravdu stojí těch 60, někde
i 70 korun. Když někde v akcích seženete máslo třeba za 57 korun,
nezjistíte, jestli bylo mrazírensky skladováno, může jít ovšem o máslo
staré až dva roky a zamrazené na teplotu minus 18 až minus 24 stupňů
Celsia. Ale spotřebitel si musí být vědom toho, že to, co kupuje, nemusí
být vždycky čerstvé máslo.
Máslo
dále zdražuje. Šedesát korun za kostku je férová cena, tvrdí šéf
mlékařů
kdo
dělá větší svatbu, tak se prohne.