Co si to tam voják nasadil za veššš????? bumbum.. ..
"Akce na Hradě. Lístek i za 228 tisíc - Novinky" https://www.novinky.cz/clanek/domaci-akce-na-hrade-listek-i-za-228-tisic-40445912#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
nic ,hele prej už tady dorazil tvůj nenažrany bratranec s ásie. zničíme ho karatem nebo kunk kvu? a nebo ho nechame fialovým způsoben vyhladovět až scipne?
Udělejte si čas a vyposlechněte si... tramtadadá!!
"Fico se vymezoval vůči Pavlovi i Fialovi - Novinky" https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-fico-se-vymezoval-vuci-pavlovi-i-fialovi-40446063#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Maruško,a jak z té formy vyndaváš všechno to těsto?... to je docela problèm to vyndat a umýt ....napiš mi svůj recepiš,jo?... Si ho vytisknu .....mlaskho
Po dlouhé době jsem upekla chleba,ale v pekárně jen zadělala,pak vyklopila na vál,..a zpracovala jsem...ale ta žitná mouka je lepidlo,ruce ulepený jsem měla, hodně mouky to chtělo,pak ruce do vody,aby se to nelepilo,příště asi to těsto dám do mísy,abych ho ještě zpracovala.....nebo nevím,jak na to...ale povedl se,tak mám radost.....a z návštěvy ještě větší!.. to asi dneska neusnu z radosti!!!
Jj, té žitné se nemá moc dávat. Mně se to taky dřív moc lepilo, když jsem té mouky dala víc..Já taky jen těsto v pekárně promíchám a pak ještě na vále a mrsknu ho kynout do ošatky.
..ještě jsem našla moji chillušku. Ta pálila ako čart. Tenkrát jsem si nechala květináčky od chilli u rostlin, byly popsané jak se jmenují
Není to trinidad moruga scorpion? U mě to bylo také popsané, ale UV záření ze sluníčka mi to vždy strašně šisovalo, nějak se mi nedařilo najít ideální popisky. A kromě toho se mi občas stávalo, že mi tam vyrostla jina odrůda, než jaká se koupila, takže v obchodě nejspíš došlo k nějakému promíchání. Nebylo to pravidlem, ale občas se zadařilo.
https://seeds-bank.cz/semena-chilli/3229-moruga-scorpion-red-chilli-semena-10-ks.html
..měla jsem ji taky a ještě jiné, které si už nepamatuji.
Jj, to jsou přesně ty papričky, kvůli kterým nezasvěcení vylívají gulášek do sociálního zařízení :-D.
Ano,příště nedám tolik žitné.. ....v tom recepišu bylo dost žitné,proto se to tak lepidlo....měla jsem prsty ulepený,jako prase...byla jsem ráda, že jsem to vyndala do skleněné nádoby....tak příště,sežere mi klíště..hi ..
Anička se trápila s kašlem Pro časopis Téma se svěřila, že se na nádor přišlo díky podivnému snu. „V květnu se mi zdál hodně živý sen, že má táta něco s plícemi. Hned druhý den jsem mu volala, aby si co nejdřív došel na vyšetření. Díky tomu vlastně našel jednu skvělou paní doktorku, ke které jsem pak šla i já, protože už mě nějakou dobu trápil kašel,“ svěřila se Anna Slováčková. Zpěvačka se opravdu s kašlem dlouho trápila, než zjistila, co je jeho příčinou. Navštívila prý všechny možné prohlídky, kde ji pokaždé odbyli s tím, že se jedná o reflux neboli poruchu trávení. Že jde o návrat rakoviny, která zasáhla plíce, se zjistilo až později. „V červenci jsem byla na CT, na konci srpna jsem byla na bronchoskopii, která ty nálezy potvrdila.“
Včerejší Chilli fest se docela povedl. Sice bylo během dne téměř zataženo, a s ubýhajícími hodinami se ještě víc zatahovalo, ale nakonec nepršelo. Na to že už je skoro 1/3 října, tak ani nebyla nějaká zima, a jen lehce to občas zafoukalo. Stánků bylo možná až příliš, že se ani nedalo všechno stihnout projít. Resp. dalo, ale když někdo chtěl sledovat hlavní program - soutěž v pojídání chilli, tak už se dočkal leda tak konce. Ve stáncích bylo možné opět ochutnat nebo nakoupit spoustu produktů zpravidla výroby v omezeném množství nejrůznějších chilli omáček, chutney, pyréček, džemů, nakládaných papriček, hořčic, a dalších, prostě všerůzných produktů ze všech možných končin republiky. Není to nic levného, ale je to dělané s láskou, a nejsou použité žádné chemikálie, a srágorky, a vše je poctivě vybírané, zpracované, kde nejvíc ze všeho je použité lásky k chilli. Stejně tak bylo možné nakoupit sazenice, semínka, popř. volně vážené papriky. K vidění byl i nejeden řemeslný pivovar opět z různých koutů, a celá řada občerstvení, púřevážně asijského typu, protože k festivalu přibyl ještě asia food festival. Trochu škoda toho času, protože na tu asii vycházel čas leda v prvních pár hodinách, a kvůli neustálým výlukám na metru C snad už několik let vždy o víkendu, se z cesty na Výstaviště stává celkem noční můra. Soutěž proběhla tradičně v pojídání chilli na pódiu, kde se utkalo tradičně kromě dnes už známých tváří z naší republiky, také několik neméně známých tváří z Polska a dokonce Maďarska. Pokračovala tradičně soutěž v pojídání chilli v káďích s ledem, a jako bonus proběhl mezinárodní duel mistra světa v pojídání chilli a držitele několika rekordů v Guinesově knize rekordů z Kanady s mistrem Evropy z Itálie. Podle mě bylo určitě na co koukat, co nového objevovat, popř. kdo nebyl na takové akci poprvé, už celou řadu výrobců zná, a ví kde se přesně zastavit, pokecat, udělat si radost. Všem akcím není samozřejmě konce, protože na konci tohoto měsíce se konná klasická "Plechovka" - Plechová huba, akorát ta je na Černém mostě, dá se dohledat kde přesně.
..já bych nedokázala sníst v pohodě ani jednu čerstvou chilli. Jo, ty sterilizované pálivky už mohu jíst. Je to však nezdravé jíst ve větším možství tak pálivé papričky.
Tak ty méně pálivé se dají i čerstvé, ty více já také nedávám, nemám tréning, ale do jídla dávám neustále. Všeobecně je známé, jak je chilli zdravé (kardiovaskulární systém, odolnost střev proti patogenům, afrodisiakum, čerstvé papričky obsahují vitaminy), pokud tedy má někdo v pořádku zažívací trakt. Za jak dlouho může dojít k nějakým problémům, při tom extrémním pojídání nevím, ale mnoho borců to vydrží docela dlouho, takže pokud to někdo nebude přehánět jako oni, asi by neměl být problém.
..já dávám do guláše pálivky, tam mi moc nevadí, ale muž zas cmrndá.
Já dávám pálivky i do okurek, když je sterilizuji. Já jsem pěstovala taky
ty hodně pálivé.
Tyhle šulínkovité nejsou moc pálivé.
Mě kdysi bavily všechny možné, ty hodně pálivé sice některé takém, ale bez skleníku to nebylo nic moc, mají moc dlouhé vegetační období, a daleko víc se jim daří ve skleníku nebo fóliovníku. V té době, kdy byla možnost byla dost chladná léta, a vydatné nálety mšic, takže prostě šly lépe ty capsicum annum, a mě bohatě stačily, nejsem žádný rekordman. Nejpálivější se mi kdysi podařila dorset naga, ale ta už dnes nepatří dávno mezi ty nejpálivější, byť stále je hodně žahavá. Z těch obrázků si pamatuji Bishops Crown, akorát u mě byly žluté. Penis Peter Peper také byl. Habanero nějaké taktéž, ty kulaté, i ty podlouhlé. Bavilo mě to, ale nemám teď možnost. Podle mě když se papriky dobře rozptýlí do jídla, tak to není tak děsivé, samozřejmě pokud se nenajde někdo kdo nemá vůbec rád pikantní, pak je s paprikou konec.
Jinak na tom festivalu zrovínka někdo řešil, že má daleko větší nálet mšic a škůdců naopak ve skleníku, zatímco když to měl venku, tak to takové nebylo. Také říkal, že to postříkal Karatem, a nějak mu to začalo zacházet, takže mi hned bylo jasné, že nejspíš nedodržel správný poměr, protože mě tenkrát také nezbylo než použít Karate na mšice, a spolehlivě zahynuly, a papriky se ozdravily, a později bezproblému plodily, zatímco mšice už se dlouho neobjevily. Tak jasně, je to chemie, ale mě vždy ty tradiční metody prostě přišly moc složité na mě, a nebo nebyla taková důvěra. Jinak vím, že by měly pomoci i Arikány nablízku, protože to škůdci moc nemusí.
Já dávám mezi papriky a rajčata afrikány a sousedka se po mě už opičí.
https://www.jimejinak.cz/afrikan-proc-by-nemel-chybet-na-zadne-zahradce-ani-na-stole/
Jj, známý jednou dostal květinovou kuchařku, kde se vaří jen z květů a kytiček. Jak ho znám, tak tipuji, že to nikdy nepoužil, ale tam se vaří snad ze všeho, co není nějak jedovaté.
Já jsem tentokrát nedala do foliovníku papriky, mně víc jdou venku. Postřik jsem letos žádný nedělala na ty potvory, jiné roky ano..postřik na rajčata a okurky jsem letos udělala jen se sodou. Asi je to tím sluníčkem a celkově u nás méně pršelo, tak rajčata mám ještě na záhonech. Jindy jsem rajčata už vytrhala v září a některé roky při větších deštích už koncem srpna.
To ne, já nesoutěžím, jen si tam vždy nakoupím nějaké omáčky a tak. A zároveň mě těší vidět jak lidé svobodně trpí :-D.
..mléko pomáhá, ale obyčejná voda moc ne. Tam se i někteří pozvrací. I když si po feferonkách umyji ruce a pak si hrábnu na oko, tak mně začne pálit.
Tenkrát si brácha nenápadně šplíchl pepřák na prst a pak mi tím prstem přejel po čele. Oči mi tak začaly pálit, myslela jsem si v ten moment, že oslepnu a maminka mu pak vynadala.
Voda pomáhá tak pár sekund, pak už je to zase k nevydržení. Mléko se říká že pomáhá, ale u těch extrému stejně asi moc ne. Je vidět že jsi měla vždy hodného brášku, připravoval tě na strasti života :-D.
Brácha byl poliš a ještě jako veterán vede ten jejich spolek veteránů v Ostravě. Zas byl v září v Praze vyznamenán, nevím však za co.
Já jsem jedla feferonky na namazaném chlebíčku, ale takhle jak to dělají požírači chilli, tak to by bylo už horší. Semínka hodně pálí, lidi se potí a jsou rudí. Tenkrát jsem viděla video,kde mladé holky požíraly chilli a ta jedna byla rudá a dusila se, že na konec musela máma zavolat lékaře. Ti požírači to potrubí a žaludek musí mít ze železa. ..stačí jedna pořádná pálivka, ale oni jich sežerou hromadu. Nechci vidět jejich popálené žaludky.
Tak dá se na chlebík, i omáčka do některých jídel a nebo na chlebík. Do guláše asi spíše papričky a nebo nějaké pyré, tam je omáček škoda, ty už mívají svůj specifický charakter. Požírači to mají samozřejmě jako sport, a z doslechu vím, že po těch soutěžích se to snaží častokrát nějak vyvrhnout :). Jinak ten Kanaďan má nějaký rekord minimálně sto těch oficiálně uznaných nejpálivějších papriček Carolina Reaper, někdo říkal i víc, ale těžko říci. Na tom festu požral asi kolem 60ks různých papriček, ale všechny byly v tom vydatném rozmezí 1M-2M SHU.
https://echo24.cz/a/HsJwi/zpravy-svet-v-nemcku-sili-hlasy-k-zastaveni-pomoci-palestincum
...vůbec se těm palestinským zmetkům nemělo pomáhat. Čiň dobře, se ti odmění.