Neteř má moc ráda cukety. Doufám, že ji
napřed vyzkouší,jestli není hořká. Hořké okurky by se asi taky neměly
používat. Občas jsem dřív na hořkou natrefila, ale to už byl okurkový
salát hotový.Poslední dobou se o těch hořkých cuketách dost psalo,že
jsou vlastně jedovaté. Proč zhořkne třeba jedna a jiné ne?
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zena-ze-zlina-se-otravila-horkou-cuketou-skoncila-na-jip-40446530?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
„Jídlo jsem jedla s chutí, ale po snězení asi dvou třetin se mi chuť
začala zdát podivně nahořklá. Bohužel jsem jídlo celé dojedla,“ uvedla
pacientka.
Dodala, že asi po třech hodinách jí začaly bolesti břicha následované
obrovskými křečemi a vodnatým průjmem narůžovělé barvy.
„Její stav byl opravdu dramatický. Začali jsme podávat infuze, provedlo
se CT břicha, kde byl popsán obraz těžkého otoku sliznice žaludku,
tlustého střeva a výrazné změny na játrech. Výrazné poškození jater
bylo patrné i z krevních testů. Pacientka pak byla ze zvracení a průjmů
tak vyčerpaná, až na chvíli ztratila vědomí,“ popsal vedoucí lékař
interní JIP při KNTB Ilja Ryšavý.