Rozcestník >> Politika >> AKTIVNÍ SVAZÁK

Informace

Název: AKTIVNÍ SVAZÁK
Kategorie: Politika
Založil: -
Správci: Shadow_of_Krak
Založeno: 02.09.2020 12:51
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 657322x
Příspěvků:
25223

Toto téma sledují (5):


Předmět diskuze: AKTIVNÍ SVAZÁK - O všem. A i vulgárně. Praporkování a nahlašování si nechte na nějaká kvalitnější fora, tady Vám to nestojí za to.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #8037

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
03.01.23 21:08:10 | #8037
Reakce na příspěvek #8013

Vole ty si se totálně pomátl *30039* USA ZAÚTOČILY NA VIETNSM, IRÁK, SÝRII, AFGHÁNISTÁN, GRENADU, PANAMU.. ANI JEDNA Z TĚCHTO ZEMÍ NEZAÚTOČILA NA USA JAKO PRVNÍ..


 #8013 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.01.23 21:23:08 | #8045 (1)

:-)))))))))))
Můj dotaz :

jediný dotaz : na jakou zemi za posledních 75 let (od WWII) zaútočily USA, aniž :

1, ta země předtím nezaútočila na usa
2, nevstupovali pouze do válečného konfliktu, na jehož vnziku neměli ani milimetr podíl (pokud bys tvrdil, že měli, dolož to) a kde by se nejprve nesnažžili jednat


Vietnam - bos 2, už s etam válčilo, pozvali si je jihovietnamci, celou dobu se jednalo :-))))

Irák - osa zla uznaná OSN, pod sankcema OSN, jednalo se, invazi provedlo 45 států :-)))))

Syrie - tam USA neválčili :-)))))))))))))))))) jedna záchranná akce kurdkých zajatců jistě není válka, i tak i v této zemi už občanská válka probíhala, když tam to jedno komando dorazilo a provedlo akci :-))

Afghanistán -na jeho území byl připraven útok na USA/WTC, jednalo se, mohl vydat UbL, následně s posvěcením OSN do Afgh. vstoupila koalice 72 zemí :-)))))))))))))))))

Grenada : zde si dovolím kopii :
" Boj o moc mezi jednotlivými frakcemi vyvrcholil vojenským pučem.[12] Vláda Maurice Bishopa byla svržena a moci se chopil generál Hudson Austin. Maurice Bishop byl nejprve v domácím vězení, 19. října byl pak popraven. O šest dní později (na základě výzvy generálního guvernéra a žádostí okolních východokaribských států)[8] americký prezident Ronald Reagan nařídil invazi na ostrov a svržení režimu. Oficiálním, americkou veřejností široce přijímaným,[13] zdůvodněním byla snaha o ochranu 800 studentů medicíny na univerzitě v Saint George's.[13]
Američtí vojáci při invazi na Grenadu roku 1983
Jednotky americké námořní pěchoty a americké armády o síle 7 000 mužů (za podpory 300 vojáků z Barbadosu, Dominiky, Jamajky, Svaté Lucie a Svatého Vincence a Grenadin)[13][14] po několikatýdenních bojích zatkly grenadské politické špičky i jejich kubánské poradce,[15] evakuovaly všechny americké občany,[8] obnovily ústavní pořádek (pozastavený PRG v roce 1979)[8] a vrátily moc do rukou generálního guvernéra Sira Paula Scoona, který vybral Nicolase Braithwaita, bývalého představitele Commonwealthu, aby se ujal úřadu prozatímního předsedy vlády.[9] Byly uspořádány volby. Po vytvoření nové proamerické vlády Nové národní strany (anglicky New National Party, NNP) v čele s Herbertem Augustem Blaizem (získala 14 z 15 křesel v dolní komoře parlamentu)[8] v prosinci 1984 se americká armáda ze země stáhla, přestože mírové síly zůstaly na ostrově až do následujícího roku.[9"

Panama : rok 1990, to nebude po WWII :-)))))))))))))­)))))))))))) i tady ale jen proto, že panamská armáda nedokázala ochránit dělníky při stavbě panamského průplavu a jen na 100 let.


nevím, jestli jsi byl schopen pochopit. ani jedna z uvedených zemí nebyla provedena tak, jak to učinilo rusko s krymem, tedy že naprosto bez jednání s kýmkoli, naprosto bez varování, jen z vlastního rozhodnutí a sani, z naprosto vylhaných důvodů

v 2014 rusko svévolně napadlo ukrajinu, ukradlo jí krym (nikde žádná občanská válka) a občansou válku naopak vyvolalo a podpořilo na VUA.

snad jsme ti to musel vysvětlit naposledy, že s kosovem, kde v té době už byla občanská válka, třenice, 40 let, většinu těch autonomních svobod kosovu dal Tito a jugoslávie, kdy o tom útoku na srbsko se předtím jednalo v OSN a srbsko dostalo dost času na to té genocidy zanechat, než bylo napadeno koalicí států světa

A TEDY že krym a kosovo neamjí společného vůbec nic.


 #8037