Ale kdepak. Co se týče jaderných zbraní, těch má Rusko nejvíc ze všech zemí, takže v tomto se řadí na první místo. Řeč byla o síle armády, koneckonců jaderné zbraně lze použít jenom v hodně výjimečných případech (na Ukrajině to třeba nedává smysl).

Teď se o to rusko nesnaží, protože na to nemá vojenskou sílu, ale v počátcích své války se o to snažilo. Proto taky táhlo na Kijev.

Útok na Ukrajinu byl zjevně omyl, protože ruská armáda není v takové kondici, jak rusští představitelé předpokládali. Zásadní chybou, kterou kritizují ruští milblogeři, bylo očekávat jenom jeden scénář a nemít v záloze plán B. Ruský důstojník bojující na Ukrajině přímo napsal, že tuto invazi plánoval idiot. Důvod této invaze skutečně zůstává: imperiální choutky ruska, jak se rusko mnohokrát přiznalo.

Co se týče ofenzivy, tam měla Ukrajina určité ukazatele, že to vyjde. Že to má smysl. Samotné rusko z ní bylo dost nervózní. Označovat jí za zločin je pitomost. Jatka ukrajinských vojáků to bylo jenom na určitých úsecích, což se ve válce stává (viz pláž Omaha za 2. sv.) Co by dokázal Západ neví jenom ignoranti.

Že jsou Kinžaly radary nezjistitelné, to víš odkud? Snad ne z ruské propagandy, se kterou ses pravověrně ztotožnil? Není důvod si myslet, že jsou nadzvukovou rychlostí létající stroje nezjistitelné radarem.
Spojení obvinění konstruktérů s oznámeným sestřelem Kinžalů je zcela logické, zejména když tu byla časová následnost. Navíc se o těchto procesech oficiální ruská média radši nijak zvlášť nezmiňují. Samozřejmě že byli obviněni ze zveřejnění tajných informací (o nichž ovšem podle všeho nebyli předem informováni, že jsou tajné) ohledně ruských hypersonických zbraní.

Ano, kvalita ruských důstojníků se opravdu ukázala v plné kráse. A nejde jenom o ty v poli, ale i ve vrchním velení. Ukrajina z toho celou dobu těží (i z toho, že rusko má zastaralý, ještě sovětský systém velení).