Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5350803x
Příspěvků:
148478

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #475

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.04.20 20:33:14 | #475
Reakce na příspěvek #465

Slovo farizej nepoužívám, nevystihuje tyhle kreteny dostatečně.
Mám ale zcela vyčerpávající označení i popis. Je obsažen v knize amerického lékaře a autora Xaviéra Crementa, do češtiny přeložené pod názvem "Dost bylo kokotů": V kapitole "Kokot nebeský", je tenhle typ popsán dokonale a zcela bezezbytku.


 #465 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.04.20 09:17:55 | #509 (1)

Procetla jsem tvoje prispevky a konstatuji, ze vericimi pohrdas, co te opravnuje se nad ne povysovat? To je to, co jsem mela ny mysli s tvrdym odsuzovanim..muzes uvadet dali autory, se kterymi se shodujes v nazoru, ale nic to nemeni na tom, ze sam sebe povysujes , ackoliv ani ty nemas jistotu, jestli nahodou nemaji ve svem presvedceni pravdu.


 #475 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.04.20 10:45:14 | #524 (2)

Myslím, že nepřesně vyhodnocuješ vnější podněty a možná plus moje alergie vzniklá na delší pozorování (i osobní kontakt) právě s těmito týpky. Moje pozice je naprosto vyrovnaná, bez potřeby se na kohokoliv vyvyšovat. Proč bych to dělal? Tihle tzv. věřící (byly tři) měli neustálou potřebu dávat najevo, jakými jsou věřícími. Neustále mezi sebou soutěžili, kdo dřív (uvěřil), kdo víc (věří), kdo častěji se modlí, myslí na boha...). A na venek zase svorně evangelizovali na koho zrovna narazili. Pokud jsem odmítal s tím, že si hledám cestu sám, byl jsem objektem jejich pohrdání a útoků ("Jsi pyšnýýýý!!!). Jinak lidsky nízcí, profesně neuplatnitelní, snažili se jeden druhého podvádět a dokonce si škodit. Jejich misijní aktivity se rovnaly tvrdé manipulaci, vykonávané s nadřazené pozice. Byli hloupí a velice obtížní. Jinak mě křesťané samozřejmě nevadí. Takže žádné pohrdání křesťany obecně, jen těmito idioty, za křesťany se vydávající.


 #509 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.04.20 11:28:56 | #538 (3)

S takovym typem lidi jsem se nesetkala, nepochopili zrejme o cem krestanstvi je, ze je to o pokore a respektu i k tem, kteri nepasuji do jejich obrazu , jak ma pravy krestan vypadat. Jsou tudiz spis k politovani, mozna ze prave oni jsou ti "blahoslaveni chudi duchem", jejich svet je nerealny..oni jsou ti, kteri potrebuji pomoc..


 #524 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.04.20 10:27:14 | #520 (1)

Tak nazyvat lidi , kteri veri v Boha , byt i se chovali ne zrovna tak, jak by v souladou se svou virou meli, kreteny, je podle me hodne pres caru, je to zesmesnovani, pohrdani a odsuzovani*


 #475 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.04.20 10:37:46 | #521 (2)

proč ne? jsou to arogantní lidé


 #520 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.04.20 11:12:21 | #530 (2)

Tihle "kokoti" nejsou zesměšňováni za to, že věří v boha (nepodsouvej nám to), ale za to, že svou vírou se oni sami nadřazují nad druhé a dávají to citelně najevo. Jak píše Sir, jsou to prostě arogantní lidé, kteří si takové zařazení zcela zaslouží.To nemá s křesťanstvím (a už vůbec ne s vírou), nic společného. Ale jinak ano, oni sami to vnímají přesně jako ty. To znamená, že v okamžiku, kdy konflikt pro jejich nemožné arogantní a obtížné chování přeroste, začnou naříkat, že vše vzniklo pro jejich VÍRU V BOHA!. Není to pravda. Ani autor X. Crement nenapsal svou knihu o kokotech jako o křesťanech či věřících. Napsal ji o obtížných lidech obecně. Kapitolu "Kokot nebeský" pak věnoval těm kreténům, kteří si pro své obtěžování druhých, jako nástroj zvolili náboženství.
Takže mě nezařazuj mezi odpůrce křesťanů či že se nad ně nadřazuju.
Je to srozumitelnější?


 #520