Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5350025x
Příspěvků:
148477

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #4855

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 16:48:36 | #4855
Reakce na příspěvek #4853

to je zase výmluv a okecávání, proč celá ta šaráda se svěřeneckými fondy? no protože podváděl a chtěl to zakrýt!


 #4853 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 17:09:27 | #4867 (1)

Svěřenský fond je na to, aby ochránil něčí soukromý majetek. Používá se to celá staletí a na západě to má kdejaký politik, jmenuje se to trust. Babiš má majetek v akciích těch firem a tím způsobem firmy přeneseně vlastní, ale neřídí je. Jenže jsou to jsou společnosti, kde se všechno rozhoduje na valných hromadách hlasováním akcionářů, a to obejít nijak nemůže. Svěřenský fond žádného vlastníka nemá a práva akcionáře, tedy jít na valnou hromadu hlasovat má jen správce svěřenského fondu a ten musí jednat podle statutu, který zakladatel sepisuje u notáře. Tím pádem nikdo nemůže s tím majetkem manipulovat, prodat, zabavit ap. Je to starý způsob, jak uchránit vlastnictví před věřiteli i když je třeba zadlužené. Mnoho lidí bohužel vůbec neví jak to funguje, protože komunisti svěřenské fondy zrušili a teprve zákoníkem v roce 2012 se zase zavedly. Takže mnoho lidí jen kecá.


 #4855 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.07.20 18:06:20 | #4869 (1)

Babiš nemůže svůj holding ani prodat, tedy v rozumném čase, holding. je moc velký. Firmy holdingu mají kromě jmění a základního majetku (provozních prostředků) asi 75 miliard provozních a investičních úvěrů u desítek bank z poloviny zahraničních, převody velkých firem by musel schvalovat ÚHOS nebo možná i EU, prostě založit svěřenský fond bylo nejdostupnější řešení pro politika, který je zvolen do funkce a ani sám neví na jak dlouho.

Majetek je ovšem dlouhodobý a investiční úvěry mají spočítanou třeba dvaceti až třicetiletou návratnost, nedovedu si představit, jak by se převody akcií daly uskutečnit rychle, to nejde pouhým rubopisem (na zadní straně) listinné akcie, například rodinné.


 #4855