Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2274212x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #11450

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.03.21 20:18:52 | #11450
Reakce na příspěvek #11295

Nejen rodič, ale často v různých diskusích vídám i opovrhování současnými dětmi. Prý jen čumí do počíračů a jsou hloupé. Od trotlů, kterým dělá problém napsat i es-emesku, to sedí. Většina těch chytrých Horákyň, co se tak ráda do mládeže naváží většinou doma čeká, až se u nich vnuk, či neteř zastaví a naladí jim televizi, popáté ukáže, jak se pouští ždímání na pračce a nastaví letní čas na všech hodinách, vyjma budíku na péro, ten jediný totiž umí ovládat. Dnešní dítko hravě zvládá spoustu věcí a kterých jejich prarodiče ani neví, že existují. Rozumí si s moderní technikou, umí se domluvit v cizím jazyce a k tomu třeba hrají na klavír, nebo fotbal. Ovšem zapšklá bába bude furt jen cmrchtat, že za jejich mladých let bylo všechno lepší. Asi se jim zdálo těžší ono školou vynucené dopisování se sovětsku pionýrkou, byť se jednalo výměnu tří listů papíru do roka a víc jak pět jednoduchých vět tam nikdy nebylo.
Zimoj ja něguljaju. *1*


 #11295 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.03.21 20:22:51 | #11452 (1)

Mam 15 leteho synovce a znam i jeho kamarady. V zadnem pripade nejsou takovi, jak nekteri oznamuji. Umi taky veci co ja v jejich letech a ve znalostech jsou i popredu, diky internetu logicky. Kazda generace ma sve zalobce a vzdycky se bude cast starsich pohorsovat nad mladezi a kritizovat je.


1  
 #11450