240 g týdně je 100 piv, pokud se nepletu. takže denne 14 piv dvanáctek.
240 g týdně je 100 piv, pokud se nepletu. takže denne 14 piv dvanáctek.
... 5 a pul sklenickam vina...
Víno má též značně rozlišný obsah alkoholu, zhruba něco mezi 70 až
100g na jeden litr. Tady se v hospodách servírují čtvrtky, nebo osminky.
Čtvrtka stolního vína má tak 20g alkoholu, což je v přepočtu na pět
litrů krve zhruba 0,4 promile. Tedy hranicí pro práci za volantem. A za den
by toto množství nemělo být překonáno.
To je hodnota spíš pro velmi slabé pivo. Běžně se udává kolem 20g alkoholu v jednom litru piva.
Pivo mi nechutná, to si dám polovinu se ženou k nějakému tučnému obědu napůl, jinak ne.....
Na chmelu jsem také byl a jeho výraznou vůni miluji. Na zahradě mi roste
také chmel, i když má relativně malé šištičky (asi tak 1...2 cm), ale tu
samou kořeněnou vůni.
No a pivo ... to si dáme s manželkou na půl k vepřové pečeni s knedlíkem
a přírodním, nejraděj červeným zelím. A to pivo takzvané ne-alko, ono
teda trošičku toho alko asi bude mít, aspoň se mi to zdá, páč je nám pak
blaze a zdřímnem si.
Dneska i to pivo je ošizené, hořkost místo chmelu dělá pelyněk.....přitom na chmelu mám nasbíráno na celý život, řikalo se 2 šištičky v pivě, dneska to je tak na 10 a kdoví jestli.
Já to nijak nepřepočítávám, víno několik let kupuji z Chile, Austrálie, JAR, všechna maji 13%alkoholu i víc, navíc maji lepší chuť než ta naše moravská. jinak jak jsem psal, tvrdý velmi málo, večer, v klidu, vodku, tak necelou půldecku, můj vzor je Saudek.....