Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2264407x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #2316

Zobrazit vše


| Předmět: USA náš vzor
05.06.20 10:37:50 | #2316

Ivan David
2. 6. 2020
Těžko říct, kdo a zda vůbec organizuje nepokoje v USA a kdo je vlastně cílem… Víme, co byl spouštěč – smrt černého muže, který platil falešnou bankovkou.
Starosta Minneapolisu Jacob Frey vyhlásil v sobotu ve městě noční zákaz vycházení v obavách z pokračujících protestů a nepokojů, které jsou reakcí na smrt George Floyda, jenž minulé pondělí zemřel při zatýkání poté, co mu bělošský policista Derek Chauvin přes osm minut klečel na krku.
Nepokoje se rozšířily po celých Spojených státech a prezident Donald Trump se musel ukrýt v bunkru pod Bílým domem. Mnozí kladou vinu právě jemu a jeho údajné rasistické politice – ale proč byl tedy napaden i štáb CNN, který mu zrovna nefandí?
Společnost, kde je velká nerovnost – a ta je v USA jedna z největších, minimum občanů vlastní 99% národního bohatství - vždy bude plodit násilí. A spouštěčem může být cokoli. Když sedíte na sudu s prachem, je jen otázka času, kdy někdo v blízkosti škrtne sirkou…. *6642*



| Předmět: RE: USA náš vzor
05.06.20 12:32:55 | #2320 (1)

Za platbu falešnou bankovkou ale nesmí padnout trest smrti! Policejní násilí holt tentokrát překročilo hranici a nezůstalo bez povšimnutí.Že jsou tyto masivní protesty snadno zneužitelné i využitelné,to je známá věc.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-floyd-protesty-soros-minnesota-trump-antifa.A200602_160704_zahranicni_jhr



| Předmět: RE: USA náš vzor
05.06.20 14:21:12 | #2345 (1)

podezření z penězokazectví, odpor proti státní moci, tupost policajta ... bych řekl.

Před nějakým desetiletím byl aktívně vyhoštěn (z Rakouska) letecky nějaký černoch. Ten byl ilegálně v zemi a živil se prodáváním drog. Na cestě ven ho doprovázeli tři policajti. Černoch v linkovém letadle křičel, kousal a plival, tak mu přelepili ústa lepící páskou. Černoch se zklidnil natolik, že byl v cíli letu mrtvý. Udušený. Vláda zaplatila rodině zemřelého vysoké odškodnění. Odůvodnění - policajti nekontrolovali jeho životní funkce.
Kdo byl vinen?


 #2316