Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2251978x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #24738

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: V době.…
28.06.21 15:32:31 | #24738
Reakce na příspěvek #24735

Nevim, kdo emigroval po 89.roce, ale za vlady komunistu uteklo hodne lidi a to predevsim inteligence, da se s klidnym svedomim rici, ze se dobre uplatnili, rychle se integorvali a snazili se vybudovat existenci , coz nebylo vubec jednoduche ,ponevadz konkurence byla velka, byly pozadovany cizi jazyky a ackoliv co se jazyku tyce, byla jazykova vyuka na ceskych skolach mizerna..presto si vsichni doplnili mezery a nejen to, naucili se i dalsi jazyky. Takze zadni lenoci, zadni darebaci, nybrz pracoviti a snazivi lide, na ktere mohlo byt Ceskoslovensko jedine hrde. Coz ale nebylo, zamerne komunisti sirili nepravdive infosmace a kdo nemel pribuzne v cizine, nemel ani sajnu o tom, jak to v cizine chodilo a nema je, jak vidno na vas ani dnes. Nevim, kde jste vsude zil a pracoval, ale pokud jenom v Cesku, mel by jste drzet pusu a neotirat se o lidi, kteri v konkurenci a ze nebyla mala, obstali!


2  
 #24735 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: V…
28.06.21 17:20:40 | #24748 (1)

madam... píšete o tom 1 %... a i když žijete mimo Česko a umíte švýcarsky, jak Vás tak čtu, je Vám to prd platné... když ani nevíte, že i po srandapuči v 89-tém, ovčané Československa případně dnes Česka, emigrovali...!!! Ale... i těch 99 % emigrantů, osob v Československu nezaměstnatelných, nepoužitelných, kvůli jejich povahovým vlastnostem... intelektu... a podobně... bylo na takzvaném západě schopno se prosadit ze dvou prostých důvodů... a to byla za 1. kvalita československého školství... za 2. nekvalita takzvaného západního školství...!!! Můžete mi sdělit, co nepravdivého o Vás šířili komunisté...??? Komické cinkání a oslavování srandapuče v 89-tém bylo právě díky tomu, že ti obelhaní chudáci, neměli ani tušení, co je to opravdický kapitalismus a podstata jeho fungování...!!! Dnes se občané nestačí divit, co že to vlastně chtěli... po čem tolik prahli... a co obdivovali...!!! Ovčané budou jásat pořád... těm to prostě nedochází... a zřejmě ani nedojde... *4511*


2 3  
 #24738