Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2249157x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #34509

Zobrazit vše


| Předmět: Názor je na vás :
28.08.21 06:16:00 | #34509

Proč Američané nechali v Afghánistánu veškerou vyspělou vojenskou techniku? A proč najednou podle smlouvy z Dauhá už není Taliban teroristickou organizací a nikdo se mu nesmí vměšovat do Afghánistánu? Celý cirkus s předáním moci Talibanu je americkým plánem na destabilizaci Číny skrze sousedící muslimskou provincii Xinjiang!

Američané totiž při odchodu z Afghánistánu za uplynulý rok za sebou zanechali naprosto veškerou vojenskou techniku, kterou předali afghánské armádě, která ale během několika týdnů ze svých pozic uprchla a zanechala tuto techniku k dispozici Talibanu. A právě Taliban se tak stane od této chvíle po zuby ozbrojenou islámskou organizací, která ještě před rokem a půl byla na americkém seznamu teroristických organizací, ale už na něm není. Co se stalo?

Američané podepsali s Talibanem a se zeměmi NATO podivnou smlouvu Spojené státy a jejich spojenci opouštějí totiž Afghánistán v souladu s podivnou dohodou [4] mezi USA a Talibanem z loňského 29. února podepsanou oběma stranami v Dauhá, hlavním městě Kataru. V rámci této dohody USA a jejich spojenci, včetně České republiky a Slovenska, vyškrtli Taliban ze seznamu teroristických organizací a zavázali se nevměšovat do vnitřních záležitostí Afghánistánu. Ano, slyšíte správně.

Po dlouhých 20 letech se zdá, že Američané a spojenci přišli k rozumu a nebudou se vměšovat do záležitostí Afghánistánu. Jenže, co tedy Američané a spojenci těch 20 let v Afghánistánu dělali? No, celých 20 let se díky válce v Afghánistánu naplno a bez přestávky točila kola amerického vojensko-průmyslového komplexu a akcionáři, lobbisté, kontraktoři, zbrojovky a banky se pořádně napakovaly na úkor amerického státního dluhu. Jednalo se o největší tunel amerických veřejných rozpočtů od dob války ve Vietnamu. A pro CIA v tom byla přidaná hodnota v tom, že získala kontrolu nad celosvětovým obchodem s opiem.

Zaměstnanci americké ambasády při evakuaci na kábulském letišti

Jenže na rozdíl od amerického odchodu z Vietnamu v 70. letech se tentokrát odchod Američanů z Afghánistánu v něčem liší. Američané za sebou nechali naprosto veškerý hardware, veškerou vojenskou techniku a výzbroj. Oficiálním zdůvodněním bylo, že technika poslouží k výzbroji afghánské armády.

To byla ovšem záminka, protože všem bylo jasné, že afghánská armáda nemá žádné bojové zkušenosti, ale především ani odhodlání nasazovat život proti nepříteli, který do značné míry nepřítelem vůbec není, protože to jsou členové afghánských kmenů, přičemž válčení mezi muslimy je v Afghánistánu považováno za činnost proti vůli Alláha. Stejně tak chybí motivace Afghánců k boji, protože demokracie obrovské části afghánské populace nevyhovuje. Import demokracie do islámské země se prostě nepovedl, protože historicky je dané, že demokracie je s islámem neslučitelná.

Dohoda zajišťuje Talibanu navrácení kontroly nad celým Afghánistánem jako tomu bylo naposledy v roce 2001, ale zadarmo to nebude. Američané potřebují od Talibanu destabilizaci Xinjiangu v Číně!

Taliban tak již nyní disponuje americkou těžkou vojenskou technikou, ale i lehkými zbraněmi, obrněnými transportéry a další výzbrojí americké výroby, ale nezdá se, že by z toho Američané byli překvapení. Přesně s tímto vývojem totiž Pentagon počítal. Proč tedy Američané nechali na místě svoji výzbroj, když museli vědět, že za pár měsíců padne do rukou Talibanu?

Jedinou odpovědí je to, že to od samého počátku byl plán Američanů na vyzbrojení Talibanu nepřímou cestou, aby Washington nemohl být obviněn z vyzbrojování islámského Talibanu napřímo, chápete? Jak je možné vyzbrojit Taliban americkými zbraněmi, aby to nezablokoval americký Kongres, anebo aby to nekritizovali novináři? No, tak právě teď máte odpověď přímo před očima v těchto hodinách. Jenže, proč by Pentagon chtěl vyzbrojovat Taliban? No, tak pokud máte konceptuální gramotnost, tak první co uděláte, tak se podíváte na mapu Asie a co spatříte?

Afghánistán totiž přímo sousedí s čínskou provincií Xinjiang, ve které žijí miliony čínských muslimů Ujgurů. A právě Ujgurská otázka je hlavním kanónem americké zahraniční politiky na vnitřní destabilizaci Číny. Pokud nežijete zahrabáni pod kamenem a sledujete konceptuální procesy okolo sebe, tak vám nemohlo v posledních dnech uniknout, že se začíná mluvit o bojkotu zimní Olympiády v Pekingu příští rok.

Američané a jejich spojenci, včetně těch v Praze, už nyní a dopředu hovoří o bojkotu Olympiády v Číně kvůli pošlapávání lidských práv muslimských Ujgurů v provincii Xinjiang, která právě sousedí s Afghánistánem. A teď se zamyslete v konceptuální rovině, co je dnes prioritou č. 1 pro americkou zahraniční politiku? Vojenské operace v Afghánistánu, anebo politická a bezpečnostní destabilizace Číny jako amerického nepřítele č. 1 v dnešní době? Pokud vám to nedochází, tak si to ještě více probereme.

Ujgurská otázka se má stát nejen hlavní záminkou bojkotu zimní Olympiády v Číně, ale i bezpečnostní destabilizací celé komunistické Číny

Američané nemohou do Číny dodávat zbraně, munici a operační vybavení muslimským Ujgurům, aby začali provádět povstání a partizánský odboj na území Číny. To by bylo de facto přímé vyhlášení války Číně a do toho Pentagon nepůjde. Jenže, když ty zbraně budou do provincie Xinjiang proudit z Talibanem ovládnutého Afghánistánu, a bude se jednat o Talibanem “ukořistěné” americké zbraně, tak už Peking nebude moci Washington obviňovat z přímého vyzbrojování Ujgurů. Američané tak podle názoru naší redakce právě v této chvíli provedli konceptuální majstrštyk a bezpečnostní tah na globální šachovnici proti Číně


3  

| Předmět: RE: Názor je na vás :
28.08.21 07:44:32 | #34510 (1)

Nepodceňujte Čínu. Ta si svoje problémy vyřeší a to včetně dluhů, které má vůči ní Amerika.


1  
 #34509 

| Předmět: RE: Názor je na vás :
28.08.21 09:06:10 | #34515 (1)

Zní to logicky. A zároveň jde o další destabilizaci Evropy... Amíci mají za ušima. Odpovědí za teroristický útok na letišti byla likvidace jednoho bezvýznamného pasáčka koz. *23266*


 #34509 

| Předmět: RE: Názor je na vás :
28.08.21 09:11:19 | #34516 (1)

byl to svým zp. naschvál, jen nechápu ještě, co tím bylo do daleké budoucnosti myšleno



| Předmět: RE: RE: Názor je na vás :
28.08.21 09:23:51 | #34517 (2)

A teď si uvědom, kdo má v NATO skutečnou armádu. USA a Turecko. Zbytek členských států, možná kromě Francie a Řecka jsou v podstatě bezbranní.


 #34516 

| Předmět: RE: RE: RE: Názor je na vás :
28.08.21 09:45:52 | #34518 (3)

ano, bezbranní, jen prostě platí, jako my a čekají na rozkaz, kam se přesunout



| Předmět: RE: Názor je na vás :
28.08.21 10:39:53 | #34519 (1)

Je dobré že si autor článku vzpomněl, že se na tom předání moci Talibanu dohodly USA ( a kdoví kdo ještě ) už loni ( zatímco mainstreamová média hrají velké překvapení ).
Ale - proti Číně nikdo na globální úrovni nehraje, maximálně státní elita USA, ale ani ta by si na ni netroufla vojensky, byť nepřímo, tím méně Taliban ..... Připomenu, že Afghánistán přes 200 let nenapadl žádný sousední stát a Taliban moc dobře ví, že nemůže dráždit čínského draka bosou nohou a že by si s ním i s jakýmkoliv povstáním hravě Čína poradila. No a Čína není komunistická, sice tam vládne komunistická strana, ale ta tam provozuje kapitalismus



| Předmět: RE: RE: Názor je na vás :
01.09.21 07:24:23 | #34588 (2)

Čína má jednoho mocného protivníka. Zapomínáte na našeho Thaj-wance. Ten s nimi zatočí.


1  
 #34519 

| Předmět: RE: Názor je na vás :
30.08.21 08:16:29 | #34535 (1)

USA byly dycky pokrytečtí hajzlové... žádná pomoc a osvobozování Evropy za II. světové... nýbrž rabování, jak nemovitého tak i duševního majetku... uměleckých předmětů a lidských zdrojů...!!! Američanovi se totiž nedá věřit ani pozdrav... *16899* A naučili takovému chování, i naivní až hloupou, takzvanou západní Evropu... *33441*


 #34509