už jsem četla na FB ,že si z toho udělali zomní farmářské trhy a už se smáli jak jedou svařák atd. nemocnice padají na hubu a oni z toho mají srandu
já to nikomu pochopitelně neberu, ale lemtat někde venku svařák, nebo se ládovat předraženým trdelníkem jen proto, že je advent, to fakt néééééé
...mám chut tak si udělám svařáček nebo medovinu hezky doma v klídku a pohodě né ?
medík jím denně, ale jsem zvyklá na ten šlehaný......co se týče medoviny, nějak nemusím alkohol
No mas recht lidi se maj spatne, sedi cely dny doma na compu, do caje si
davaj medik
a nekteri hned po ranu chlastaj.
To je med pastovaný a je většinou z rozkvetlých řepkových lánů. V době kdy začne tento med krystalizovat, tak se týden míchá. Stačí čtyřikrát denně, př ibližně po dobu deseti minut. Dobře se pak maže na chleba a dětem to neteče z krajíce na oblečení.
Než je hotová, tak to trvá tak kolem jednoho roku. Velice pomalu kvasí a několikrát se musí stáčet než je průzračná,
Fakt jo to je tak pracné...my kupujeme medovinu na hranicích ještě máme od lonska asi 3 láhve
A to se musí ještě ten roztok na začátku musí uvést do varu aby se vysrážely bílkoviny v medu obsažené.
to je nejakej bavorskej zvyk, davat si vlajky na vanocni stul
a ja se neptal jestli ta zenska ve zlutym svetru existuje
ja se ptal kdo to je
To není Bavorský zvyk tak se to dělá v Praze nebo v Žatci ,že se dává na vánoční stůl česká a švédská vlajka...nechápu co je to za zvyk...no jo to my děvčata z hor nevíme.... Je to snad kuchařka se píše, že se s ním radí co se bude vařit ošetřovatelka to údajně není...myslím,že je tak tajemná,že to novináři nevyštourali ještě ale 100% to není milenka