Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2105098x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
05.06.20 10:21:16 | #2315

Někdo tady někdy před měsícem vyzdvihoval Slováky, že to dotahli dál, jak Češi..... *22338* Ľuboš Blaha
3. 6. 2020 DavDva
A dosť. Stačilo. Posielam list americkej veľvyslankyni. Roky nás tu Američania poučujú o ľudských právach – nech sa kuknú na seba. To, čo sa aktuálne deje v USA, je neuveriteľné!

Pôvodne som jej to chcel poslať v angličtine, ale nie je treba – pravidelne dostávam telefonáty od diplomatov, že americká ambasáda sa sťažuje na moje statusy a pritom sú všetky v slovenčine. Zjavne si to všetko prekladajú.

Tak nech si preložia aj tento list, v ktorom slušne, no rázne protestujem proti porušovaniu ľudských práv v Spojených štátoch amerických. Nech okúsia svoju medicínu.

Here you are :-)

PROTESTNÝ LIST AMERICKEJ VEĽVYSLANKYNI OD POSLANCA NR SR ĽUBOŠA BLAHU:

Vážená pani veľvyslankyňa Spojených štátov amerických,
dovoľte, aby som vyjadril svoje hlboké znepokojenie nad porušovaním ľudských práv v Spojených štátoch amerických. Brutálna vražda v Minneapolise, ktorej sa dopustil policajt na nevinnom človeku, otriasla nielen Vašou krajinou, ale aj našimi občanmi na Slovensku.
Sme zdesení z policajného násilia, prenasledovania novinárov a masového chaosu, ktorý v súčasnosti zaplavil Spojené štáty americké.
Vzhľadom na to, čo sa na Vašom území deje, je nepochopiteľné, že práve Vaša krajina má odvahu kritizovať iných za porušovanie ľudských práv. Nedávno som si prečítal, ako USA hodnotia stav ľudských práv na Slovensku.
Vo Vašej správe o ľudských právach sa okrem iného Vaše ministerstvo dopúšťa ťažkej demagógie, keď mňa ako poslanca NR SR obviňuje z antisemitizmu, a to iba preto, že som si dovolil kritizovať Vášho zamestnanca Aarona Singletteryho za jeho arogantný rusofóbny list, ktorý mi adresoval ako vedúcemu Stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy.
Z Vašej správy o ľudských právach som sa dozvedel, že ho kritizovať nemôžem, lebo má údajne židovský pôvod. To síce s mojou kritikou nijako nesúviselo, ale podľa Vašej správy je to údajný dôkaz o mojom antisemitizme.
Považujem to za urážku a žiadam Vás o ospravedlnenie. Nikdy som necítil ani len náznak nenávisti voči akémukoľvek národu či etniku a Vaše obvinenia sú preto nepodložené, účelové a bezočivé.
Zároveň Vás žiadam, aby ste prestali poučovať o ľudských právach našu suverénnu republiku a radšej sa starali o to, aby vo Vašej krajine policajti nevraždili ľudí, vláda neposielala na protestujúcich armádu a aby sa nezatvárali novinári.
Vy ste tí poslední, ktorí nám Slovákom môžu čokoľvek vyčítať. Pozrite sa, čo robia Vaši policajti a potom iných poučujte o rasizme.
Vážená pani veľvyslankyňa,
liberálna tlač u nás na Slovensku chce navodiť dojem, že za všetko zlé, čo sa deje v USA môže prezident Donald Trump. Akoby jeho výmena zmenila oligarchickú a rasistickú podstatu americkej spoločnosti. Problém je však ďaleko hlbší.
V skutočnosti to nebol Trump, kto vymyslel getá, v ktorých nechávate zahnívať chudobné komunity. Nebol to on, kto vytvoril z USA jednu z najnerovnejších spoločností na svete. Nebol to on, kto uvrhol 40 miliónov ľudí v USA do chudoby.
Nebol to on, kto vynašiel rasizmus a šovinizmus – ten je prítomný v americkej spoločnosti po stáročia, počnúc vyvražďovaním Indiánov; pokračujúc nehanebným otrokárskym systémom a následnou rasovou segregáciou; a končiac imperiálnymi vojnami po celom svete.
Prezident Trump je len symptóm ďaleko závažnejšej choroby, ktorou je Váš oligarchický systém. Ten znemožňuje naplnenie sociálnych práv veľkej časti Vášho obyvateľstva a vytvára také drastické sociálne podmienky, že nie je vôbec prekvapením, že ľudia vo Vašej krajine sa búria.
Je úplne jedno, ktorá z dvoch oligarchických strán vo Vašej krajine vládne – výsledkom je, že ľudské práva bežných Američanov sú systematicky porušované; obrovská sociálna nerovnosť vo Vašej krajine pripomína chudobné africké krajiny; a ľudia trpia. Namiesto toho, aby ste sa starali o ich sociálne práva, vy vediete vojny po celom svete.
My na Slovensku viac nemôžeme mlčať. Minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok Vám to nikdy nepovie, lebo mu to jeho mentalita úslužného aparátčika, mysliaceho iba na svoju kariéru, nikdy nedovolí. Dovoľte teda, aby som Vám pravdu napísal ja, slušne a priamo.
Radi poučujete iné národy o ľudských právach. Ukazujete prstom na Ruskú federáciu a zavádzate sankcie. Vyhrážate sa Čínskej ľudovej republike. Zavraždili ste iránskeho generála. Viedli ste útočnú vojnu v Iraku a bombardovali suverénnu Juhosláviu.
Organizujete prevraty vo Venezuele a snažíte sa vyhladovať Kubu. Len preto, že tieto krajiny idú svojou vlastnou cestou.
Ako by sa vám páčilo, keby na základe brutálnych udalostí, ktorých sme svedkami v USA, by sa medzinárodná komunita rozhodla uvaliť sankcie voči Vašej krajine za porušovanie ľudských práv?
Bolo by to oprávnené a som presvedčený, že keby sme takúto otázku položili ľuďom na Slovensku v referende, väčšina by odobrila sankcie voči USA.

Vážená pani veľvyslankyňa,
vyprosujem si, aby Vaša vláda používala moje meno vo Vašich demagogických správach o ľudských právach – nikdy som na rozdiel od Vašej vlády žiadne ľudské práva nikomu neporušil.
Naopak, ako človek, ktorému záleží na napĺňaní práv a sociálnych istôt všetkých ľudí na svete, vrátane bežných Američanov, na Vás nalieham, aby ste bezodkladne prestali s porušovaním základných ľudských práv na Vašom území.
Je iróniou, že práve krajina, ktorá sa najviac oháňa slobodou a demokraciou a v ich mene narušuje suverenitu mnohých štátov sveta, je dnes dejiskom flagrantného porušovania všetkých pokrokových predstáv o slobode a demokracii.
Je najvyšší čas, aby ste sa prestali starať do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky a namiesto toho pomohli bežným Američanom, ktorých ľudské a sociálne práva sú nehanebne porušované.
S pozdravom
Ľuboš Blaha
poslanec Národnej rady Slovenskej republiky
*8161*



| Předmět: RE:
05.06.20 12:25:40 | #2319 (1)

Stačilo dát odkaz-
https://cz24.news/roky-nas-tu-americania-poucuju-o-ludskych-pravach-nech-sa-pozru-na-seba/

S touto filozofií by ovšem nikdo neměl právo vyslovit svůj názor. *833*



| Předmět: RE: RE:
05.06.20 12:36:57 | #2321 (2)

potua, já jsem čerpal z jiného tisku.....



| Předmět: RE: RE: RE:
05.06.20 12:54:14 | #2325 (3)

To je přeci jedno. *29716*



| Předmět: RE:
05.06.20 13:23:07 | #2330 (1)

Poukazuje na známá fakta, a přesto se najde hodně lidí, kteří považují USA za vzor demokracie... A USA je to jedno, rozhodne nakonec ten, kdo je silnější. Ale dobře, že se aspoň někdo ozve.


 #2315 

| Předmět: RE: RE:
05.06.20 14:49:33 | #2346 (2)

Ano.
Co to je ta "demokracie" ? Je to vláda lidu, to znamená, že lid nemá vládní orgány a vládne si sám, to jest ustanovuje zákony a postihuje jejich porušování.

Každému musí být jasné, že tohle je realizovatelné jen v nějakém pidi-státečku s desítkami občanů, nebo v nějaké osadě, či vesničce.

Praxe je taková, že v takzvaném demokraticky řízeném státu, vládne politická elita zástupců občanů. A kdo z nás zná svého zástupce ve vládě, může si s ním podiskutovat, poradit mu, a i něco mu zakázat, nebo mu jeho mandant odejmout. Kdo z nás může určit výši mzdy svému poslanci za odvedenou práci ?

Zkrátka to slovo "demokracie" je pouhým symbolem a je nerealizovatelným stavem.

Včerejší příhoda v parlamentu jasně ukazuje, jak silně je společnost polarizovaná. Nějaký pirát (podle jména partaje násilník a vrah) nedodržuje zasedací pořádek (jednoznačná a účelová provokace), je mu předsedou odejmuto slovo ... a předsedovi je za jeho správné plnění povinností spíláno do bolševiků a diktátorů.


 #2330 

| Předmět: RE: RE: RE:
05.06.20 17:20:47 | #2351 (3)

Přesně, demokracie je prázdné, bezobsažné slovo, které slouží některým jako klacek k mlácení jinak smýšlejících, především kritiků dnešní, ó jak demokratické, doby *17904*


 #2346 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 17:50:37 | #2359 (4)

Lze to změnit v demokratických volbách.Ostatně sociální sítě jsou výhradně kritické - a to většinou silně nevybíravě.Něco takového lze beztrestně pouze v demokracii. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 19:35:38 | #2364 (5)

V demokratických volbách poskytnou voliči tomu svůj hlas, která se lépe prezentuje v televizi. Nikdo neví jaký charakter, jaké vdělání a jakou způsobilost má ten - který kandidát. Dobrý kadeřník, krejčí, maskér, autor proslovů a volební stratég vyhrávají volby pro bezbarvou osobu.


 #2359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.06.20 07:56:49 | #2376 (6)

Doufám,že nemluvíš o sobě a "pouze" si to myslíš o druhých.Curriculum vitae všech kandidátů je dostupné na netu,program všech polit.stran taky a jisté vlastní zkušenosti má většina z nás.
Samozřejmě,že profesionálně chytře vedená předv.kampaň může udělat divy.To už pak záleží na osobní odolnosti vůči populární povrchnosti. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.06.20 08:14:43 | #2382 (7)

Potua, myslím, že nemáš pravdu, naopak ji má Ondi.... *5726*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.06.20 17:01:48 | #2400 (8)

Takže tebe nezajímá program strany,nezajímáš se ani o jednotlivé kandidáty,nes­leduješ jak se poté chovají,jak plní svůj program atd?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.06.20 19:45:53 | #2407 (9)

Potua, je pravdou, že se o kandidátech při jejich kandidatůře mnoho namluví a hlavně naidealizuje , aby se vylepšil jejich profil. Další ale je jejich případná práce pro lidi.....Zkrátka když ptáčka lapaji, pěkně mu slibují.....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.06.20 14:38:00 | #2424 (10)

To platí pro všechny strany.Proto je důležité sledovat co pak dokážou splnit,jak dokážou ulehčit a prospět lidem.



| Předmět: RE: RE:
05.06.20 18:03:25 | #2360 (2)

To pozor,Blaha totiž kritizuje i am.prezidenta : "Domnívám se, že současný prezident USA je jen symptomem nemoci, kterou je oligarchický systém.Tento systém USA znemožňuje naplnění sociálních práv velké části amerického obyvatelstva a vytváří takové drastické sociální podmínky, že není vůbec překvapením, že se lidé v USA bouří. "
To by si moc nerozuměl s naším prezidentem,ani premiérem.
A ještě malou poznámku- nekritizovali jsme náhodou tři naše komunální politiky,že zasahují do zahr.politiky,která přísluší pouze vládě? *25810*



| Předmět: RE:
05.06.20 16:06:24 | #2348 (1)

myslim, že si mrs. velvyslankyne z toho nebude vubec nic delat a dál vše z výšky sledovat



| Předmět: RE: RE:
05.06.20 17:17:31 | #2350 (2)

Jasně, že to bude ignorovat. Takový hlas má cenu jen pro nás, stejně smýšlející - ejhle, nejsem sama, řeknu si *366*


 #2348 

| Předmět: RE: RE:
05.06.20 18:05:06 | #2361 (2)

Něco zcela jiného by bylo,pokud by otevřený dopis tohoto znění obdržela od vlády SR. *25810*



| Předmět:
05.06.20 09:53:08 | #2313

Sankce proti Nord Stream 2
Na konci loňského roku přijaly Spojené státy rozpočet na obranu, který zahrnoval omezení vůči společnostem účastnícím se realizace programu Nord Stream 2. Švýcarská společnost Allseas, která prováděla pokládku plynovodu, zastavila práce......Zejména mají být potrestány společnosti, které poskytují upisovací, pojišťovací a zajišťovací služby pro plavidla pracující na plynovodu.
Také mohou být sankcionovány firmy, které provádějí zkoušky, kontroly a certifikace účastníků stavby.

Agentura Bloomberg s odkazem na dokument a Cruze uvedla, že každý, kdo se účastní projektu v jakékoliv formě, „bude okamžitě vystaven vážným americkým sankcím“.Pokud USA začnou uplatňovat nová sankční opatření, evropští účastníci projektu si budou muset vybrat mezi odpovědností vůči svým občanům a podřízením se vůli zaoceánského diktátora.....



| Předmět: RE:
05.06.20 10:00:04 | #2314 (1)

Kdyby se podobný nátlak děl ze strany Ruska, byla by to pro světové mínění nebývalá drzost, troufalost, arogance, ale že to dělá světový policajt, je vše správné, opodstatněné, regulérní.....



| Předmět: RE:
05.06.20 11:04:58 | #2318 (1)

*Zaoceánský diktátor vyhrožuje každému......Trump vyhrožuje tím, že anuluje portfolio amerických státních dluhopisů, které jsou v rozvaze Národní banky Číny. Cenový objem těchto papírů činí 1,1 triliónů dolarů. Trump tvrdí, že Washington tak učiní, jestliže Čína nenajde jiné způsoby, jak kompenzovat Americe škody, způsobené rozšířením koronaviru v USA. Centrální banky jiných zemí (nejen Číny) pochopily, že Trump opravdu může odmítnout plnění dluhových závazků skrze státní dluhopisy. Zasadil tak velmi silnou ránu důvěře v dolar. Právě proto poptávka po americkém dluhu za hranicemi USA za poslední dva měsíce prudce opadla. Právě proto se hlavním kupujícím nových vydání státních dluhopisů v dubnu stal Federální rezervní systém. Brzy se může stát jejich výlučným kupujícím.



| Předmět: RE:
05.06.20 12:44:15 | #2322 (1)

Možná jsi zapomněl na příčinu,kterou je zejména anexe Krymu.



| Předmět: RE: RE:
05.06.20 13:17:46 | #2328 (2)

Krym byl odpradávna ruský, a hlavně naprostá většina lidí, co tam žijí, k Rusku patřit chtějí. Kéž by na celém světě byly jen takovéto mírumilovné, lidským přáním odpovídající "anexe". Stačí se podívat, s jakou radostí, s jakým štěstím to tamní obyvatelstvo přijalo, jak si to připojení nadšeně připomínají. Jen. oni mají právo o tom rozhodovat, kam budou patřit


 #2322 

| Předmět: RE: RE: RE:
05.06.20 17:36:36 | #2354 (3)

Já teď ale nehodnotila Majdan,vedoucí k obč.válce a ztrátě Krymu.Pouze jsem upozornila na důvod sankcí.



| Předmět: Jak jsme cvičili.
05.06.20 00:00:37 | #2298

Dobrý večer, já taky vzpomínám na staré časy tím způsobem že jsem si natáhl na sebe staré retro tepláky s gumačkami pod chodidla a cvičím na žíněnce.



| Předmět: RE: Jak jsme cvičili.
05.06.20 12:45:18 | #2323 (1)

*29716* Velmi správně!



| Předmět: RE: Jak jsme cvičili.
05.06.20 13:33:19 | #2332 (1)

Tepláků si važ, to už se dneska nesežene. Dneska jsou to samé elasťáky, je mi to při cvičení nepříjemné. Ale jinak ani nevím, na co z tehdejší módy ráda vzpomínám *17904* .


 #2298 

| Předmět: RE: RE: Jak jsme cvičili.
05.06.20 13:39:12 | #2335 (2)

já rád vzpomínám na kalhoty do zvonu, to ty dnešní mrkváče mě štvou.... *2524*



| Předmět: RE: RE: RE: Jak jsme cvičili.
05.06.20 13:47:19 | #2338 (3)

Kalhoty do zvonu nosím pořád, víc mi sluší. Ale jen do mírného zvonu *9394*


 #2335 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak jsme cvičili.
05.06.20 13:53:50 | #2339 (4)

žena už mi všechny kalhoty do zvonu vyhodila, i ty co jsem měl na zahradu *2524* právě v sobotu jsme šli na oslavu a ona mi řiká abych si srovnal ty rifle dole u boty, furt se to zkrátka kroutí a přetáčí, já jí povídám, že najdu na půdě staré zvony a budu mít klid *3326*




| Předmět: Švycarsko
04.06.20 21:54:34 | #2293

když vidím jak tu vede diskuzi Loret kdy se neustale naváží do české minulosti aniž by ji prožila a opira se pouze o kecy kamarádu a kamarádek a vždy si nezapomene chlistnout nějakou tu špinu na český národ tak bych doporučil aby se tato diskuze přejmenovalůa jak se žilo a žije ve Švycarsku. Mě tu Loret už přestala bavit tak odchazim mějte se tu hezky



| Předmět: RE: Švycarsko
04.06.20 23:18:22 | #2296 (1)

Lorettu tady ráda vidím, i když v něčem máme odlišné názory. Je to slušná a inteligentní diskutérka, oživuje to tady *366* . A jak to chodí ve Švýcarsku je přece zajímavé, můžeme srovnávat, je to skvělá šance, kterou nám dává internet.
Tak zas přijď, Lubomíre, až tě to rozmrzení přejde *17904* .


 #2293 

| Předmět: RE: RE: Švycarsko
05.06.20 17:40:22 | #2355 (2)

Jak já mu rozumím,nezpochyb­ňuje Loretinu inteligenci,odlišné názory(které skutečně činí diskuzi pestřejší),ani zajímavosti ze Švýcarska,ale silnou jednostrannost.



| Předmět: RE: RE: RE: Švycarsko
05.06.20 17:41:43 | #2356 (3)

každý je zde jednostranný


 #2355 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Švycarsko
05.06.20 18:07:10 | #2362 (4)

To bys ale měla uvést příklady.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Švycarsko
05.06.20 18:55:41 | #2363 (5)

jaké?


 #2362 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Švycarsko
06.06.20 08:01:36 | #2377 (6)

Přeci té jednostrannosti-kdo se jí dopouští a čím konkrétně.
(Např.já už jsem svou konkrétní výhradu Loret psala jinde.)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Švycarsko
06.06.20 08:12:09 | #2380 (7)

Jistě, každý píšeme to, co se nehodí na sklo,tak do vzkazníku.....já jsem také dnes psal Ondimu jak se zbavit hrabošů, jak to dělám s krtky.....



| Předmět:
04.06.20 14:04:44 | #2283

Před 5 hodinami jsem odjel na větší nákup, vy tady ještě melete ty poválečné křivdy, po kolikáté *2*



| Předmět: RE:
04.06.20 14:09:37 | #2284 (1)

Hlavně budovat nové, lepší dnešky a nezapomínat na včerejšky *6642*



| Předmět: RE:
04.06.20 15:31:14 | #2287 (1)

Možná na to vytvoříme denní normu *17904* . Jednou denně si ulevit vzpomínkou na křivdy padesátých bude povoleno beztrestně *9394* . Pak nastoupí strašné tresty, například mínusy *17833*


 #2283 

| Předmět: RE:
04.06.20 15:34:59 | #2288 (1)

A co sis koupil, je všeho dost *366* ?


 #2283 

| Předmět: RE: RE:
04.06.20 19:58:20 | #2292 (2)

Jess, tak jsem rád, že jsem dneska před desátou vypadl a nemusel číst ty ukňourané padesátky, já už na podobné plačky nereaguji, paměť mi zatím slouží dobře a kdo si to musí stále připomínat aby si zopakoval co od včerejška zapomněl, je to jeho věc.....Podobné ohrané mlýnky byly slyšet před revolucí, banány, cestování, prázdné regály......
Nooo, tak my mimo běžného nákupu občas vyrážime do většího, lépe zásobeného města.Je pravdou, že toto všechno se dalo u nás za socialismu pořídit *22338*. U nás, jako ve městě obuvi byly dříve 3 obchody s tímto sortimentem, nyní jeden a to ještě s všelijakými hračkami a papírnictvím, nesežene se tady pro děti, ani dospělé....oděvy, galanterie, totéž, kovomat je bída......Kovo­matník je spolužák, kolikrát jsem na toto téma zabrousil, heká, že za chvíli budou chodit lidi jen pro hřebíky, lidi kupují v OBI, BAUMAXech a jiných střediscích, případně na internetu.....Dvě zahradnictví zde byly, dnes ani jedno, jen nějaký ten trhovec....Je to opravdu žalostné, kdo pamatuje to náměstí plné obchodů, vlastně Zruč měla náměstí dvě......Dříve zde byly 3 ordinace zubařů, dnes je tady stará bába, která už asi nevezme ani otisk na falešný zub, nevím nechodím tam.No a jedna uštvaná mladší zubařka, která další nebere, já chodím málo, tak mi to tak nevadí, ale žena nadává......Stálá pohotovost co tu bývala dávno neexistuje, všichni specialisti ordinují externě, jedině lékárna je tu"double" ......město, do kterého se sjížděly každý den tisíce lidí na práci je jak parkoviště automobilů, každá rodina musí vlastnit nejméně dvě, nebo i 4, aby mohly být flexibilní....... *22338* JJJ hlavně, že tady babky pláčí nad nepřizpůsobivý­mi.......



| Předmět: RE: RE: RE:
04.06.20 22:08:22 | #2294 (3)

Bereš to dost subjektivně.


 #2292 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 22:12:16 | #2295 (4)

Tedy jsou to samé nářky :-))


 #2294 

| Předmět: RE: RE: RE:
04.06.20 23:30:20 | #2297 (3)

Taky to se smutkem pozoruju, jak mizí obchůdky a provozovny, které lidé využívali, a místo nich se objevují nějaké herny, bary, pojišťovny nebo co to je, takové ty prosklená zbytečné nádhery, kam nikdo nechodí. Mrzí mě, že zmizela velká spousta takových míst, kde si člověk dal něco k jídlu, to bývalo na každém rohu, malé obchůdky s čerstvými lahůdkami, všechno možné.
O zubaři mi ani nemluv, ti ubývají, sehnat zubaře je terno, nikoho nového většinou neberou.


 #2292 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 06:17:30 | #2299 (4)

ještě před pár lety byla v Olomouci na hlavním náměstí "Česká jídelna", je po ní...


 #2297 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 06:43:36 | #2301 (5)

Tam jsem byla jíst, to bylo fakt retro :-)


 #2299 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 13:35:33 | #2333 (6)

Mám asi retro chutě *366* . Ty dnešní vymyšlenosti a pomalované talíře mě neberou.


 #2301 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 13:56:22 | #2341 (7)

JJJ talíře také, dřív když byl hluboký talíř, tak byl hluboký *34069* Dnes to je jako pro malé děti.....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 17:42:50 | #2357 (7)

Není nad klasiku,vč."o­byčejných" bramboráků,bram­b.placek,či rozmanitých ovocných kyn.koláčů se žmolenkou. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 06:42:55 | #2300 (4)

Náš zubař odešel předčasně, protože ho chytla záda. žádný jiný už rok nepřišel a tak čekáme. Nemyslím že je to jiné (horší) než dřív, spíše že zubař není. Chybí.


 #2297 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 06:58:08 | #2302 (5)

Radko, Šmucler tvrdí, že zubařů je dost, jen se jim nechce do menších měst.....Nyní by se ten socialismus hodil, zkrátka by se jim to nařídilo *22338*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 07:01:36 | #2303 (6)

jotakhle....a je to myšleno vážně? Byl by trestán za svojí profesi.


 #2302 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 07:07:36 | #2304 (7)

Ano, byl by potrestán 4 pokojovým bytem a musel by sloužit lidem co vystudoval a co společnost potřebuje..... *2524*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 07:32:56 | #2305 (8)

Naše město bývalo chloubou okresu, třetí největší....sem se jezdilo za nákupy a za prací, za kultůrou, velké kino, jeden čas dvě, velké divadlo, společenský dům se dvěma sály, dnes nic....Vedení státu se dalo cestou deregulace a hesla"trh to vyřeší", nebo podobná propagační. Proč maji místní obyvatelé trpět za neschopnost vedení státu a tvorbu špatných zákonů, jezdit po světě po lékařích, nákupech a zábavou?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 07:58:17 | #2307 (9)

tohle ale není věcí Prahy, pokud myslíš vedením státu nějaké papaláše. Město je teď odkázáno samo na sebe. Ono nabízí lidem to co má.


 #2305 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 08:04:21 | #2308 (10)

Město nabízí to co má *2* proč by lidé měli stále něco budovat, aby jim to zas příchozí režim svými neuváženými zákony sebral?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 08:11:58 | #2310 (11)

Co Vám ve městě sebral režim? Omlouvám se,ale musím za povinnostmi. Až se vrátím, odpovím.


 #2308 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 08:14:48 | #2312 (10)

V parlamentu se dělají zákony a zákony dělaji loajální lidé tomuto režimu´.....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 13:10:41 | #2327 (11)

Nevím jaký zákon jsi měl na mysli.


 #2312 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 13:23:06 | #2329 (11)

To přece nebyl jeden zákon, ale po revoluci schvalovali i 500 zákonů děravých jak řešeto a šitých na míru nové diktatůře za den....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 07:56:34 | #2306 (8)

to zní jak nějaké náboženství, nemám ráda manipulaci s lidmí


 #2304 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 08:11:17 | #2309 (9)

Ano Radko, náboženství je největší manipulátor lidí a to římskokatolické má krvavou minulost .... včera večer jsem navštívil diskusi tohoto názvu, jakmile jsem vložil nepohodlný příspěvek, byl bez jakékoli diskuse smazán, tam je vidět nabubřelost, panovačnost tohoto společenství...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 08:13:28 | #2311 (10)

Nzapomínej, že jsou za "náboženstvím" lidé. Já bych ti nesmazala příspěvek, a jsem praktikující katolička.


 #2309 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.06.20 08:04:37 | #2378 (11)

Ke smazání může dojít i ve chvíli,kdy člověk maže svůj vlastní příspěvek,na který už někdo stačil reagovat.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 13:37:32 | #2334 (10)

A psal jsi k tématu?


 #2309 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 13:44:06 | #2337 (11)

K tématu jsem dal jen jeden výňatek a byl smazán, další smazán, blokace..... *6642*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 13:41:40 | #2336 (10)

pochopitelně, že jsem psal k tématu, jelikož nejsem tak kovaný a znalý, čerpám z tisku, třeba z tohoto....
http://www.matrix-2012.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1445:zloiny-imsko-katolicke-cirkve&catid=57:spiknuti&Itemid=81 *22338*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 13:54:08 | #2340 (11)

No, to se nedivím, že to tam nechtějí *17913* . I když by mohlo být zajímavé o tom diskutovat. Ale asi někde na zvláštním fóru. Já věřící nejsem, ale věřící respektuju. Co nerespektuju je fanatismus a útočnost všeho druhu. V každé společnosti se nehodí všechno, do kostela nepůjdu vyřvávat, že Bůh není, do hospody nepůjdu kázat o abstinenci *1149*


 #2336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 14:04:20 | #2342 (12)

Tady se na jednom foru nějaký Franta ptá.... *22338*
Nemohl by mi někdo poradit, kterého z bohů si mám vybrat za toho pravého? Dokumentované dějiny lidstva jsou plné různých bohů, ale všichni zmizeli v propadlišti dějin. I v dnešní době je několik stovek náboženství a různých sekt. Existuje v této pestré směsici nějaký Bůh s velkým B, který není tak hluchý k utrpení a prosbám lidí jako bůh křesťanský? Vždyť je s podivem, že i papež musí jezdit v pancéřovém autě, že ani nad ním nedrží bůh ochrannou ruku. Nejsou všechna ta náboženství jen umně vytvořené systémy sloužící k ovládání mas, které měly opodstatnění v dobách dávno minulých a pro moderního člověka jsou přežitkem? Děkuji za radu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 15:05:35 | #2347 (13)

Zeptal se i odpověděl sám :-))


 #2342 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 17:11:59 | #2349 (14)

Podle mě neodpověděl, a i se špatně ptá - jak dnes konkrétně náboženství ovládá masy? Myslím, že nijak, leda snad že ti lidé spíš bolí nějakou křesťanskou stranu. Jinak věřícího id nevěřícího těžko rozeznat. Náboženství lidem pomáhá snášet přetechnizovanou odlidštěnou dobu, to leda. Jinak by se zbláznili, víc trpěli, možná se destruktivně vzbouřili.


 #2347 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.06.20 17:35:09 | #2353 (15)

ani nevolí křesťanskou stranu :-)


 #2349 

| Předmět: ***
04.06.20 12:26:41 | #2273

Koukám, zas ta padesátá léta, a diskuze se vyostřuje… Aspoň vidíte, proč to tady nechci...



| Předmět: RE: ***
04.06.20 13:11:53 | #2281 (1)

A zrovna to je potreba, protoze jedine na priznanych chybach z minulosti se da vybudovat neco lepsiho, jestlize se Cesi neoprosti od zamlcovani skutecnoti, nebude v zemi klid.


 #2273 

| Předmět: RE: RE: ***
04.06.20 15:18:33 | #2285 (2)

Chyby padesátých let všichni dávno přiznali, všichni v tom máme dávno jasno, tak snad můžeme přikročit k reálnému socialismu, ve kterém jsme všichni tady žili. Tak, jako černoši v Americe nemají svou bídu stále svalovat na křivdy minulosti, jak jsi sama správně poznamenala. Nebo si vezmi některé fórum věřících, je jich tu spousta debaty jsou na nich bouřlivé, ale nevšimla jsem si, že by někdo řešil inkvizici, upalování lidí zaživa, kruté mučírny, vyvražďování národů ve jménu Krista. Takového by z fóra brzy vypakovali, protože by svedl debatu do slepé uličky.
Nakonec, kdo má nepřekonatelnou potřebu stále dokola řešit padesátá léta jako taková, může si založit fórum s tímto záslužným tématem.


 #2281 

| Předmět: RE: RE: ***
04.06.20 16:38:20 | #2291 (2)

Nic se nemá přehánět-jinak to zavání fanatismem.



| Předmět: RE: ***
04.06.20 14:04:37 | #2282 (1)

Některým lidem naskakují pupínky, jen jak uslyší slovo "komunista".

Tím nepopírám, že lidem bylo ubližováno. Lidem je ubližováno i dnes a bude jim ubližováno. Lidi jsou už takoví, že někteří se nedomluví, rozhádají se a ubližují si. A to i v rodinách, sourozenec proti sourozenci, děti proti rodičům, manžel proti manželce, soused proti sousedovi ... A každý se cítí v právu. Kdysi přetáhl sedlák bičem svého pacholka za lenost, pak se situace obrátila a pacholci vzali biče na sedláky ...


 #2273 

| Předmět: RE: RE: ***
04.06.20 15:26:25 | #2286 (2)

Dobrý příklad s tím pacholkem... Tohle začalo už revolucí ve Francii, nebo snad už Spartakovým povstáním. Odjakživa byli lidé, kteří utiskovali druhé, a ti, co byli utiskováni. Ke kterým patříme, to nám určil osud. A to potom určuje, na které straně stojíme. Když přemýšlím o historii, čtu historické knížky, přistihuju se, že jednou jsem na straně krále a šlechty, jindy na straně "lůzy" *17904*. Spíš ale na straně utiskovaných.


 #2282 


| Předmět:
04.06.20 07:56:22 | #2264

Česko zdražuje nejrychleji z celé EU. Mohou za to platy i slabá koruna
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/inflace-rust-cen-koruna-koronavirus.A200602_112901_ekonomika_fih

Před pár lety naši páni z ČNB záměrně devalvovali naši měnu, aby nebyla silnější, prý to je dobré pro ekonomiku.....nyní zase hekaji, že je koruna slabá, že to je špatné pro ekonomiku, tak já nevím, přitom kurz byl tehdy, jako dnes...... *22338*



| Předmět: RE:
04.06.20 08:01:08 | #2266 (1)

Ono to bude asi tím, že výrobci se na nějaký kurz vykašlou a zdražují dle potřeby, protože v každoročním výhledu maji zisk zase větší jak loni....



| Předmět: vietnamci
03.06.20 15:11:05 | #2223

vietnamci, ze nemaji v nasi spolecnosti problemy, a proc tedy CR v lete 2018 vydalo prohlaseni, ze vietnamci pro nas stat predstavuji bezpecnostni riziko a vietnamcum bylo zastaveno vydavani viz... oriblemy jsou s vyrobou a distribuci drog, pasovanim exotickych zvirat, obchod se zbranemi a bilym masem, vrazdy na zakazku, falsovani firemnich znacek, atd...



| Předmět: RE: vietnamci
03.06.20 17:04:56 | #2230 (1)

a kolik vražd se děje v české komunitě viz.orlická přehrada.ale s těma drogama máš asi pravdu to je jejich specialita



| Předmět: RE: RE: vietnamci
04.06.20 12:18:06 | #2271 (2)

I bez Vietnamců jsou u nás černé pěstírny *17904* . Máme dost lemplů a nemakačenků, kteří v tom vidí snadný výdělek. Osobně bych marihuanu zlegalizovala, je méně škodlivá, než alkohol.


 #2230 

| Předmět: RE: vietnamci
03.06.20 17:07:59 | #2231 (1)

Ano, Zaorálek pozastavil vydavani nových cestovních viz, ale já mluvil o našich, dá se říci domorodých Vietnamcich, kteří tu žijí desítky let a mají zde děti. U nás ve městě žije a podniká asi 10 těchto rodin a není s nimi jeden problém, jejich děti se i dobře učí......



| Předmět: RE: vietnamci
03.06.20 19:03:38 | #2239 (1)

Čínské a vietnamské gangy se zde specializovaly na výnosnou výrobu Pervitinu,který putuje hlavně do Německa.
"Obyčejní" Vietnamci se za to omlouvají.



| Předmět:
03.06.20 13:36:45 | #2220

Svycarsky naklonen je a to vic, nez treba, presto doslo k velmi podobnemu incidentu s umrtim cernocha. 130kg tezky Nigerijec se branil zatceni pri prodeji drog. Zvladnout ho muselo 6 policajtu. Aby mu vubec mohli dat naramky, tiskli ho k zemi 6 minut, podle zakona ho sm<eli tisknout jen 2 minuty. Zemrel na selhani srdce, v puse mel 4 kulicky kokainu na prodej. Byl nekolikrat uz terstan.. Presto stoji policajti pred soudem.



| Předmět: RE:
03.06.20 14:16:47 | #2221 (1)

K policajtům stejně jdou jen lide se sklonem k nasili. U nás jsou schopni i třeba v civilu zmlatit chodce, co přešel na červenou, střílejí po městě, či v tramvaji po člověku který ukradl auto.



| Předmět: RE: RE:
03.06.20 16:53:19 | #2227 (2)

protože vidi beztrestnost svých činu.Z násilnikem sice nejde pracovat v rukavičkach ale je hodně jejich aktivit kdy si mysli že jsou nadřazena rasa která si může dovolit cokoliv.



| Předmět:
03.06.20 13:27:24 | #2219

K te Bohumili.. v padesatych letech tam byli komunisty nasazovani reakcni zivly, byli tam vysokoskolsti profesori, pravnici a vubec ruzni akademici, kteri u noveho rezimu upadli v nemilost. Ve vedoucim kadru byli pouze komunisti, kdo se tam dostal, mohl pocitat s tezkymi zranenim. diky nemocnym konum. Neutesene misto, ktere pamatuje hodne lidskeho nestesti.



| Předmět: RE:
03.06.20 15:36:51 | #2225 (1)

Na druhou stranu zaznívají hlasy,svědčící o tehdejším úspěšném výzkumu,výrobě očkovacích látek a zpracování krevní plazmy-nejvýznamnější v RVHP.



| Předmět: RE: RE:
03.06.20 16:00:30 | #2226 (2)

Ale za jakou cenu!


 #2225 

| Předmět: RE: RE: RE:
03.06.20 16:58:13 | #2228 (3)

za cenu dobré doby.Jakou cenu nám předloži historie za dobu devastace státu v porevoluční době kolik velkých firem padlo jen proto aby se tu vesral západ.Je dobré že se obnovuje národní hrdost a oběvuji se hlasy k soběstačnosti a české výrobě.Některym to vadi zřejmě i těm zatvrzelym švycarským fandum a začinaji vyřvávat že nás zase řidi komuniste.



| Předmět: RE: RE: RE:
04.06.20 12:22:31 | #2272 (3)

Jak za jakou cenu? Jak souvisí zachráněné životy mnoha očkovaných dětí s přehmaty v padesátých letech? To jako ti vědci a doktoři tam ty lidi posílali, nebo co? To je mi logika *17904* .


 #2226 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 12:55:43 | #2278 (4)

Nepochopila jsi..dali se sehnat jiste lidi, kteri rozumeli konum , proc tam museli nahnat zrovna vysokoskolske pracovniky? Chteli je odstranit, dobra, ale mohli je poslat nekam, kdyz uz tedy museli , kde by na to byli stacili, bylo to od nich sadisticke chovani. S radosti nicili lidi, kteri byli z jineho testa a jinych nazoru. Byl to naprosto barbarsky zpusob, jak si vyrizovali ucty, stejne jako posilali odvazne piloty , kteri bojovali na strane spojencu , do vezeni. Hanebna doba, hanebn chovani.


 #2272 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 12:53:05 | #2324 (5)

Pracoviště v Bohumili nebylo tehdy výjimkou a pohříchu existovaly ještě mnohem horší varianty-vězení všeho druhu.To,že člověk mluví o lepších časech tohoto závodu přeci neznamená,že chce něco bagatelizovat,nebo to dokonce zapřít! Zejména když byla řeč o tom,jak jsme ten závod po listopadu prokaučovali.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 13:04:16 | #2326 (6)

Byla jsem zde narcena ze lzi a ty jsi bohuzel rovnez zpochybnovala celou zaleztost vyjadrenim, ze nelze nalezt doklad, ze se to skutecne delo. Uz jsem se poucila, ze neni radno zminovat neblahe vzpominky ze socialismu..nebudu tedy kazit vasi socialistckou selanku...


 #2324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.06.20 17:47:31 | #2358 (7)

To je naprosté nepochopení.Nemůžeš ale jen tak plácat do větru-uvědom si,že nešlo o kriminál.



| Předmět: RE:
03.06.20 17:01:49 | #2229 (1)

v této mistnosti jsi holé neštěsti ty.to co tu pišeš už hraniči s postkomunistickou schyzofrenii. Já byt tebou tak snad ani neotviram konzervu ze strachu že mi z ní vyskoči komouš



| Předmět: RE: RE:
03.06.20 18:47:03 | #2232 (2)

Lubomíre,pokud je to na mně,pak střílíte od boku hodně nepřesně,protože já ten předlistopadový výzkumák naopak chválila !! *833*



| Předmět: RE: RE: RE:
03.06.20 20:19:38 | #2249 (3)

Nikde jsem nepsala, ze vysledky byly spatne, misto je mi znamo a vim o tom, co se tam delo, jaky druh lidi tam pracoval, predstavte si napr. profesora filosofie, jak osetruje 12 nemocnych koni, kteri kopou, kousou a jak je musi zabijet, Predtim nikdy s konmi nemel co do cineni..vysledkem byli tezce zraneni a zniceni lide..


 #2232 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 20:29:49 | #2250 (4)

Loretko, nečil se, vím, že pro intelektuály a vůbec ineligenty je práce ten nejhorší trest jaký je možný *22338* my, obyčejní lidé to nepochopíme......já jsem s otcem ručně kopal základy pro dům, zeminu prosíval a dělal terénní úpravy, celé to trvalo rok.Další manuální práce nepočítám dodnes......Jeden můj kamarád, učitel nedavno přišel a povídá, když nám ten pes umřel, musel jsem mu vykopat hrob na zahradě, víš co to bylo za hroznou práci, všude samý kámen, žena mi nosila jednu vodu na pití za druhou....no, politoval jsem ho, že by možná bylo dobré zažádat o invalidní důchod, protože záda to jistě nevydrží *22338* .....já mám k zabíjení také negativní vztah, máme pár slepic a všechny máme jak se řiká, dokud nezemřou, občas musím nějakou tu nebožačku zastřelit, nebo zkrátka zabít, je to pro mě docela flustrující.....



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 20:36:56 | #2251 (4)

Já osobně jsem žádné politické vězně neviděl, jediný trestaný, který pracoval tady u nás ve fabrice někdy před 40 roky byl vedoucí prodejny, co prodával smradlavé maso a pral ho v hypermanganu, aby tak nesmrdělo, časem mu na to přišli a poslali ho do lochu, právě někam do toho Jáchymova....byl celý přihnutý, prý od toho, jak mu kapala furt voda na záda....no nevím, já znám dost starých lidí kterým nic na záda nekapalo a byli sehnutí....dříve pracující byli nedotknutelní a nějaká újma na zdraví byla tvrdě trestána.....dneska běžně vidím ženské, jak vyjdou z masny a očuchávaji, co maji zabalené v papírech....to by byly lochy plné *2*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 07:42:43 | #2260 (5)

Stastny to clovece!


 #2251 

| Předmět: RE: RE: RE:
03.06.20 21:17:42 | #2252 (3)

ne na tebe to neni a ona ví že to je na ni



| Předmět: RE: RE:
03.06.20 18:47:17 | #2233 (2)

Z nejakeho duvodu a mohu se domyslet z jakeho, popiras skutecnosti,akteri z te doby uz davno neziji , aby to mohli potvrdit, ale v okoli je dost lidi, kteri o tom slyseli od svych predku. Je to asi totez jako ti, kteri bydleli v blizkosti Dachau a dnes tvrdi, ze o tom , co se tam delo, nikdy neslyseli.


 #2229 

| Předmět: RE: RE: RE:
03.06.20 18:54:59 | #2236 (3)

Co se mně týče,hodnotím samotnou existenci a význam,nikoliv vnitřní podmínky.Po r.89 jsme mohli plynule navázat a vnitřní podmínky pochopitelně změnit.
Srovnání s vyhlazovacím táborem je otřesné... *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 18:59:53 | #2237 (4)

Srovnání s vyhlazovacím táborem sice otřesné je ale je naprosto přesné.


 #2236 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 19:13:57 | #2241 (5)

Tahle devalvace významu slov je velké neštěstí,protože lidi postupně otupuje.Už jsem tu jednou zmiňovala,že můj otec byl coby politický vězeň zavřený v Jáchymově a fáral na uranovém dole Svornost.Přesto bych si nikdy tohle srovnání nedovolila.Židé to měli zpečetěné už na příjezdové rampě,odkud většina z nich zamířila rovnou do plynu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 19:20:41 | #2243 (5)

Mimochodem,marně pátrám v "Paměti národa" a celém širém internetu o nějaké zmínce,která by potvrdila Loretina slova,o kterých se doslechla.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 20:08:41 | #2247 (6)

Jeden muj pribuzny tam pracoval u koni.


 #2243 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 21:26:15 | #2253 (7)

jeden můj příbuzný a jedná moje známa ,ty jsi absolutni demagog který nemá ani páru o tom co bylo a ty zřejmě nevíš ani co je.Tvé vymysly a kecy semi už ani čist nechce.Za celou dobu existence na netu jsem se eště nikdy nesetkal s takovou absurditou jako njsi ty.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 07:52:45 | #2263 (6)

Vidíš - a to je přesně to, o čem píšu. Internet o tom, co píše Loreta, nic neví - takže - to NEEXISTOVALO. Je zde napadána a očerňována za to, že si vymýšlí.....Úplně stejné! Nevidíš to? Tragédie lidstva jsou vždy tragédiemi JEDNOTLIVCŮ! Každý z těch zavražděných Židů byl jednotlivec! Právě tak každý z těch týraných politických vězňů a perzekuovaných lidí byl jednotlivec! Stejně jako tvůj otec!
My, kteří máme buď osobní zkušenosti anebo zkušenosti našich předků jsme UMLČOVÁNI! Mlč, mlč, vymýšlíš si - nic takového neexistovalo protože "já o tom nic nevím", protože "moje rodiče nikdo neperzekuova" a jdokonce ještě: "Kdovíjak to všechno bylo, Tvůj otec byl určitě ZLOČINEC, protože jinak by ho ti hodní komunisti přece neposlali do dolů!"


 #2243 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 12:29:49 | #2274 (7)

Ty především bezhlavě schvaluješ ono srovnání,vůči kterému se ohrazuje sama Loreta - mínila prý jen srovnatelnou netečnost okolních obyvatel.
Právě současná doba klade důraz na ověřování jakýchkoliv tvrzení-to nemá nic společného s nějakým napadáním!
Osobním útokům se vyhýbám v životě reálném i virtuálním.



| Předmět: RE:
03.06.20 19:16:55 | #2242 (1)

Loretko, prosím, co je ta "Bohumili", přiznám se, že nevím oč jde, ani na googlu jsem nic nenašel....



| Předmět: RE: RE: RE:
03.06.20 19:34:04 | #2245 (3)

Loreta píše.....K te Bohumili.. v padesatych letech tam byli komunisty nasazovani reakcni zivly, byli tam vysokoskolsti profesori, pravnici a vubec ruzni akademici, kteri u noveho rezimu upadli v nemilost. Ve vedoucim kadru byli pouze komunisti, kdo se tam dostal, mohl pocitat s tezkymi zranenim. diky nemocnym konum. Neutesene misto, ktere pamatuje hodne lidskeho nestesti.

Tak jsem se zkrátka chtěl poučit o nějakých těch mordech co komunisti prováděli na tech našich profesorech a vůbec inteligenci....



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 19:35:26 | #2246 (4)

tady se chodí spát brzy, tak už se asi nedozvím nic.... *2524* *3326*



| Předmět: RE: RE: RE:
03.06.20 20:10:13 | #2248 (3)

Chces rici, ze lzu? *3467*


 #2244 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.06.20 21:27:13 | #2254 (4)

ano jak tiskne



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 07:41:28 | #2259 (5)

Byvaly komunista, ze ? Jak jinak!


 #2254 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 09:40:25 | #2270 (6)

měla by ses léčit trpiš totiž komoušfobii



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 07:01:34 | #2255 (4)

Loret,zbytečně ten dialog vytáčíš do otáček-argumentuješ fakty,která nemůžeš doložit a přesto je nesmyslně srovnáš s nacistickým vyhlazovacím táborem. *833* Ale vraťme se na začátek,abychom konstatovali,že smyslem úvodního příspěvku byla okolnost,že jsme se v privatizaci zbavili jediného závodu,kde mohli naši oceňovaní výzkumníci vyrábět očkovací séra ap.Zrealizovat plody své vědecké práce.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 07:38:19 | #2257 (5)

Nikde jsem nepsala, ze se jednalo o vyhlazovaci tabor, komunisti se zbavovali prvorepublikove inteligence jak to slo.Hodne tech lidi nevydrelo na ne kladeny napor a onemocnelo, nemeli, kam by utekli. Vetsinove jim byl zabaven soukromy majetek, ani v bytech je nenechali bydlet. Mistni se s nimi radeji nestykali, onevadz se bali StB. Je velice smutne, ze cela akce byla retusovana.


 #2255 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 07:58:30 | #2265 (6)

Nevědomost okolního obyvatelstva s hrůzami,které probíhaly za tamními zdmi,jsi srovnala s nevědomostí lidí kolem Dachau.
Mě skutečně nemusíš školit z praktik bývalého režimu-i naše rodina je zažila na vlastní kůži.Každopádně dnes už se tyto události neretušují,naopak! Přesto nemohu ani v archivu "Paměti národa" najít potvrzující info.
Obviňovat tě ze lži mě skutečně nenapadlo,jenom zkrátka nevím,proč jsi tak uhnula od smyslu původního příspěvku-od současnosti k údajné minulosti.Jak to souvisí s neuváženou privatizací.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 08:12:13 | #2267 (7)

Moje matka měla alzheimera, těžko si upamatovala co bylo ten den k obědu a jaká u ní byla včera návštěva, ale co bylo před 60 roky si pamatovala velmi dobře, klidně vyjmenovala jaké prádlo v kterém šuplíku měla uložené......nechtěl jsem věřit, že si všechno tak přesně může pamatovat co bylo před 70 roky, tak jsem se na to optal mladších sourozenců...­..Sedělo všechno *2524* Já dneska vidím, že stáří přináší hlavně vzpomínky a je zajímavé, že se vybavují ty negativní......Když se dám do diskuse s mladým člověkem, je debata uplně jiná, jak se starým, ten buď heká, co ho kde bolí, nebo nadává jak mu bylo kdysi křivděno...... *22338* .....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 12:38:28 | #2276 (8)

Jedna věc je vzpomínka vlastní,prožitá tzv.na vlastní kůži,druhou věcí je ale vzpomínka někoho jiného,kterou by si měl člověk ověřit a pokud to není možné,brát ji aspoň s malou rezervou.
Proto tvrdím,že do virtuálního prostoru osobní příběhy moc nepatří-s výjimkou těch,které lze doložit.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 08:19:28 | #2268 (7)

Protoze samotne jmeno te vesnice ve me evokovalo vzpominky. Samotni akteri uz dnes neziji, jejich potomci se asi o to uz nestaraji.Na mnoha mistech tehdejsiho Ceskoslovenska jiste probihaly podobne akce. Komunisti z okoli mozna o nich vedeli, mozna ne, ale byli i takovi, kteri o tom jiste vedeli i kdyz se bali o tom mluvit. Fenomen je stejny jako v pripade Dachau a jinych taboru, okolni Nemci jiste neco vedeli, chodili do KZ casto pracovat, ale tvarili se, a hlavne po valce tvrdili, ze o nicem nevedeli. Zrovna ty bys´mohla vedet, kolik zverstev ze strany komunistu se v te dobe napachalo.. jiste ze v Bohumili neni pametni deska , tykajici se obeti komunismu. Kde neni zalobce, neni ani soudce.
Nemam potrebu nekoho presvedcovat, ze komunisti nebyli tak hodni, jak si dnes mnoho lidi mysli a nejsem masochista, abych se zde nechala urazet od patrne byvalych komunistu.


 #2265 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 12:48:51 | #2277 (8)

Já to samozřejmě vím,ale nemám potřebu bojovat v dávno vyhraných bitvách-ty už jsem si čestně vybojovala.
Současná doba je plná nových výzev.Např.-
https://www.forum24.cz/komuniste-budou-vydirat-vladu-aby-petricek-odesel-priznal-filip/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 09:02:14 | #2269 (7)

"Paměť národa" zachycuje jenom vzpomínky lidí, o kterých se dovědí! A dovědět se o těch lidech je opravdu velice těžké. Většinou o tom nemluví ani dnes. Právě proto, co se dočtete i tady: mnozí jim to nevěří protože to neprožili! A pokud to prožili jejich rodiče, tak o tom dětem nic neříkali! Bylo to velké trauma. Vím, jak moji prarodiče se mnou nikdy nechtěli mluvit o tom, jak žili v době druhé světové války! O tom, že ukrývali zběha z nucených prací v Německu anebo podporovali partyzány na konci války jsem se dověděla až od sousedů.


 #2265 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.06.20 12:31:50 | #2275 (8)

A jak to celé souvisí s chybnou a nepromyšlenou privatizací? *29713*