Rozcestník >> Politika >> Kdo bude dalším prezidentem?

Informace

Název: Kdo bude dalším prezidentem?
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie , Lidkagerhard
Založeno: 17.02.2020 13:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 415308x
Příspěvků:
6929

Toto téma sledují (9):


Předmět diskuze: Kdo bude dalším prezidentem? - Co si myslíte o nově zvoleném prezidentovi ? Vyjadřujte svůj názor pokud možno s rozmyslem,nepřekračujte mez.Mějte na zřeteli,že jsou tady lidé i s jinými názory.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #503

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.08.20 18:32:15 | #503
Reakce na příspěvek #500

Jen jsi přehlédla,že řeč nebyla o mně,ale o svědectví ing.J.Zemka z něhož jsem vycházela.
Netřeba být znalcem,aby bylo člověku známo,že Potěmkinovou vesnicí je míněno falešné přikrášlování skutečnosti a zastírání pravdivého stavu věcí.To přesně platilo o skvěle fungujících a moderních Slušovicích,které byly vydávány za typický obraz socialistického zemědělství.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.08.20 19:45:43 | #505 (1)

klasika.....zase rozbor slov co je Potěmkinova vesnice a co není....z toho jsem vyrozuměla, že jsi tam za těch časů nikdy nebyla a teď jen čerpáš z veškerých štěků, co kdo do tisku utrousí....proste Slušovice nebyly po chuti VH a tím to začalo...tečka



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.08.20 21:12:26 | #509 (1)

O tom, jak skvěle Slušovice fungovaly, existuje řada přímých svědectví, o konkrétních věcech, co všechno vyráběli, projektovali, jak fungovala organizace. To jsou jasné důkazy, ti lidé to viděli a zažili na vlastní kůži a popsali to. Naproti tomu, Potuo, prokázat pouhé tvrzení, že něco neexistovalo, nelze. To je zákon logiky. Nikdy nedokážeš, že něco neexistuje.
V tom, co tvrdíš, je další nepravda, a sice že Slušovice byly vydávány za typický obraz zemědělství. To je nesmysl, bylo to přesně naopak, byly předkládány jako zářný vzor ostatním.


 #503 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.08.20 08:51:31 | #511 (2)

Ty ale mluvíš o něčem jiném.Proto jsem vysvětlila,jak to bylo tou Potěmkinovou vesnicí míněno.Já nezpochybňuji,že to tam výborně fungovalo,ale tvrdím,že to nebyl typický obraz socialistického zemědělství.On totiž ani být nemohl-a v tom je to celé jádro věci! Slušovice totiž fungovaly ve zvláštním režimu a měly kooperační smlouvy se zahraničními podniky.Inkasovaly tedy monopolních zisky,protože jim chyběla konkurence.Tuto naprosto ojedinělou praxi "slušovického zázraku" mohl znát i poučený laik,ale nevykoumal ji tak,že se jel do Slušovic podívat.Jen se musely srovnat podmínky.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.08.20 13:41:34 | #513 (3)

Hergot Potuo, a co ti píšu výše, že to nebyl typický obraz zemědělství, umíš číst? A taky si ujasni pojem Potěmkinova vesnice, tam je klíčové právě to, že to nefungovalo. Co funguje, to není Potěmkinova vesnice.


 #511 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.08.20 15:30:38 | #516 (4)

Nejde ani tak o moje čtení,ale tvojí zaťatost.Slušovice byly falešně vydávány za výkladní skříň socialistického hospodářství a z tohoto úhlu pohledu byly Potěmkinovou vesnicí,protože ve skutečnosti hospodařily v režimu tržního hospodářství.Způsob jsem už popsala.
Potěmkinovou vesnicí totiž není míněna pouze nefunkční atrapa,ale obecně** falešné přikrášlování skutečnosti a zastírání pravdivého stavu věcí.**Proto jsou i mnohem chytřejšími lidmi než jsme my dvě,takto označovány i Slušovice.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.08.20 15:47:04 | #517 (5)

"Slušovice byly falešně vydávány za výkladní skříň socialistického hospodářství " - nebyly, byly jen vzorem pro ostatní. Co je vzorem, nereprezentuje celek, to odporuje významu toho slova.
"a z tohoto úhlu pohledu byly Potěmkinovou vesnic" - nebyly, Potěmkinova vesnice jsou jen falešné kulisy. Kolem Slušovic se nelhalo, nemuselo.
Pořád tvrdíš nepravdy.


 #516 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.08.20 15:52:24 | #519 (6)

Ty si jen tu tehdejší pokřivenou pravdu-ve smyslu že šlo o socialistické hospodářství- odmítáš přiznat.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.08.20 16:00:34 | #520 (7)

To je osobní hodnocení jak vyšité, Potuo, stejně tak to o té zaťatosti výše.
No a k těm dvěma mým komentářům nemáš konkrétního nic.


 #519 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.08.20 08:31:20 | #523 (8)

Přetahovaná o výraz "Potěmkinova vesnice" nemá smysl,protože ji obě vidíme v něčem jiném.Ty v ní spatřuješ výhradně maketu,či atrapu(což Slušovice skutečně nebyly) a já falešnou hru na socialismus(protože fungovaly ve výjimečném režimu).Ale zde jsme se skutečně odchýlily od tématu,protože řeč byla o Havlových "temných slušovických nitkách".Takže k tomu:
Nesporný úspěch Slušovic a konkrétně F.Čuby,byl podmíněn nadstandardními kontakty- zejména s L.Štrougalem, nad družstvem držel ochrannou ruku generální tajemník ÚV KSČ M.Jakeš.V r.1987 uzavřel F.Čuba za Slušovice smlouvu s 1. správou StB - rozvědkou, díky níž získalo družstvo ekonomické výhody, např. bezcelní dovoz určitého zboží, dovoz embargovaného zboží a informace zejména z oblasti biotechnologií.Jako jediní v republice dostali licenci k výrobě počítačů a dovozu komponent.
Jakmile se po r.89 narovnaly podmínky pro podnikání,otevřely se hranice a zahraniční obchod začal fungovat běžným způsobem,toto vše skončilo.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.08.20 14:40:08 | #530 (9)

Tady není co vidět a nevidět. Je to reálný historický fakt, co byly Potěmkinovy vesnice. Něco si o tom přečti.


 #523