Možná to někdy zkusím. Tu soljanku jsme měli v restauraci na dovolené v NDR. :)
Na YT si najdi videa třeba ukrajinských kuchařů. Všude se dělá boršč malinko jinak, tak se musíš vybrat co by ti chutnalo. Když udělám jednou za rok boršč, tak chutná všem. Ale opravdu ho nesmíš ošidit.
Ten mě naučil Ukrajinec před lety. Žádný všechno nakrájet a šup s
tím do hrnce, jak ho dělá 99% Čechů.
Boršč je složitější na přípravu a nejdůležitější je správná
úprava červené řepy na pánvi, aby dala boršči správnou červenou barvu a
chuť. A v žádným případě nedávat smetanu!!! Ta do hrnce s borščem
nepatří!!! Smetana a majonéza se dávají na stůl /my doma teda ani jedno/ a
kdo chce, ten si dá na talíř.
Boršč z Čechů, co ho vaří a to i vč. vyhlášených restaurací, umí
sotva 1 % lidí.
Apropó...ten můj chutnal v jedny firmě všem Ukrajincům a nešlo jim do
hlavy, že neukrajinec může uvařit boršč, jakej dokáže málokdo na
Ukrajině.
Boršč je jedno z nejsložitějších jídel. Svíčková nezabere tolik času
a není tak náročná na vychucení.