Fruktosa je obsažena v polovičním množství jak v sacharose, tak i v tom
GF sirupu, ale taky třeba v medu. V sacharose a medu je to s glukosou přesně
1:1, v GF sirupu zhruba.
Glukosa je nejlépe „stravitelná“ proto, že trávit vůbec nepotřebuje,
vstřebá se tak, jak je. Zrovna tak fruktosa. A sacharosu ve střevě musíš
napřed na tyhle dvě rozštěpit, což je ale celkem rychlý proces, takže
pořád nevidím ten zásadní rozdíl. A ano, velké množství může vést k
poškození jater. Jak sacharosy, tak GF sirupu.
Předmět diskuze:
Jen pro lidi, kteří nemají potřebu si stěžovat a kteří se neposerou z občasného vulgárního slůvka, pokud, sdělí to veřejně a pokusíme se to vyřešit dohodou. Zde se tvrzení dokládají.
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení