Rozcestník >> Politika >> Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů

Informace

Název: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů
Kategorie: Politika
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 22.03.2021 15:27
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 1016730x
Příspěvků:
22734

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů - Na tomto fóru spolu diskutují vlastenci a eurofašisté o různých pohledech na politickou situaci v naší zemi i ve světě. S respektováním jiného názoru a bez cenzury. (Stav fóra: Počet smazaných příspěvků od vzniku fóra dodnes: 0)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #12409

Zobrazit vše


| Předmět:
02.11.21 15:06:17 | #12409

Zakotvení v právu České republiky

Na ústavní rovině je náboženská svoboda chráněna ustanovením čl. 15 a čl. 16 Listiny základních práv a svobod.

Uvedené články stanoví:

Čl. 15 (1) Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání. (2) Svoboda vědeckého bádání a umělecké tvorby je zaručena. (3) Nikdo nemůže být nucen vykonávat vojenskou službu, pokud je to v rozporu s jeho svědomím nebo s jeho náboženským vyznáním. Podrobnosti stanoví zákon.

Čl. 16 (1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu. (2) Církve a náboženské společnosti spravují své záležitosti, zejména ustavují své orgány, ustanovují své duchovní a zřizují řeholní a jiné církevní instituce nezávisle na státních orgánech. (3) Zákon stanoví podmínky vyučování náboženství na státních školách. (4) Výkon těchto práv může být omezen zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu veřejné bezpečnosti a pořádku, zdraví a mravnosti nebo práv a svobod druhých.

Ustanovení Listiny provádějí zákony, zejména zákon č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů. § 2 uvedeného zákona stanoví:

(1) Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání.
(2) Právo nezletilých dětí na svobodu náboženského vyznání nebo být bez vyznání je zaručeno. Zákonní zástupci nezletilých dětí mohou výkon tohoto práva usměrňovat způsobem odpovídajícím rozvíjejícím se schopnostem nezletilých dětí.
(3) Nikdo nesmí být nucen ke vstupu do církve a náboženské společnosti ani k vystoupení z ní, k účasti nebo neúčasti na náboženských úkonech či úkonech církve a náboženské společnosti.
(4) Každý má právo volit si duchovní nebo řeholní stav a rozhodovat se pro život v komunitách, řádech a podobných společenstvích.
(5) Nikdo nesmí být omezen na svých právech proto, že se hlásí k církvi a náboženské společnosti, že se účastní její činnosti nebo že ji podporuje, anebo je bez vyznání.



| Předmět: RE:
02.11.21 15:10:15 | #12413 (1)

Úplnš stejnej postup. Když v západní Evropě začala poprvé sílit kritika islámu někdy kolem milénia,používali zastánci multikulturismu z islámem úplně stejný argumenty. Citovali ústavu která byla zastaralá. Ted se nestačí divit a z celou ústavou si můžou ted už jen vytřít prdel.


 #12409 

| Předmět: RE: RE:
02.11.21 15:12:53 | #12416 (2)

To je používali naprosto správně.