Rozcestník >> Politika >> Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů

Informace

Název: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů
Kategorie: Politika
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 22.03.2021 15:27
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 892803x
Příspěvků:
22725

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů - Na tomto fóru spolu diskutují vlastenci a eurofašisté o různých pohledech na politickou situaci v naší zemi i ve světě. S respektováním jiného názoru a bez cenzury. (Stav fóra: Počet smazaných příspěvků od vzniku fóra dodnes: 0)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #13002

Zobrazit vše


| Předmět: Michal Bok
10.11.21 19:33:22 | #13002

O programu nové vlády:

V programu se dočtete taková moudra jako: „Spotřební daně budou zohledňovat škodlivost.“ Nebo že: „Zakročíme proti daňovým únikům.“ A taky: „Budeme pracovat na zvyšování konkurence na telekomunikačním trhu.“

Všechno to jsou ale jen prázdné kecy. Tyhle věty ve skutečnosti říkají jen jedno velké nic. Nemají žádný obsah. Jsou to jen budovatelské povídačky na úrovni, že budeme bojovat za světový mír.

A právě tady a v tom tkví ten největší kámen úrazu nastupující vlády. Pokud ta vláda neumí říct dneska, co vlastně chce, tak to nezvládne prosadit, ani pokud by náhodou vládla celé čtyři roky. Všechny tyhle vznosné věty a fráze totiž bude muset napřed umět přetavit v něco konkrétního. A pak to něco konkrétního bude muset umět prosadit.

Představa, že tohle zvládne zúřadovat v prvním roce své vlády, je mimo. Ten první rok zabere jen to, aby si vůbec sama vláda ujasnila, co chce dělat. A bavíme se tady o frázích jako: „Zaměříme se na budování odolnosti vůči hybridním hrozbám.“ Nebo: „Budeme klást důraz na systém zpětné kontroly a hodnocení efektivity vynaložených výdajů.“

Štěstím té vlády je, že nic z těchhle keců není meřitelné. Nikdo tak nemůže za dva roky přijít a říct, že vláda něco nesplnila. Jak totiž chcete s někým vést polemiku o tom, jestli se na něco zaměřil, nebo nezaměřil? To přece nejde.

Celý ten program je v tomhle ohledu v lepším případě jen slohovým cvičením. Prostě akorát banda poradců a úředníků sepsala dokument, který sice nikoho nepotěší, ale hlavně ani nikoho neurazí.



| Předmět: RE: Michal Bok
11.11.21 18:32:03 | #13014 (1)

"Pokud ta vláda neumí říct dneska, co vlastně chce, tak to nezvládne prosadit, ani pokud by náhodou vládla celé čtyři roky." Pokud by se konalo všeobecné referendum o setrvání této vlády u moci, tak většina občanů bude proti. Tato vláda bude totiž u moci jen proto, že velké množství hlasu ve volbách propadlo. *6561*


 #13002 

| Předmět: RE: RE: Michal Bok
11.11.21 18:44:39 | #13015 (2)

Odstavit od moci Babiše a dostat se ke korytům. To byl a je základní princip těhle co se derou k moci. Žádný funkční program a ani plán nemají. Jen antibabiš a jejich rodiny se chtějí mít dobře.


 #13014