Rozcestník >> Politika >> Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů

Informace

Název: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů
Kategorie: Politika
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 22.03.2021 15:27
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 920192x
Příspěvků:
22725

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů - Na tomto fóru spolu diskutují vlastenci a eurofašisté o různých pohledech na politickou situaci v naší zemi i ve světě. S respektováním jiného názoru a bez cenzury. (Stav fóra: Počet smazaných příspěvků od vzniku fóra dodnes: 0)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #20521

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.01.23 23:14:49 | #20521
Reakce na příspěvek #20516

Ano. Věřitel dlužníkovi určí jakým způsobem bude splácet dluh. Br, Ru, In, Cn to pochopitelně využili. :-D :-D



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.01.23 23:22:53 | #20523 (1)

???
Nezbláznil ses?
Tovypadá, že nemáš ani ponětí, jak ten státní dluh vzniká.
Poučím tě :
země, která si chce půjčit, vyhlásí emisi dluhopisů a jejich měnu (amerika USD, vždy, stejně jako ČR vždy Kč, nepamatuji si, že by to někdy bylo jinak, ale hypoteticky možná být může) a dobu splatnosti (krátko-středně-dlohodobé - určují úrok), a objem emise (+další podmínky, jako třeba nejižší možný nákopu)

TEN, KDO VĚŘÍ V DANOU ZEMI, JEJÍ EKONOMIKU A MĚNU, koupí uvedneý dluhopis, třeba v nominálu 1 mil USD, za cenu sníženou o ty úroky - takže třeba koupí dluhopis na 1 mil USD za 850000 USD (je to příklad, nemusí to odpovídat žádnému skutečnému úroku). a přesně v den splatnosti jsou USA povinni mu vyplatit ten 1 milion. USD

Opravdu neexistuje, že by si věřitel URČOVAL, že to chce vrátit v korunách, rublech nebo zlatu, fakt ne .-))))))))))))))

Koupil za USD, dostane USD, to je ve smluvních podínkách té půjčky :-)))))))

jako když ti půjčí bnaka Kč, nemůže po tobě pak chtít brambory :-))))))))))))))))))


 #20521 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.01.23 23:27:18 | #20524 (2)

Takže není možnéé ani to, čím dost často operují trubky jako jsi ty, že se "věřitel rozhodne chtít vrátit dluh hned" a tím že USA pošlou věřitelé do bankrotu. to fakt nejde :-))))))))))))))))) povinnost zaplatit za dluhopis věřiteli je daná smlouvou/datem splatnosti na dluhopisu a nikdo to nemůže sám svévolně měnit :-)))) je to normální a logické, ani banka po tobě nemůže chtít zaplatit celý dluh ze dne na den hned, to leda v případě, že je tak uvedeno ve smluvních podmínkách při nějakém porušení splácení třeba. ale státní dluhopisy se nesplácá měsíčníma částkama ale jednorázově v době splatnosti


 #20523