Rozcestník >> Politika >> Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů

Informace

Název: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů
Kategorie: Politika
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 22.03.2021 15:27
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 880750x
Příspěvků:
22725

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů - Na tomto fóru spolu diskutují vlastenci a eurofašisté o různých pohledech na politickou situaci v naší zemi i ve světě. S respektováním jiného názoru a bez cenzury. (Stav fóra: Počet smazaných příspěvků od vzniku fóra dodnes: 0)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #21721

Zobrazit vše


| Předmět:
21.06.23 18:22:06 | #21721

akhle to dál nejde
Zákaz konopí nás ročně stojí zhruba 2,2 miliardy korun[15], ale nesnižuje poptávku a nevede k omezení černého trhu.[2] Proto nechrání veřejné zdraví ani nebrání prodeji konopí mladistvým. Kvůli prohibici stát z konopí nemá ani korunu a za 8 let pacientům nezajistil vhodné lékové formy.

V čem je problém
V Kanadě, v některých státech Spojených států a v dalších zemích během posledních let došlo či aktuálně dochází k úpravám regulačního rámce zacházení s konopím pro osobní potřebu dospělých osob. V Nizozemí jsou držení i maloobchodní prodej malého množství konopí pro osobní potřebu dospělých „tolerovány” už od roku 1976. V tamní legislativě to však dosud zakotveno nebylo, což mj. způsobuje tzv. „backdoor paradox”, tedy paradoxní situaci, kdy je povoleno zákazníkovi, který „předním vchodem” vchází do obchodu, prodat konopí, ale producent, který jej prodejci „zadním vchodem” dodal, je za to nezřídka perzekuován.

Je tedy namístě vzít si ponaučení ze zahraničních zkušeností a reformovat regulaci zacházení s konopím. Odhlédneme-li od lidskoprávní roviny, je regulovaná dostupnost konopí vhodná i proto, abychom nepromeškali příležitost, jakou skýtá současný boom zemědělství, průmyslu a navazujících služeb, ke kterému v důsledku uvolňování konopné prohibice dochází i v dalších zemích Evropy i světa.

Pojmem „konopí“ jsou zde myšleny květy rostlin konopí, které jsou bez ohledu na obsah účinné látky THC návykovou látkou podle zákona o návykových látkách. Typicky jsou lidově známé též jako marihuana.

Pojem „konopné produkty“ pak pro účely tohoto dokumentu zahrnuje návykové látky „konopí extrakt a tinktura“, „pryskyřice z konopí“, izolované „látky ze skupiny tetrahydrokana­binolů“ i jakékoliv „přípravky“ ve smyslu zákona o návykových látkách, které obsahují některou z výše uvedených návykových látek, jako jsou například potraviny, kosmetické přípravky či libovolné jiné výrobky s nezanedbatelným obsahem účinných látek z konopí.

Naše vize
Regulací trhu s konopím ročně ušetříme miliony korun za represi a 4 miliardy[4] získáme zdaněním. Omezíme černý trh a z něj plynoucí přístup mladistvých ke konopí. Dospělým uživatelům se dostane ochrany spotřebitele, na jakou jsou zvyklí u běžných produktů.

https://www.piratiastarostove.cz/program/konopi-pod-kontrolou-a-zdanenim/



| Předmět: RE:
21.06.23 18:28:14 | #21722 (1)

Tady nejde o nějaký konopí,tady jde o ideologii,podpora drog je jenom jedním z témat. Další je zelené šílenství,glo­balizace podle liberálů,otevřené hrabice pro všechny,podpora menšin a jinakot. Jdi ty ideologu někam do hajzlu


 #21721 

| Předmět: RE: RE:
21.06.23 18:31:58 | #21723 (2)

Podpora drog, ahaha, ty si idiot.



| Předmět: RE: RE:
21.06.23 18:32:44 | #21724 (2)

Nepodporuju ani jednu z těchto věcí šmoulo.