Rozcestník >> Politika >> Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů

Informace

Název: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů
Kategorie: Politika
Založil: Selen
Správci: Selen
Založeno: 22.03.2021 15:27
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 884850x
Příspěvků:
22725

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů - Na tomto fóru spolu diskutují vlastenci a eurofašisté o různých pohledech na politickou situaci v naší zemi i ve světě. S respektováním jiného názoru a bez cenzury. (Stav fóra: Počet smazaných příspěvků od vzniku fóra dodnes: 0)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #6619

Zobrazit vše


| Předmět: RE: SPD
26.06.21 13:19:56 | #6619
Reakce na příspěvek #6618

Taky chovám slípky a ty vajíčka doma sami žereme nebo je rozdávám, protože lidi je chtějí koupit za tu samou cenu jako v supermarketu. Nebudu prodávat vajca od slípek, co žijí na zahradě a mají dvojnásobnou hmotnost (ty vajca), za 2 Kč jako v Penny. Podle mě chce Okamura ukázat na to, že supermarkety vykupují za málo a prodávají za draho a že by kupující mohl dát o něco míň a sedlák dostat o něco víc, nebýt těch zlotřilých marketů.


 #6618 

| Předmět: RE: RE: SPD
26.06.21 14:29:35 | #6637 (1)

Problém je ale úplně jinde a to v dotacích do zemědělství. Protože se tady opravdu dovážejí potraviny dotované daleko víc než jsou dotace do českého zemědělství. A čím menší sedlák, který vyrábí "čistější" potraviny, tím je na tom hůř, protože ten na dotace nedosáhne vůbec.
To je to, na co si Piráti (a jiní) stěžovali u EU! Samozřejmě že šéf agrární komory tvrdí že "dotace těm malým se vyplácejí v 90% a velkým jenom v 70%" - jenže jenže! Dotační tituly jsou postaveny tak, aby vyhovovaly těm velkým. Ten malý zemědělec o dotace nežádá - a tedy mu nemají co zamítnout - prostě proto, že dotační titul, jaký by potřeboval, vůbec vypsán NENÍ! Tedy nemá o co požádat! Chápeš? Jako kdybych třeba já žádala o dotaci na opravu střechy ale protože žádný takový dotační titul nikdo nevypsal, tak o to ani nemohu požádat!!! A to je ten problém! Samozřejmě jsou dotační tituly o které může požádat i ten menší zemědělec jenže těch titulů je málo.


 #6619