Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 7224761x
Příspěvků:
172581

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *PRAVIDLA KONSTRUKTIVNÍ DISKUSE: https://1url.cz/o1qOC
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #166444

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 20:09:38 | #166444
Reakce na příspěvek #166443

Nechápu dotaz?
Česká kuchyně je třeba houskový knedlík, kdedlo zelo vepřo, ....
klasický houskový knedlík vidíš málokde, vlastně asi nikde, když už, jsou to koule.
brambory přijeli z ameriky, ale od indiánů.
osidlovači ameriky pak jsou potomci evropanů a přivezli tam i své kuchyně.
takže co mi přijde jako americký originál, je skutečně guláš a steak z mletýho masa, to jinde nenajdeš, myslím

a pak hektolitry kečupu na všechno .............­..............


1  
 #166443 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 20:16:25 | #166446 (1)

Guláš je americký originál? To ani omylem. Guláš je naše a maďarská kuchyně.
No...leda ten americkej guláš, vlastně ta srágora, co ji Amíci říkají guláš, jak tady o tom Vashek psal: Podusí se maso, vrazej se tam těstoviny a uvaří se ta kejda *27179* Tak to pak jo, to je skutečně americkej originál, co by žádnej Evropan nepozřel ani za prachy *27179*
Steak, ten jo, to je americkej originál. Ten uměj. Do guláše ať se nám nese.ou, ten zmršili tak, že to není s gulášem ani nevlastní brácha *27179*


 #166444 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 20:28:45 | #166447 (2)

Pizza to samý. Italové nemůžou Američanům přijít na jméno z důvodu, jak kurví pizzu. Polovina ingrediencí co Amíci dávají na pizzy tam nemá co dělat! Ačkoliv...i Češi prznějí pizzu nehoráznými způsoby.
Nejlepší pizzy, co jsem kdy jedl, Kolín, Kaufland, hned naproti vchodu mají Italové pizzerii Alla Mama, nebo tak nějak. To je úplně jiná liga než ty český nesmysly s křupavými okraji, kdy jde zubům o život, což tak dělá 99% Čechů! Všechny ingredience vč. mouky používají originál přímo z Itálie. Bez toho nejde udělat pizzu jak má být pravá origoš italská!!! Tam bych posílal všechny ty pipiny a všechny ty blbečky, co si myslí, že umějí pizzu, aby se přiučili. Počínaje tím, jaký suroviny mají použít. Už v tom začíná onen amaterismus českých majitelů pizzerií i všech těch, kdo dělají pizzy doma. NIKDO pizzu neumí! NIKDO! Už jen ty všechny /VŠECHNY/ ingredience musí být italské! U toho to začíná.
Mají tam italský chlebíčky. Tvl to je luxus!!! Už první sousto je vystřelení člověka do nebe! Všechno čerstvý, uzeniny luxusní, salát či pomazánky taky, rajčata jak utržená právě z keře, okurka voní na několik metrů čerstvostí. Lahůdka k nezapomenutí!!! Ani 1 Čech neumí ani z poloviny tak luxusní chlebíčky. NIKDO!


 #166446 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.09.24 02:36:37 | #166459 (3)

Pizza v NYC od italu byla take vzdy hodne lepsi a jina nez zde na jihu.
Nekde uz nepouzivaji ani poradny syr ale buchvi co to je misto syru!

Nektery vyrobky si tady jiz ani nesni rikat ze to je syr! *5726*


 #166447 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 20:51:23 | #166448 (2)

Vždyť píšu : americký guláš a steak z mletýho těsta, co jsme tady měli možnost shlédnout přípravu :-)))
navíc je to lehká ironie samo o sobě.


 #166446 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 23:50:39 | #166457 (3)

z mletýho masa, samozřejmě, i když bych se nedivil, kdyby ho amíci dělali i z mletýho těsta :-))))))


 #166448 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 20:52:03 | #166449 (2)

BBQ omáčka je jejich. Já osobně ji nemusím.


 #166446 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
07.09.24 02:40:01 | #166460 (3)

Tech BBQ "omacek" je nekolik vyraznych druhu. Neco s octem je rozhodne upe jine.
Zatim co nektre jsou sladci a nektere vic koreneneisi ostrejsi.


 #166449 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.09.24 10:41:41 | #166468 (4)

Mně to přijde všechno co jsem měl sladký.


 #166460 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.09.24 20:55:22 | #166450 (2)

teak jako takovej určitě není americký originál. kusy masa si pekl už pračlověk. možná je nějaký postup jeho přípravy americký vynález


 #166446