Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5790515x
Příspěvků:
153111

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *SEZNAM VULGÁRNÍCH NADÁVEK: https://bit.ly/3Y90jei *FAQ: https://bit.ly/3v30yh1
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #24279

Zobrazit vše


| Předmět:
18.04.21 07:12:08 | #24279

beammeup - tohle jsi asi prehledl:
TY
"BTW, to tvoje prirovnani je zcela vystizny priklad reverzniho rasizmu. Vyzadovat zcela jine chovani od jedne skupiny lidi nez od druhe. Na zaklade nejakeho dejepisneho kontextu."

JA
" Vyzadovat zcela jine chovani od jedne skupiny lidi nez od druhe. Na zaklade nejakeho dejepisneho kontextu."
Proc do toho pletes kontext? Kdyz Terroristi napdli Capitol, NIKDO nevyzadoval aby to jine skupiny delaly take. A takovych prikladu je samozrejme vic a ty je znas.

K tomu prikladu obraceneho rasizmu:
Takze pripoustis, ze skupina oblecena v bilych prosteradlech ktera napada, vrazdi, znevyhodnuje (mensi platy, odmita zamestnani, spatne skoly … atd), vypaluje jim domy, vyhazuje do vzduchu kostely a osocuje jinou, geneticky rozdilnou, skupinu, jaou rasiste at uprednostnuji svoji rasu, nebo jen tak zabiji cleny te “jine” skupiny z nenavisti a pro psychopatickou zabavu.

Tomu zatim rozumim a jsem s tebou za jedno. Problem mam s tou druhou stranou. Mam tomu rozumet, ze to tak je, ale nema/neda se s tim nic delat? Napriklad: Kdyz se najde policista ktery nenosi o vikendech prosteradla a uprednostni prava na zivot te “jine/cerne” skupiny nad ideologii nenavisti a "Na zaklade nejakeho dejepisneho kontextu" te prosteradlove skupiny, tak je rasista? Jelikoz rasizmus je nezakonny, tak s tim zakon NESMI nic delat?!?!

Nemohu si pomoct a tak se musim se optat … zblaznil jsi se? *500*

TY .... NIC



| Předmět: RE:
18.04.21 09:12:19 | #24281 (1)

Rasizmus neni nezakonny ty blbe, pouze politicky nekorektni. Big difference. Americka ustava chrani nazory pravicackych reakcionaru zrovna tak jako nazory levicackych anarchistu. Rasizmus ma mnoho jinych projevu nez lidi v prosteradlach pred zapalenymi krizi. Kdyby byl rasizmus v Americe nezakonny, byly by zrovna tak nezakonne i institucni affirmative action policies (cesky reverzni diskriminace), ktere byli mnohem vicekrat soudne schvaleny nez zamitntnuty. Jestli vubec vis co to znamena. O cem cim dal tak tim vic pochybuju. Jak dlouho zijes v Americe? Stale cekam na tvoji odpoved ohledne te valky ve Vietnamu. Kdyz reagujes na moje posty tak reaguj na to co pisu a ne na to co si myslis ze pisu.


 #24279 

| Předmět: RE: RE:
18.04.21 18:30:55 | #24304 (2)

Mas pravdu, rasizmus neni nezakonny - rasova diskriminace je nezakonna … my bad. U soudu by mi to asi neproslo, ale tady mi asi vetsina lidi rozumela, vcetne tebe.

Kdyz tu slovickarime a split hair ( cesky stepime vlasy?), tak si po sobe precti tohle: “Kdyby byl rasizmus v Americe nezakonny, byly by zrovna tak nezakonne i institucni affirmative action policies (cesky reverzni diskriminace),”. Ty sam jsi se SPRAVNE rozepsal o “(cesky reverzni [rasove] diskriminace)” i kdyz ja napsal jen “rasizmus” *18394* . Skoda, mel jsi se ceho na chvili chytit a predstirat, ze jsi chytry, ale hned jsi tu vidinu ztornoval. No co nadelas, ze?

Kdyz opravujeme vyrazy:

  1. Rasizmus se mozna zda byt politicky nekorektni jen te rasisticke mensine. Ostatni normalni lide se divaji na rasizmus jako na nelidskou, psychickou hulku/vadu kterou rasiste pouzivaji k pro sve sebevedomi, sami sobe davaji pravo byt nadrizenejsimi. 65% Americanu podporuje affirmative action a podpora stale stoupa.
  2. Se slovem reversni diskriminace (angl. reverse discrimination), ktery tak rad pouzivas, by jsi se u soudu taky nemohl ohanet *18394*. To slovo je pouze v terminologii rasisticke mensiny prro statni kontrolu a napravu rasisticke diskriminace.
  3. Mozna tohle ti pomuze: Ratial Affirmative Law (cemu ty rikas reversni rasizmus) nemuze vzniknout a existovat bez rasizmu. Tedy ten zakon je reakce na rasizmus.

Ta prosteradla si neber osobne at se neprozradis. Nepsal jsem o vsech projevech rasizmu, toho je dlouhy seznam. To bylo jen alegoricke vyobrazeni o koho se jednalo. Vidis, tady jsem taky nebyl presny a doslo ti o kom byla rec *18394* . Jsi selektivni rozumbrada, ale vyznas se v teto bazine lidstva.

Najdes se tu? https://www.prri.org/wp-content/uploads/2017/09/Affinity-for-report.jpg


 #24281 

| Předmět: RE: RE: RE:
18.04.21 19:03:00 | #24314 (3)

srandomat: "Racial Affirmative Law" WTF is that? What are you blabbing about? All race based preferential treatment is illegal. In the case of affirmative action policies it is merely tolerated. There is no law that explicitly permits this practice. It would be clearly unconstitutional.


 #24304 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
19.04.21 02:16:19 | #24384 (4)

Jestli nevis, tak Affirmative law/affirmative action muze byt o pohlavi, rase, sexuality, nabozenstvi .... Pridal jsem ti tam to "racial" aby jsi se nekde neztratil.


 #24314 

| Předmět: RE:
18.04.21 09:48:57 | #24282 (1)

Evinka sice tvrdi ze ty nejsi jeji ex a ze te zna z nejakych dřívějších čat serveru a ja jsem ji to zezacatku veril, kazdy tvuj post vsak nasvedcuje tomu ze to ty ses, jelikoz si nedokazu predstavit nekoho kdo by skutecne myslel takovyhle hovadiny vazne. Vanek je jediinej kdo mel takovyhle prokazane nejapnej smysl pro humor.


 #24279 

| Předmět: RE: RE:
18.04.21 10:49:20 | #24283 (2)