Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5558467x
Příspěvků:
149572

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *SEZNAM VULGÁRNÍCH NADÁVEK: https://bit.ly/3Y90jei *FAQ: https://bit.ly/3v30yh1
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #26652

Zobrazit vše


| Předmět:
12.05.21 18:23:59 | #26652

Moje meritko podle ktereho jsem posuzoval ekonomickou situaci v okoli a v US. byly job inzeraty v novinch!
Pomerne dobre to fungovalo "pro moje ucely" ale s internetem dneska v novinach skoro zadny pracovni nabidky nenajdes. To skoncilo uz tak pred 20 lety.
Ale ja jsem tady skoro 53 let a tak ze jsem toho jeste dost vyuzil. I situace v Real Estate /delal dokonce ze srandy i papir/ % z Banky na pujckach i uroku neco reknou.
Musis se tomu trochu venovat. Nedelni noviny, o odpocinku mezy treningy, na kapote auta na lodenici, opreny o predni sklo :D , musel jich byt hodne moc ze si to tak dobre pamatuji. Sledovat trendy a kdyz mas nejake akcie v Mutual Fondech take neco zahlednes. Ja byl skoro od prvnich dnu v US v Keystone. :D Na commodites jako Whisky barely jsem si netroufnul ale ani to nebyla dlouho dobe blbost!
V Ga. lidi jsou casto zainvestovany v Coca Cola. Zajmave, ale Blue Chips me nikdy nezajimaly. Ani kamos co pracoval u IBM nemel IBM akcie. Co dostal od firmy jako cast jeho kompenzace prodal.
Vzestupum a padum pocitacovych firem jsem se ale nevyhnul. Diky akcijim ktere jsem dostal jako vyber v 401K Cafeteria planu u stavebnich firem s penzijnim planem. Ruzne plany v ruznych firmach snizily risk ale jeden cas byl v nejake elektronice kde kdo. Uniova penze je ale docela jina.

Proste uplny neznalek ktery mel aspon sem tam kliku. Galvak napsal ze to je lotereka a ma docel pravdu.
"To co si nemuzes dovolit prohrat to nesazej."



| Předmět: RE:
12.05.21 18:34:34 | #26653 (1)

,,,,z tech co riskuji bude bohatych a uspesnych docela malo ... ale z tech co neriskuji a jsou na penize opatrny nebude uspesnej zadnej...vsichni drive nebo pozdeji o sve penize prijdou,VSICHNI opatrni!,, ted to zacina platit vic nez kdy jindy...co myslis ze ti z te penze zbude az se roztoci inflacni spirala? Akcie mozna neco podrzi,i to ze mas barak pomuze...ale rozhodne ve finale nevydelas a s jistotou o cast penez prijdes.... investice do jedny spolecnosti te muzou udelat bohatym nebo pripravt o vsechno...rozlozeni a ,,prumerovani,, je typiske pro socializmus a zcela logicky vede k tomu ze sice neprijdes o vse ale urcite ve finale nevydelas



| Předmět: RE: RE:
12.05.21 18:46:35 | #26656 (2)

Ta sousedni Alabama a mensi domecek u jezera zacina vypadat lepsi a lepsi. Ve skutecnosti by to nebylo ani tak moc velke /daleko/ stehovani. Severo vychod Alabamy. Mam to do Alabamy tak blisko ze me jejich radio stanice obcas spletou s casem. Maji tam o hodku min.


 #26653 

| Předmět: RE: RE: RE:
12.05.21 19:13:47 | #26658 (3)

Alabama zni rozumne,zejmena pro penzistu



| Předmět: RE: RE:
12.05.21 22:46:01 | #26667 (2)

To prislovi se se hodi pro lidi kteri tomu nerozumi a mysli si, ze rozumi. Kdyz jdou burzy nahoru, tak kazdy je chytry protoze na to aby nekdo prodelal, tak musi byt vylozene blbec. Umeni je si udrzet co v ten moment mas kdyz se to obrati a burzy padaji.

Jednotlivec nema rychly pristup k informacim a nema rychly system ty informace zpracovavat. Proto nikdy nemuze byt uspesnejsi nez velke investicni instituce ... samozrejme krome tech nekolika co maji kliku. Pro vetsinu jednotlivcu je burza jako casino ... vydelavas, prodelavas a nakonec zjistis, ze ti toho moc nezbylo . Ale makléři si masti kapsy at jde burza nahoru a nebo dolu. *18394*

Takhle se vydelavaji penize *16941*
The world's 2,365 billionaires enjoyed a $4 trillion boost to their wealth during the first year of the pandemic, increasing their fortunes by 54%, according to a new analysis by the Program on Inequality at the left-leaning Institute for Policy Studies.
https://www.cbsnews.com/news/billionaire-wealth-covid-pandemic-12-trillion-jeff-bezos-wealth-tax/


 #26653 

| Předmět: RE:
12.05.21 18:37:27 | #26654 (1)

Vypucovavi si svych vlastnich penez z 401K penzijniho planu nemusi byt blbost. Musis to bud zplacet nebo zaplatit penale. Ale kdyz jsi ty prachy vrazilo do vylepseni sveho domku a potom vyhodne prodal, nejspis jses ve vate! I stehovani se vyplati! Vzlaste kdyz ti snim financne pomuze firma...
Amerika je zeme prilezitosti ale musi je aktivne hledat.


 #26652