Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5522861x
Příspěvků:
149218

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *SEZNAM VULGÁRNÍCH NADÁVEK: https://bit.ly/3Y90jei *FAQ: https://bit.ly/3v30yh1
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #30866

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.06.21 19:27:14 | #30866
Reakce na příspěvek #30863

Trans žena ve sportu: výhoda nebo nevýhoda?
"Když se transsexuální ženy aktivně věnují sportu, je to často vnímáno jako nespravedlivé. Kritici vždy trvají na jejim vrozeném pohlaví. Potíž je v tom, že to popírá vše, čím jste jako trans žena prošla. Školení, terapie a trauma." Říká švýcarská hokejistka Fabienne Peterová.
Věda zatím nepřišla s jasnou odpovědí. Mezinárodní federace sportovní medicíny, která sdružuje národní asociace sportovní medicíny se sídlem v Lausanne, si nedávno postěžovala na "zjevný nedostatek vědeckých údajů". Proto je v současné době prakticky nemožné přesvědčivě odpovědět na otázku, zda mají transgender sportovci výhodu při soutěžení se ženami.
Existují však jednotlivé studie, které dospěly k závěru, že výhody transsexuálů v oblasti síly přetrvávají a jsou měřitelné i po třech letech hormonální terapie. Jiné studie uvádějí, že výhoda ve výkonnosti transsexuálních žen je měřitelná po jednom roce hormonální léčby, ale po dvou letech se výrazně snižuje.
Kromě toho má samozřejmě neustálé užívání hormonů své účinky. Fabienne Peterová prošla ve svých třiceti letech druhou pubertou: "Už nemůžu zvedat činky jako muž. Byla jsem šokovaná, jak velký je rozdíl. Bez testosteronu jsem mnohem slabší," vysvětluje. "Nejsem ani silnější, ani rychlejší než moji dnešní spoluhračky."
"To by mělo stačit," zdůrazňuje Dr. Birgit Braumüllerová z Německé sportovní univerzity v Kolíně nad Rýnem. "Pokud projdete terapií, budete respektovat pravidla a dodržíte limity stanovené MOV, pak by to mělo být skutečně vyřešeno."


 #30863 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
29.06.21 22:01:23 | #30874 (1)

Exituje neco cemu se rika pamet bunek.
Co znamena ze kde byl jednou sval tam je snadneji ho zase vratit a kde byl spek se vraci snadneji spek.
To druhe zna skoro kazdej daleko lepsi.

Fakt je ze chlap je na ledacos zvyklejisi, trenuje jinak, nez zenska a tak i po letech terapie, zmeny na zenskou jsou vic povrchni nez na 100%. Vzlaste ve vrcholovem sportu kde je to hlava co dela ten malicky rozdil mezy vitezem a porazenym.


 #30866