Bůjabejs:
Snedl bys ty neco takovyho?
Cesi moc na jidla z měkkýšu a jinych morskych produktu nejsou.
V mém případě se taky jedna o oblibu získanou az v pozdnejsim veku.
to je presne proc jsem se o ten nazev ani nepokousel i kdyz vyslovnost znam.
Tam kam jezdim je more/ ocean daleko... fois gras, boef bourgignon, syry, salymy a vino.... ryby a ty ostatni morska zviratka na to moc nejsem... na rozdil od manzelky. Ustrice obcas.....
Ja jsem ve svem ranem veku nesnasel jakoukoli rybinu. Zacalo to zrejme tim jak jsem ve skolce prevrhnul flasku rybiho tuku (cod liver oil - popularni dietarni suplement v padesatych letech) do polevkove misy a evil vychovatelka me za trest prinutila celej talir ty znehodnocený polivky snist. Od te doby jsem se nemohl jakekoli ryby dotknout. V prubehu sveho dlouheho zivota jsem se ale postupne teto averze zbavil a dneska snim vsechno krome zabich stehen ( k tomu zas vede jiny pribeh), morskych okurek a hlemyzdu.
Daleko od more uz dnes neni nikde. Z ATL to je k mori 4+hodiny autem ale ty morsky potvory tady na jidenim listku mam. V kazdy poradny restavraci.
To stačilo napsat jen jednou a nikdo ti to nenutí jist a náhodou to je delikatesa pro gurmany seafood jídel