Americane miluji ruzna jidla
Na prvním místě je prime rib nebo jakýkoliv steak s pečenou bramborou. Na druhém místě bude jakákoliv pečeně, a to nejenom hovězí, ale i vepřová, telecí nebo skopová, případně i pečená šunka.
Neméně oblíbená jsou ale i ostatní masitá jídla, jako je hovězí pečeně se šťávou nebo omáčkou (anglicky potroast) a v neposlední řadě jakékoliv dušeniny podobné našemu guláši (anglicky stew).
Dále je oblíbená drůbež. Z té je na prvním místě kuře a na druhém krocan. Kachna je sice populární v mnoha restauracích, ale v typické americké domácnosti se s ní nesetkáte. Je to hlavně proto, že její příprava je nejenom zdlouhavá, ale pro Američana i příliš pracná. Nicméně v každé lepší restauraci dostanete půlku vykostěné mále kachny na porci.
Mořské ryby a plody moře, jsou běžnou součástí stravy Američanů, ať již v jakékoliv úpravě. Rybí restaurace jsou velice populární a běžné druhy ryb jako je losos, tuňák, žralok, mečoun, treska apod. se objevují i na lístcích ostatních restaurací. Obzvláště oblíbené jsou pak chobotničky, ústřice, mušle, krevetky, krabi, humři a hřebenatky.
Jak vidíte, Američan si má z čeho vybrat, nemluvě o nekonečném množství mezinárodně známých a populárních zeleninových jídel, těstovin, moučníků a dalších.