Ani svíčková (hov. peč. na smetaně) nebo španělský ptáček?
Ani svíčková (hov. peč. na smetaně) nebo španělský ptáček?
nejsou, je to omacka, coz Ameicani nemusi a vseobecne je to hutne a tezke jidlo na zazivani a to neni v oblibe.
Můj kamarád z Vysočiny, odešel do USA v 78,a popravdě nejdřív umýval nádobí a pomáhal v restauraci, a jeho šéf s nim byl spokojen nechal ho bydlet nad restaurací, a umožnil mu aby v určitou dobu ..v pracovní době dělal bramboráky ,které prodávali okénkem na ulici,,, nevím za jak dlouho ale ,když ,pak posílal fota a dopisy měl pěkný byt, a byl sám svým pánem ,protože si pořídil sice malý prostor ale na jeho kšeft to stačilo, ,no teď už nevím asi 25 let o něm nevím ,ale protože on byl pracovitý a pilný už tady ,než odešel, věřím že se má dobře,
Bramborak s majorankou obcas delam. A to americanka zbodne. Vzlast kdyz to
udelam jako pilohu k sunce, misto bramboroveho knedliku ktery take bych musel
delat ja.
Moza ze bramborak by se nekde dobre prodaval. Ale ono jde o zvyk. Predlat nekoho
asi neni snadny.
Bramborove placky jsou zname po celem svete, ale ne kvuli bramboraku. Vsude je delaji s jinou prichuti. Bramborak samotny je OK, ale mel jsem chutnejsi !
Jasne ze jde udelat svickova s knedlikem ale po 50 let v US to nechybi. Obcas mame neco evropsky chutnajiciho ale ani nad tim nepremyslim. Proste zmena. Jako asi v cesku nad tim odkud prisla pizza.