Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 8018962x
Příspěvků:
189720

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *PRAVIDLA KONSTRUKTIVNÍ DISKUSE: https://1url.cz/o1qOC

Varování

V této diskuzi se objevují odkazy a příspěvky obsahující vulgarismy.
Berte na vědomí, že jejich přítomnost ovlivňuje kvalitu komunikace a neodpovídá standardům slušného vyjadřování.

Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
před 14 minutami | #194508

Jdu na zahradu... stavim druhy zvyseny zahon *35144*



| Předmět:
před 29 minutami | #194498

Grilovani NENI BBQ !



| Předmět: RE:
před 14 minutami | #194509 (1)

Václave, dej si klidně grilovaná žebra s BBQ omáčkou a už to nekomentuj. Ty jím i já, aby ses se pořád nehádal. Ani se nebudu divit, že jako ty člen vaší politické strany zakážeš i hollky u grilování, aby tě nerozpylovaly u jídla. *8158* *8158* *8158*


 #194498 

| Předmět: RE:
před 12 minutami | #194510 (1)

Vcera jsem delal shrimp Scampi se spagetama. Jedli jsme to z talire a s priborem *6914*


 #194498 

| Předmět:
před hodinou | #194483

Nechapu, co neustale delate s tou pitomou moukou za vedu. At jsem kdekoliv v Evrope nebo mimo, je mouka na knedliky, testoviny a pecivo vsude k dostani. Nikde s tim nemam zadny problem.



| Předmět: RE:
před hodinou | #194488 (1)

Klasickou hladkou bílou mouku, na kterou jsme tu zvyklí, v zahraničí neseženete. Je to takový náš český unikát. Všechny mouky jsou podobné, říkáte si, co se dá změnit na namletých zrnech. Zkuste se ale přestěhovat na pár měsíců do USA a zjistíte, že si z jejich mouky nikdy český chléb neupečete a dokonce si neuhnětete ani normální knedlík. Mouky běžně prodávané v obchodech jsou totiž pouze najemno namleté a hlavně už s přídavkem kypřících látek. Ušetří vám to sice prášek do pečiva při pečení bábovky, ale omáčku s ní těžko zahustíte.

https://kuchynelidlu.cz/clanek/mouky-sveta-je-ceska-mouka-unikatni-


 #194483 

| Předmět: RE: RE:
před 44 minutami | #194492 (2)

V USA je v obchode nekolik druhu mouky.......nor­malni, na chleba, s kypricim praskem, na omacky, na dorty, na testoviny..........


 #194488 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 38 minutami | #194494 (3)

Václave, ale ta správná mouka na české knedlíky je opravdu jiná, než je u vás běžne k dostání a je to v tom odkazu (link) velmi dobře popsáno. Takže už o tom nemusíš diskutovat, je to tak, jak to je. Planeta Země je taky kulatá , na polech trochu zploštělá. Není hranatá nebo šišatá. *8158* *8158* *8158*


 #194492 

| Předmět: RE: RE:
před 37 minutami | #194495 (2)

Ceska mouka uz davno neni unikatni. Mam tady v Nemecku mnohem vetsi vyber. A v Americe jsem zila rok, tak vim, ze i tam mouka na kndliky je k dostani.


 #194488 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 26 minutami | #194499 (3)

Já mám zkušenost z UK a tam jezdím do polského obchodu nejenom pro mouku, ale i pro pečivo ( chleba a housky), hořtici, okurky zavařené atd. Mají tam i naše. Protože mě tousťák prostě nechutná a nejhnusnější je za mne fish and chips... fuj.


 #194495 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 19 minutami | #194504 (4)

Tak to jsi asi mel nejaky velmi spatny fish and chips. Ja jsem pred mnoha lety jedla na Novem Zelandu tak uzasny, ze bych se tam hned vydala na cestu. *23295*


 #194499 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 10 minutami | #194511 (5)

No já si rád pochutnám a zrovna fish and chips za mne není to, co by mi kdekoli chutnalo. Ryby mám nejraději ty, co si sám nachytám.


 #194504 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 8 minutami | #194512 (5)

Ale například roláda Wellington, ta ano..ta mi chutná. Ale ta vánoční britská přeslazená jakoby bábovka kde je ukrytá ta mince, to ne. To mi nejede.


 #194504 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 25 minutami | #194500 (3)

Ale třeba v Norway mi kupodivu ten jejich chleba docela chutná.


 #194495 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 23 minutami | #194502 (3)

Nicméně u jižních národů to jejich sladké pečivo nesnáším.... to fakt ne, aby si dal šunku, sýr a k tomu baštil to jejich sladké pečivo. To mi prostě nejede.


 #194495 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 15 minutami | #194507 (4)

Tak to ja take ne. Vubec ty turecke sladkosti, to je vyslovene hnus.


1  
 #194502 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
před 6 minutami | #194514 (5)

Přesně tak.


 #194507 

| Předmět:
před hodinou | #194479

Kdyz chci dobre a kvalitni jidlo, dam si BBQ *4587*



| Předmět: RE:
před hodinou | #194490 (1)

No tak BBQ se nedá jíst každý den a ano,, budu teď o víkendu grilovat a dokonce i udit. Ale jinak mám rád povětšinu roku jídlo na talíři poctivě uvařené, najím se rád jako člověk lžicí a příborem a nikoli jídlo z papíru někde z Fast Foodu, pochybné kvality.


 #194479 

| Předmět: RE: RE:
před 40 minutami | #194493 (2)

Ja nejsem snob! Zvladnu jak pribor a porcelan, tak i BBQ z papiru. Do FF nechodim.


 #194490 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 30 minutami | #194497 (3)

Nedávno jsi tady psal, jak sem tam chodíš do McDonald. A co to je? No Fast Food Václave. Ty už si zase protiřečíš. *8158*


1  
 #194493 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
před 4 minutami | #194515 (4)

nebo-li, vyloženě lže...!!! *33441*


 #194497 

| Předmět: RE: RE:
před 23 minutami | #194501 (2)

Tak ja jsem pokud vim take clovek a presto sem tam pouzivam prsty. Napriklad mekkyse a koryse se jinak jist nedaji. Take krepelci stehynka a nebo listy artycoku muzes jist jen prsty.
V mnoha zemich jedi lide bez priboru, jako na priklad v Thajsku, na Sri Lanka, v castech Jizni Ameriky a v Karibiku. Ja jsem to zazila i v Recku, kde jsme byli pozvani na pecene kuzle a vubec mi to nevadilo.


 #194490 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 21 minutami | #194503 (3)

No tak jistě.... mořské jak jim říkám já potvory taky jím rukama. Ale já to psal v kontextu Fast Food vs. jídlo v restauraci.


 #194501 

| Předmět: RE: RE: RE:
před 17 minutami | #194506 (3)

Když nachytám v Norway tresky, nebo například mé oblíbené pyskouny, tak taky když je tam griluji je potom jím rukama a používám maximálně lžíci na přílohu. To dá rozum. A nebo když mi místní bába co bydlí kousek od Terjeho donese čerstvě chycené a potom uvařené kraby, tak mi k tomu přinese prkýnko a paličku, taky to jím rukama. Ale to je něco jiného. To vím, co jím oproti jídlu z Fast Foodu kdy nevím, co jím.


 #194501