Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5491567x
Příspěvků:
148792

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *SEZNAM VULGÁRNÍCH NADÁVEK: https://bit.ly/3Y90jei *FAQ: https://bit.ly/3v30yh1
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #97060

Zobrazit vše


| Předmět:
21.01.23 11:36:07 | #97060

Nepřečtený příspěvek
echeverias [Uživatel je offline]

Předmět: guláš

před 13 hodinami | #97017

Vašku, co ty na to?
https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-masa-gumbo-s-kurecim-masem-a-klobasou-85940#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest208_reklama_na_4_pozici_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Gumbo jsem zacal delat zacatkem 80 let, potom co jsem ho poprve ochutnal v New orleans.
Delal jsem ho jak s krevetama, tak s krabim masem, se zabimi stehynky, Ted to delam jenom s kuretem a klobasou, manzelka nema tak vytribenou chut jako mam ja.
Gumbo NENI omacka, je to polevka, nekdy dost husta, podle chuti. Dava se do toho take Okra ( Ibisovnik jedly ), ale ne vzdy a ja to v gumbo zrovna nemusim !
Rad po uvareni pridavam Gumbo File, coz je rozemlety Sassafras na prasek, ma to prijemnou prichut ! Podavam s trochu ryze.
Zajimave ze to sem davas, ja ho mam zrovna zitra v planu ! *33768*



| Předmět: RE:
21.01.23 11:51:43 | #97061 (1)

Svatá trojice jako kulinářský termín označuje ve svém původním významu specificky krájenou cibuli, papriku a celer, smíchané v hrubém poměru 1:2:3 a používané jako základ pro vaření v kuchyni Akádie a kreolské Louisiany. Příprava klasických akadijských/kre­olských jídel jako étouffée, gumbo a jambalaya vždy začíná ze základu této svaté trojice. Podobná kombinace zeleniny je známá jako "mirepoix" ve francouzské kuchyni


 #97060 

| Předmět: RE: RE:
21.01.23 12:12:22 | #97062 (2)

 #97061 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.01.23 12:28:00 | #97064 (3)

Vsimnul jsem se ze davaji v receptu pridavky worcestrové omáčky, v techto receptech se ale v USA nepouziva a rekl bych, ze se pouziva vseobecne dost malo.


 #97062 

| Předmět: RE:
21.01.23 16:42:45 | #97086 (1)

Náhodně jsem četl, tak jsem si na tebe vzpomněl!


 #97060