Nejvice prodavana auta v USA za poslednich 25 let
1997: Toyota Camry — 397,156 units sold
1998: Toyota Camry — 429,575
1999: Toyota Camry — 448,162
2000: Toyota Camry — 422,961
2001: Honda Accord — 414,718
2002: Toyota Camry — 434,135
2003: Toyota Camry — 413,296
2004: Toyota Camry — 426,990
2005: Toyota Camry — 431,703
2006: Toyota Camry — 448,445
2007: Toyota Camry — 473,108
2008: Toyota Camry — 436,617
2009: Toyota Camry — 356,824
2010: Toyota Camry — 327,804
2011: Toyota Camry — 308,510
2012: Toyota Camry — 404,886
2013: Toyota Camry — 408,484
2014: Toyota Camry — 428,606
2015: Toyota Camry — 429,355
2016: Toyota Camry — 388,618
2017: Toyota Camry – 387,081
2018: Toyota Camry — 343,439
2019: Toyota Camry — 336,978
2020: Toyota Camry — 294,348
2021: Toyota Camry — 313,795
2022: Toyota Camry — 295,201
komiku... to ale není o tem, že by se automobilky USA naučily vyrábět auta... nýbrž o tem, jak hloupí jsou ovčané v USA...
Věděli jste to?🤔 🍴😋
Červená tekutina na talíři při konzumaci propečeného steaku není krev.
Je to bílkovina zvaná myoglobin, která rozvádí kyslík do svalů. Veškerá
krev byla z jatečně upraveného těla odstraněna během porážky. Krvavý
steak neexistuje. Stačí ho jen opéct a podávat!!
Během porážky je prakticky všechna krev odvedena. Proto je i v
nejčerstvějších steacích velmi málo krve. Je také nesprávné tvrdit, že
propečený steak je "krvavý". Krvavý steak vypadá krvavě, protože
myoglobin ještě nestihl reagovat s teplem a změnit barvu. U středně
propečeného steaku je stejně pravděpodobné, že z něj bude vytékat
šťáva, jako u steaku propečeného, ale bude jí méně kvůli vyšší
vnitřní teplotě. Dobře propečený steak je suchý, protože voda a
myoglobin se odpařily a maso zůstalo bez vlhkosti.
Myoglobin je také příčinou toho, že steak má při různých stupních
propečení různou barvu. Při teplotě rare nebo medium rare je myoglobin
jasně červený. Se zvyšující se teplotou masa myoglobin tmavne. Při
střední propečenosti se myoglobin mění na hemichrom, což je látka, která
způsobuje hnědou barvu. Při stupni propečení se z hemichromu a myoglobinu
stává metmyoglobin, který dodává masu šedou barvu.
Červené maso versus bílé maso
Rozdíl mezi červeným a bílým masem spočívá v obsahu myoglobinu. Kuřecí
prsní maso neobsahuje myoglobin a nemá červený odstín, ale stehna a
křídla myoglobin obsahují. Vepřové maso je často nesprávně označováno
jako bílé, ale myoglobin obsahuje, jen v menším množství než
hovězí.
Vasheku... jak je to možné, že přesto jsou kuřecí stehna a křídla bílé maso...?!?
BuddyC opet lze ......Rudy Giuliani neni zbaven zadne pravnicke licence, to je jenom mokry sen levice !
Prezident Pavel a Petr Fiala se zachovali skvele s pomoci pro Ukrajinu !
Zelenskeho navsteva ceska se vyvedla dobre, Cesko jasne ukazuje solidaritu s
Ukrajinou a pomoc Ukrajincum !