Rozcestník >> Společnost a komunity >> Hlas Svobodne Ameriky

Informace

Název: Hlas Svobodne Ameriky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: VashekTX
Správci: VashekTX
Založeno: 11.01.2021 19:48
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 897848x
Příspěvků:
14516

Toto téma sledují (7):


Předmět diskuze: Hlas Svobodne Ameriky - O zivote v USA, o deni v USA, o historii USA
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #9653

Zobrazit vše


| Předmět:
31.05.21 12:32:57 | #9653

Strucná historie texaského barbecue

Texaské BBQ má svuj puvod u nemeckých a ceských pristehovalcu, kterí se ve státe usadili v polovine 19. století. Nemecké a ceské komunity se uchytily ve stredním Texasu v oblasti mezi Austinem a San Antoniem. Nekterá texaská mesta, jako napríklad Fredericksburg, si dodnes zachovala silný nemecký charakter.

Stredoevropské tradice techto pristehovalcu kladly velký duraz na maso a uzeniny. Ty se na trzích prodávaly cerstvé, ale obchodníci si byli vedomi, že maso lze uchovat mnohem déle, pokud se vyudí. Zacali udit a pomalu pripravovat maso, které se neprodávalo okamžite, a bohatá uzená chut techto mas se stala sama o sobe žádoucí.

Postupem casu se obliba BBQ masa rozšírila po celém státe, a prestože centrální Texas zustává jeho epicentrem, snadno najdete BBQ podniky od Tyleru na východe až po El Paso na západe, nemluve o velkých mestech, jako jsou Dallas, Fort Worth, Houston, Austin a San Antonio.

BBQ ve stredním Texasu: Tady zacalo texaské barbecue. Stredotexaské BBQ má obvykle velmi jednoduché suché potírání - obvykle jen sul a pepr, ale nekterí mistri mají vlastní potírání. Maso se udí mnoho hodin pri nízkých teplotách, obvykle na mesquitovém, pekanovém nebo dubovém dreve. Maso se zrídkakdy podává v sendvicích - obvykle se predkládá na talíri nebo na kousku reznického papíru - i když jako príloha se muže podávat bílý chléb. *33768*


1  

| Předmět: RE:
31.05.21 12:37:36 | #9654 (1)

Jaké jsou bežné prílohy k BBQ v Texasu?

Texaské BBQ není jen o uzení masa. Témer všechny nejlepší BBQ podniky ve státe nabízejí širokou škálu príloh, které doplnují jídlo:

Bílý chléb
salát coleslaw
nakládané okurky
Jalapeños
fazole
bramborový salát
Kukuricný chléb
kolecka cibule

Tyto pokrmy doplnují kourové chute hovezích žeber a brisket, veprového masa, klobás a kurecího masa. Spolecne - treba s vychlazeným pivem a živou hudbou v pozadí - tvorí kompletní zážitek z BBQ v Lone Star.


1  
 #9653 

| Předmět: RE: RE:
31.05.21 12:46:54 | #9655 (2)