Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodná diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodná diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: Arion , kopretina666
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3224766x
Příspěvků:
100530

Předmět diskuze: Svobodná diskuse bez cenzury - Mluvte svobodne o vsem o cem chcete. Myslete pritom na to, ze vas projev je zaroven i vasi vizitkou. Vulgarni napadani jinych diskuteru budu mazat ,bonzování je tedy zbytečné.
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů. Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1001

Zobrazit vše


| Předmět: zamestnancum-applu-zacinaji-vadit-nizke…
14.04.22 14:08:24 | #1001

Inflaci se na Mobilmanii běžně nevěnujeme, ovšem tentokrát se stala spouštěčem vnitřního odboje v Applu. V USA se totiž začali spojovat zaměstnanci různých Apple Storů, kteří nejsou spokojeni s penězi, které jim Apple vyplácí. Jak upozornil server Washington Post, prodejci v Apple Storu mají část mzdy odvozenou od počtu prodaných zařízení. Problém je ten, že i když nyní prodávají více telefonů, díky vysoké inflaci si finančně nepolepší.

https://mobilmania.zive.cz/clanky/zamestnancum-applu-zacinaji-vadit-nizke-mzdy-zakladaji-odbory-a-preventivne-pouzivaji-android/sc-3-a-1354246/default.aspx



| Předmět: RE: zamestnancum-applu-zacinaji-vadit…
14.04.22 14:09:29 | #1002 (1)

Zaměstnanci Apple Storu si prý dnes běžně vydělají od 17 do 30 dolarů (400 až 700 Kč) za hodinu. Dostávají sice i část výplaty v akciích, ale přesto vzhledem k platům v USA stále nejde o žádný zázrak. Zaměstnanci se tak bouří, že nejhodnotnější firma světa, která navíc vykazuje rekordní zisky, není schopna (nebo ochotna) se o ně podělit se svými zaměstnanci v podobě zvýšení mzdy.

Zaměstnanci chudnou, šéf bohatne
Situace vypadá ještě o to hůře díky nedávno schváleným odměnám pro šéfa Applu, Tima Cooka. Tomu Apple za práci v roce 2021 vyplatí roční kompenzační balíček v hodnotě 100 milionů dolarů. Někteří zaměstnanci se vzhledem k vyjádřené nevoli zvýšení dočkali také, ale jak uvádí Washington Post, šlo o zanedbatelné částky, například o necelý dolar na hodinu.

Zaměstnanci se tak potichu spojují a zakládají odbory. Akce je spuštěna už minimálně ve dvou provozovnách, ale vypadá to, že společná iniciativa možná probíhá ve více obchodech napříč USA. Snahu zaměstnanců podpořily i velké národní odbory. Pikantní na tom je, že z důvodu obav ze špehování ze strany Applu tito zaměstnanci ke komunikaci začali používat telefony s operačním systémem Android. Mají totiž obavy, aby se o jejich jednání firma nedozvěděla.


 #1001