Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodná diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodná diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: kopretina666
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3596713x
Příspěvků:
113373

Předmět diskuze: Svobodná diskuse bez cenzury - Mluvte svobodně o všem o čem chcete. Myslete přitom na to, ze váš projev je zaroveň i vaší vizitkou. Vulgární napadání jiných diskutujících se budou mazat .
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů. Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #109680

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
13.05.24 20:15:42 | #109680
Reakce na příspěvek #109663

Sliby snad hrají roli v předvolební kampani, ale pak je důležitý vládní program, jehož plnění se holt koalici ,skládající se z pěti polit. stran, daří obtížně. *33018*


 #109663 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.05.24 20:31:27 | #109692 (1)

V čem mají zásadnější problém?


 #109680 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.05.24 07:54:31 | #109800 (2)

Oceňuji,že neprali špinavé prádlo veřejně , ale problémy s inflací , vysokými cenami energií a základních životních potřeb, nechali spíš vyhnít. V r.23 zkrátka většina země zchudla a druhým rokem čelila rekordní inflaci. V.Válek hledal antibiotika ,I.Bartoš byl s tou digitalizací téměř neviditelný , P.Blažek hlídal slepotu spravedlnosti vůči svým přátelům z brněnské ODS , Z.Stanjura skoro škrtl celé české školství, když se v rámci úspor rozhodl ušetřit právě na vzdělání a nenápadný ministr zemědělství M.Výborný nás neformálním tlakem na producenty a prodejce potravin přivedl k dalšímu zdražování potravin. 🥳


 #109692 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.05.24 11:03:36 | #109825 (3)

???
Vyhnít nenechali nic .-)))))))))))))­))))))))
Problém, opět založený babišovo vládou, řešili a řeší, můžeme se jen bavit, zda dostatečně rychle :-)))

Jinak princip je přeci hrozně jednoduchý :
je známé ekonomické pravidlo, že pokud do ekonomiky vypustíš víc jak 6 % rozpočtu, naprosto nutně a zákonitě způsobíš inflaci. babišovo vláda nasypala do ekonomiky 2020 400 mld při rozpočtu 1,5 bil. to je nějakých 27 (?) %. Takže že přijde inflace, o tom nemohl nikdo pochybovat (že bude zesílena energetickou krizí je jiná věc, stejně jako dovezená inflace díky green dealu a podobným evropským skopičinám - já to popisuji jako 6+6+6 %). Problém byl v tom, že vláda nasypala jen dvěma skupinám : důchodci +40 %, státní paraziti +60 % (v průměru). to jsou ale neskutečná čísla, během 3 let si - a navíc za naprosté nic, uvedení neodvedli žádnou protihodnotu tomu zvýšení. na to a ty ostatní 2 složky inflace ale nebylo možné nezareaagovat v soukromém sektoru - proto inflace až 18 %. výhradně díky babišovo vládě a uvedenému přihazování těm dvěma skupinám. nebýt toho, pohybovali jsme se v maximu kolem 12% infalce jako zbytek EU. problém byl, je a vždy bude, v té samé situaci, která tu nastala, že přidáno bylo nějakým 3 milionům lidí (důchodci asi 2,,4, zbytek státní paraziti), ale inflace samozřejmě nerozlišuje a ty příjmy D a SP jsme platili v inflaci všichni. ještě vloni zrovna uvedené skupiny měli stále víc, než jim sežrala inflace. ekonomika prostě funguje tak, že hledá rovnovážný bod podle užitečnosti a důležitosti práce. tedy podle dobrovolné poptávky. a žádné státní zásahy a regulace a podobný kraviny s tím nic neudělají, sice může stát uvedneým přidat, al nakonec to odserou všichni, ale konečný stabilní bod bude opět v situaci, kdy platy státních, důhody, budou v příslušném, ekonomikou daném, poměru vůči sobě. ten prostě dlouhodobě změní jen totalita, tržní prostředí to vždy posadí do té stability.
tahle vláda tedy snižuje schodek státního rozpočtu, implementovaný do veřejnýcxh financí babišovo vládou.
půjčit si 400 mld ze dne na den a nasypat do do ekonomiky a tím si o 6 % vylepšit HDP a těm s nataženou pazourou a otevřenou držkou ty huby zavřít, to fungovat bude. zrušit z roku na rok těch 400 mld narvaných do zákonů v situaci, kdy ten, kdo těch 400 mld do zákonů vepisoval, SÁM VĚDĚL, že na to země nemá, to nejde :-))) ministři takové vlády by letěli z oken.
bohužel, a je to vidět i tady, zvyknout si na větší příjem, to jde rychle. vrátit se do stavu odpovídajícímu "zásluhám", to jde podstatně hůře. proto se to musí provádět pomalu.

a teď k té tvé mantře o růstu ekonomiky, která by to zahladila :-)))))
kdyby to bylo tak jednoduché, hurá.
bohužel, a znáš to dobře i z rodiny : když chce mít větší příjem, musíš víc pracovat. podmínka pro uvedené ale je, aby tu práci někdo poptával. ty země, které tady občas levouni dávají k lepšímu na základě pofirderního kriteria růstu HDP (tedy ekonomiky) - proč pofiderního -dá se s ním manipulovat. směle to prováděla vláda ČSSD 1998-2006 (nahrávla si tak cca +3,0 % HDP, SMĚLE SE TOH ODOŽADUJETE VY DNES, KDYŽ MEKTÁTE, ŽE čr JE ASI POSLEDNÍ ZEMĚ eu, KTERÁ JEŠTĚ NEDOSÁHLA PŘEDCOVIDOÉHO RŮSTU EKONOMIKY. Jenže - ty země kolem, které toho růstu už dosáhly, tak ty toho dosáhly právě a jen díky dalšímu svému zadlužení. Když ta skutečná poptávka po skutečné práci není, tak prost budeš mít příjem menší než dříc a BUĎ se s tím srovnáš A NEBO si budeš hrát na borečka, půjčíš si a vykážeš růst. s růstem zadlužení ti to před xicht nikdo nepoloží, bohužel.
ČR byla navíc po babišovo vládě v situaci, kdy se hrnula k rozpočtové brzdě (45 % HDP) a další zadlužování jsme si nemohli dovolit - žádná jiná země v EU nezvedla svoje absolutní zadlužení skoro 2x za tři roky (z 1,8 bil v 2013 na 3 bil v 2022) jako čr díky babišovo vládě (a na covid neexistuje výmluva, NKU potvrdil pouze jednorázových 240 mld za celou dobu, zatímco to uzákoněné navýšení mandatorů přes 300 mld ročně se veze a poveze už s jakoukoli vládou, pokud to zákonem zase nesníží.

čili ano. většina zchudla, trochu, asi 3 %, díky zbohatnutí důchodců a státních parazitů, ti zchudli mnohem méně, díky předchozímu zbohatnutí. a inflace, jako obecně ekonomika, mí 2-3 letou setrvačnost. vyšlo to prakticky přesně.
antibiotika hledal celý svět, bartoše jsme nesledoval, s Blažkem souhlasím (jako s tebou že souhlasím) , stanjura nic neškrtl, učitelům přidal ale samozřejmě a logicky že ne kolik by oni chtěli, ani není důvod (stanjura pouze zpozdil to nevím kým a proč naplánovaných 130 % průměrného platu - to je podobná situace jako se zrušením superhrubé, kde jsm se také shodli, že s tím ANO a ODS klidně mhli počkat, 130% platy učitelů také mohou počkat, nejlépe navždy, nebo min dokud se nenaučí smrady i něco naučit, nejen jim brát mobily .-)))))))))))))­)))))))
výbornýho také nesleduji, takže nevím, jakým tlakem koho kam přivedl.


 #109800 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.05.24 14:01:35 | #109866 (4)

Velmi dlouhé....


1 1  
 #109825 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.05.24 20:24:07 | #109962 (5)

Však je to jen pro ty, co jsou schopni tomu porozumět, takže ty to klidně přeskakuj, ty by ses ztratil po první větě. ale nejsi sám, neboj


2  
 #109866