Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodná diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodná diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: kopretina666
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3729851x
Příspěvků:
114932

Předmět diskuze: Svobodná diskuse bez cenzury - Mluvte svobodně o všem o čem chcete. Myslete přitom na to, ze váš projev je zaroveň i vaší vizitkou. Vulgární napadání jiných diskutujících se budou mazat .
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů. Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #124435

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
21.06.24 20:02:05 | #124435
Reakce na příspěvek #124433

Zajímavý článek. To poslední... je docela příznačné.

Až periferie přehlasuje úspěšné Čechy
Čtyři dvojměstí na mapě českého pohraničí jsou jen malým výsekem reality, ne všude to vypadá takto jednoznačně. I v příhraničí bývalého východního Německa lze najít místa, která zrovna nerozkvétají, a naopak na české straně hranic se dají najít města, která drží se svými sousedy krok.

Ale při troše zobecnění lze přesto říci, že Česko, kde se bohatství koncentruje v Praze, Brně a na několika dalších místech, by mělo vytvořit plán na pozdvižení pohraničí i takzvaných vnitřních periférií uvnitř země. Je fajn, že jsme si skoro v každém městě v Česku opravili z evropského bilionu korun náměstí. Ale zapomněli jsme postavit dálnice, dobré silnice, spolehlivé a rychlé železnice, o rychlovlacích, ve střední Evropě geniálním způsobu dopravy, nemluvě.

Nezakládáme v pohraničí univerzity, dobré střední školy, vědecké parky, nesnažíme se tak udržet schopné lidi a ani ty mladé. Dokonce ani ty, kteří se tam stále ještě rodí. A ti, co tam zůstávají, volí na periferiích periferní strany. Ke zděšení voličů v bohatších částech země. Politici i my, kteří žijeme a volíme v těch šťastnějších částech země, bychom to měli pochopit a změnit. Bez těchto lidí demokracii neudržíme.


 #124433 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.06.24 20:42:52 | #124443 (1)

Jenže o to by musel mít někdo opravdový zájem a ne si nechat pustit do kapsy peníze určené na tuhle obnovu... Jenže tady kvete korupce a podvody už od obecních úřadů malých vesnic.


 #124435 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
22.06.24 07:19:44 | #124457 (2)

Klientelismus a korupce se po r.89 ještě prohloubily , protože se pro ně zlepšily podmínky a vládní politici je s velkou slávou dokonce posvětili - viz.Klausovy sponzorské večeře , privatizace puštěná ze řetězu práva atd atp. Stráský i Ježek později připustili, že jejich cestou, jak nechat lidi zbohatnout, bylo nechat je krást.(Samozřejmě si tak zároveň pojistili svoje voliče.)


1  
 #124443