Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodná diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodná diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: kopretina666
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3657727x
Příspěvků:
114299

Předmět diskuze: Svobodná diskuse bez cenzury - Mluvte svobodně o všem o čem chcete. Myslete přitom na to, ze váš projev je zaroveň i vaší vizitkou. Vulgární napadání jiných diskutujících se budou mazat .
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů. Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #37410

Zobrazit vše


| Předmět:
21.05.23 01:37:56 | #37410

Rusko uzavřelo vyšetřování genocidy na Donbasu

Autor: Lucas Leiroz de Almeida
Globální výzkum, 11. května 2023
InfoBrics

Oblast: Evropa , Rusko a FSU
Téma: Právo a spravedlnost
Podrobná zpráva: UKRAINE REPORT

Po hloubkovém vyšetřování byl konečně odhalen počet civilních obětí genocidy na Donbasu. Přesný počet mrtvých a zraněných civilistů v konfliktu a údaje o každé z identifikovaných obětí měl dlouhou dobu na starosti ruský výbor. Výsledek tohoto procesu odhaluje, že kyjevský režim zavraždil tisíce civilistů, čímž potvrzují všechny předchozí zprávy místních zdrojů.

Vyšetřovací výbor Ruska ve své závěrečné zprávě ukázal, že od začátku nepřátelských akcí v roce 2014 bylo ukrajinskými ozbrojenými silami a jejich spřízněnými neonacistickými milicemi zabito více než 5 000 běžných občanů Donbasu. Kromě údajů o mrtvých Výbor také sledoval počet nesmrtelných obětí a rozlišoval mezi nimi přesný počet postižených nezletilých.

Zveřejnění údajů učinil šéf výboru Aleksandr Bastrykin během Mezinárodního právního fóra mládeže v Petrohradu dne 10. května. Při této příležitosti také podrobně vysvětlil vyšetřovací metody, které výbor používá, a uvedl, že skupina jednala na dálku i v terénu, shromáždila co největší množství důkazů a případy podrobně odkryla.

„Od roku 2014 do konce dubna 2023 bylo zabito více než 5 000 lidí, včetně 138 nezletilých. Až 9 528 civilistů, včetně 444 nezletilých, bylo zraněno (…) Nejprve [jsme to udělali] na dálku a poté na územích. Odhalujeme fakta o masových civilních hrobech (…) Prostě mají potěšení ze zabití civilisty – dítěte, ženy,“ řekl během akce šéf výboru.

Čísla jsou opravdu působivá, hlavně s ohledem na okolnosti, za kterých tito civilisté zemřeli. Ačkoli občanská válka začala na Ukrajině v roce 2014, obě strany konfliktu podepsaly dohody o příměří v Minsku později v tomto roce, slibující dosažení mírového řešení problému. To se samozřejmě nikdy nestalo, ale intenzita bojů se od začátku roku 2015 výrazně snížila. Od tohoto období byla většina nepřátelských akcí jednostrannými útoky kyjevských sil, přičemž milice Donbasu trvaly na respektování Minských dohod a jednaly defenzivně.

Jinými slovy, Kyjev v průběhu let zavraždil přes 5 000 lidí převážně jednostrannými teroristickými útoky. Režim ani nemohl argumentovat ve svůj prospěch, že smrt civilistů je vedlejším efektem bojových operací, protože k většině těchto úmrtí zřejmě došlo v obdobích, kdy Kyjev útočil na Donbas sám, bez skutečných bojových situací.

A tato ukrajinská praxe zesílila až po zahájení ruské speciální vojenské operace. Síly neonacistického režimu útočily raketami na civilní a demilitarizované oblasti Donbasu. Školy, nemocnice, veřejná tržiště a další civilní zařízení bez jakéhokoli vojenského významu patří k hlavním cílům ukrajinského dělostřelectva, a to i v situaci otevřeného konfliktu a s početnou ruskou armádou, která je terčem útoku. Pro Kyjev je zjevně zabíjení civilistů jakousi „prioritou“.

Jsou pro to dva důvody, jeden „strategický“ a druhý ideologický. „Strategický“ faktor funguje v partnerství s mainstreamovými médii. Kyjev bombarduje civilní oblasti v operacích pod falešnou vlajkou, obviňuje z útoků Rusy a hledá tak ospravedlnění ve veřejném mínění, aby dostal více zbraní od NATO a pokračoval ve své válečné mašinérii. Na druhé straně je ideologický faktor ještě silnější a důležitější: Kyjev útočí na civilní oblasti, protože režim zavedený v roce 2014 je hluboce rusofobní, založený na protiruském rasismu a na Západem podporovaném projektu „odrusifikace“ Ukrajiny .

Brutální praktiky jako masové vraždy, bombardování civilistů a další násilné postoje koexistují s pokusy o kulturní genocidu. Zákaz ruského jazyka, literatury a hudby je příkladem toho, jak se Kyjev, podporovaný NATO, snaží odstranit ruský prvek z ukrajinské historie a kultury. Ve stejném duchu se nese i náboženské pronásledování ruské pravoslavné církve. Ve skutečnosti se zdá, že veškeré západoukrajinské snahy směřují k naprosté likvidaci Ruska.

Je třeba také zdůraznit, že Kyjev se po dobu těchto devíti let snažil vyhladit obyvatele Donbasu také nevojenskými prostředky. Blokování silnic a zásobování vodou, potravinami a energií jsou toho jasným důkazem. Například přístup k vodě, což je základní právo, nebyl dodnes v Doněcku normalizován – a pravděpodobně nebude, dokud ruské jednotky nezískají plnou kontrolu nad celým územím oblasti. Ukrajinská strategie spočívá v obklíčení a „udušení“ ruského lidu všemi možnými způsoby.

Navíc ke všem těmto okolnostem výsledky vyšetřovacího výboru ještě více objasňují to, co již bylo známo: na území nárokovaném Ukrajinou dochází k pokusu o etnické čistky a genocidu ruských občanů.

*

Poznámka pro čtenáře: Klikněte prosím na tlačítko sdílení výše. Sledujte nás na Instagramu a Twitteru a přihlaste se k odběru našeho telegramového kanálu. Neváhejte znovu zveřejňovat a sdílet články o globálním výzkumu.

Lucas Leiroz je novinář, výzkumný pracovník Centra geostrategických studií, geopolitický konzultant. Lucase můžete sledovat na Twitteru a Telegramu .

Původním zdrojem tohoto článku je InfoBrics
Copyright © Lucas Leiroz de Almeida , InfoBrics , 2023



| Předmět: RE: RE:
21.05.23 01:42:27 | #37413 (2)

Ukrajinci ukončil ivyšetřování ruské genocidy na ukrajině už dívno a je to úplně jasný : co rusák, tu vrah a ruská genocida. i děti vraždili, unášeli, dodnes to na okupovanýc úzmích dělají, že je předělávají na rusáky, ti ruský zmrdi.
bude třeba rusákovi vyprášit kožich, pořádně, a putlera z kožíšku stáhnout

ty jsi neskutečný zoufalec Karolko *34258* *34258* *47* *47* *4585*


1  
 #37411 

| Předmět: RE:
21.05.23 01:40:46 | #37412 (1)

Pro nás je relevantní jen to, co vyšetřil mezinárodní trestní soud a ne ti zmrdi teroristický z rusákova.


1  
 #37410 

| Předmět: RE:
21.05.23 01:45:31 | #37414 (1)

Mimochodem, označovat mrtvé civilisty, padlé ve válce, kterou sami rozpourali, za oběti genocidy, to může jen opravdu totálně vypatlaný rusofilní hovado, snažící se popřít nejzákladnější právo a realitu.
Takový hovadismus je třeba likvidovat.

doufám, že jsi naklikal aspoň milion sdílení ...... vrahu.


1 1  
 #37410 

| Předmět: RE: RE:
21.05.23 02:34:42 | #37416 (2)

Zlikvidujme ho je to dobitek mezi nás filantropi nepatří!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



| Předmět: RE: RE:
21.05.23 02:45:25 | #37417 (2)

Khémo ty jsi tak cytliví a lidský já jsem dojat ty chceš mír rozvoi právo a život je mi to jasní ty jsi holubičky míru ty jsi poselství litstva proč tě nechápou????????????­???????