Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodná diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodná diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: kopretina666
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3765731x
Příspěvků:
115265

Předmět diskuze: Svobodná diskuse bez cenzury - Mluvte svobodně o všem o čem chcete. Myslete přitom na to, ze váš projev je zaroveň i vaší vizitkou. Vulgární napadání jiných diskutujících se budou mazat .
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů. Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #59332

Zobrazit vše


| Předmět:
07.09.23 12:28:09 | #59332
*6914*

1  

| Předmět: RE:
07.09.23 12:28:57 | #59333 (1)

**Tomio Okamura - SPD
Včera v 7:30 ·
Je načase, aby se ukrajinští uprchlíci začali vracet domů z evropských zemí. Ukrajina je potřebuje. Mezi uprchlíky v zahraničí je 2,8 milionu žen v produktivním věku, které začínají chybět ukrajinské ekonomice. Pokud se brzy nevrátí, dle výpočtů analytika Alexandra Isakova z Bloomberg Economics to bude stát ukrajinskou ekonomiku každoročně zhruba desetinu hrubého domácího produktu, tedy až dvacet miliard dolarů. Ukrajina přišla ve válce podle odhadů minimálně o desítky tisíc mužů, další desítky tisíc jsou zraněny. Podle hnutí SPD je potřeba co nejdříve začít jednat o míru, aby přestali umírat lidé, aby Ukrajinci mohli obnovovat svou válkou poničenou zemi a aby se snížily náklady našeho státního rozpočtu.
Kyjevská vláda chce dle svých ambiciózních plánů do roku 2032 ukrajinskou ekonomiku zdvojnásobit oproti dnešnímu stavu. K tomu ale nyní chybí na 4,5 milionu pracujících a podnikatelů. Ukrajinské ministerstvo hospodářství proto připravuje pobídky, které mají Ukrajinky s dětmi přesvědčit k návratu.
Ukrajinská administrativa s programem lákajícím uprchlíky domů pospíchá. S prodlužující se dobou, kterou běženci tráví v zahraničí, totiž také výrazně roste pravděpodobnost, že v nových domovech zůstanou. Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky například trvalo téměř deset let od konce války v Bosně v 90. letech 20. století, než se alespoň polovina ze dvou milionů uprchlíků a vnitřně vysídlených osob vrátila domů.
V Německu proběhl průzkum mezi sedmi tisíci uprchlíky z východu a z jeho výsledků zveřejněných v polovině července vyplývá, že zůstat v západní Evropě má v úmyslu 44 procent z nich. To je o pět procent víc než ve stejné době loni.

**


 #59332