Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodná diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodná diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: Arion , kopretina666
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3196754x
Příspěvků:
99514

Předmět diskuze: Svobodná diskuse bez cenzury - Mluvte svobodne o vsem o cem chcete. Myslete pritom na to, ze vas projev je zaroven i vasi vizitkou. Vulgarni napadani jinych diskuteru budu mazat ,bonzování je tedy zbytečné.
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů. Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #77650

Zobrazit vše


| Předmět: Ukrajina to nemůže přiznat, ale její…
10.11.23 10:56:53 | #77650

Ukrajina to nemůže přiznat, ale její protiútok skončil a neuspěl

Ukrajinská letní ofenziva je fakticky u konce - a to neúspěšného. Kyjev nedosáhl ani minimálních vytyčených cílů a vývoj posledních měsíců na bojišti ukázal, jak těžké bude vyhrát celou válku.

Další oblastí je lepší boj proti ruskému dělostřelectvu, jinak řečeno protibaterijní činnost. Rusové si již totiž vyvinuli taktiku a postupy, jak ukrajinskou kvalitativní převahu otupit. S čímž úzce souvisí i potřeba lepší schopnosti vedení elektronického boje, ve kterém má podle Zalužného Rusko stále převahu. Z ukrajinského pohledu je například zjevně stále nepříjemnou komplikací ruské rušení GPS signálu používaného pro navádění některých typů munice, včetně například střel systému HIMARS.

Absence kvalitně vycvičených mužů
Poslední bod, který ukrajinský vrchní velitel ve své stati zmiňuje, zní takto: nedostatek dobře vycvičených mužů. Ukrajina nedokáže podle Zalužného vybavit dostatečně silné a dobře vycvičené zálohy, které by zemi umožnily vytvořit dostatečnou převahu nad protivníkem nutnou k úspěšné ofenzivě.

Jednou příčinou jsou podle něj chyby v ukrajinském systému odvodů, který umožňuje části mužů snadno se vyhnout vojenské službě.

Problém s koordinací brigád
Promoskevské síly si přitom jinak v některých ohledech vedly relativně dobře. Pokusily se třeba o útok velkou silou, se značnou lokální převahou, s využitím dělostřelectva a své letecké převahy – tedy hlavně na dálku vypouštěných řízených leteckých pum. Některé útoky byly silnější než první ukrajinské pokusy v rámci letní ofenzivy. A také skončily po několika kilometrech. Hlavní rozdíl byl snad v tom, že ztráty byly o to větší, o kolik byly masivnější útoky.

V tuto chvíli se musíme smířit s tím, že o bojích na ukrajinské jižní frontě a jejich vlivu na obě armády řadu věcí nevíme. I tak je však jasné, že ukrajinská ofenziva své deklarované cíle – a to ani ty minimální, tedy dosažení města Tokmak – nesplnila a lze ji považovat za neúspěšnou.

Ukrajina v této bitvě nezvítězila.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ukrutny-putin-ukrajina-to-nemuze-priznat-ale-protiutok-je-neuspesny-239565#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: Ukrajina to nemůže přiznat, ale…
10.11.23 13:59:09 | #77665 (1)

No a co běž tam kázat něco o duchovní hierarchii, když sež taková kamera


 #77650