Rozcestník >> Stálé Místnosti >> Možná přijde i Oblak

Informace

Název: Možná přijde i Oblak
Kategorie: Stálé Místnosti
Založil: -
Správci:
Založeno: 06.12.2020 08:24
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 399171x
Příspěvků:
6228

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Možná přijde i Oblak - vážně i nevážně o životě, víře, moudrosti, lásce, přírodě a všem, co nás spojuje i rozděluje. A pozor! Na konci s překvapením:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #3628

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:27:47 | #3628
Reakce na příspěvek #3624

hm, já jsem kdysi o té pekárně uvažoval... ale ten tvar se mi nelíbí:))))
prostě jednou bude pec:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:21:42 | #3625 (1)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:31:21 | #3631 (1)

Kámoš si postavil pec na pizzu. Já tam nebyl, ale prý každý kdo ochutnal, měl boule za ušima. Delikatesa...­....Chleba by tam šel asi taky.


 #3628 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:33:43 | #3632 (2)

hm, já jsem asi tak před 25 lety už měl vykopané základy:)))))))))­)))))))))))
Plánek v hlavě, stejně jako když jsem stavěl udírnu. Ta teda vypadá jak záchod, ale lidé si jí svého času nemohli vynachválit...
teď, když to čtu, tak to vypadá, že tam chodili kadit:DDDD



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:37:31 | #3636 (3)

On se inspiroval na Pinterestu.
Nad udírnou jsem přemýšlel, ale v okolí jsou lidi co udí takže se stačí domluvit. Jsem rád, že tu vládnou dobré vesnické vztahy


 #3632 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:46:53 | #3641 (4)

tady nejsou ani udirny, ani dobre vesnicke vztahy, chalupy jsou daleko od sebe, naves zadna, obchod zadny



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:47:45 | #3642 (4)

m, já jsem taky na vsi... udírnu mi obrůstá popínavá rostlina... na vsi se už chovat prase nevyplatí... míval jsem i dvě...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:53:14 | #3643 (5)

nas nemecky kamarad choval prasata nejakou kombinaci, jen tak mel je rad, mel dve holky a kluka... kdyz meli selatka, prodaval je a jedno vykrmil, pulku nam dal za pomoc pri zabijacce... maso bylo nejlepsi veprove, ktere jsme kdy jedli... ale oni uz tu nebydli... dostavame ryby a pristi tyden mame dostat pulku mladeho bycka... to jsou taky vyhody vesnice



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 20:55:04 | #3645 (6)

oprava: koupit bycka



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 20:58:47 | #3647 (6)

njn, tady jsem byl asi poslední, kdo zabíjel prase. Stěžoval si i řezník, že už nejsou kšefty. My jsem ho doma vždycky krmili ještě kozím mlékem. To byly škvarky:))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 21:14:18 | #3653 (7)

tady asi obcas nekdo neco zabiji, nejcasteji asi kozy



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 21:16:39 | #3655 (8)

tak to bych nedal... třeba takové malé kozlátko, to je hrůza, když se to má zabít



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 21:18:29 | #3658 (9)

chtela jsem kozu, ale to vrazdeni kuzlat by zralok nezvladnul, ja zabit nemuzu nic



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:54:00 | #3644 (5)

nikdy jsem domaci uzene nejedla, zralok o udirne jen mluvi



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 21:01:59 | #3648 (6)

hm, tak to je opravdu škoda, já jsem si jí navrhl sám...tak něco jsem okoukal a pak upravil... od ohniště mi vede kanalizační trubka 120 cm dlouhá kameninová... ale fakt, že udila jako hrom:)
Na podzim jsem porazil nějaké švestky a už jsem je tam naskládal k vysušení... na jaře se proklestím k dvířkům a něco vidudím. Udil jsem i ryby... kapry:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.21 21:02:07 | #3649 (7)

vyudím



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
09.01.21 11:19:09 | #3707 (2)

Jj, tak přesně takhle to chci taky, pec na chleba i pizzu a vše, co v ní půjde upéct. :D Pizzu dělám ráda a chleba taky občas, ale oboje jen ručně zadělané a pečené v troubě na plechu. :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:37:28 | #3635 (1)

to mas pravdu, tvar to kazi a taky jeden nebo dva otvory od vrtuli na spodku chleba



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:39:26 | #3637 (2)

Jo, otvory jsou blbé, když si chceš něco namazat. Jenže já nemažu, jenom přikusuju, takže mi to nevadí *27179*


 #3635 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:45:18 | #3639 (3)

ja vetsinou chleba prekrojim v pulce, protoze k nemu delam pomazanky nebo ruzna bylinkova masla



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:46:33 | #3640 (2)

hm, já sem ti měl moc dobrou mikrovlnnou troubu moulinex... měla v sobě zabudovanou horkovzdušnou troubu... byla tedy velká, jako kráva... ale tichá a hlavně, vše se náramně vždycky za chviličku prohřálo... pak se mi přestal otáčet talíř (po 15 letech). Nešlo to opravit... nebyl náhradní díl. Lepší už jsem nikdy nekoupil, tahle poslední, ani nevím značku, tak řve jako na lesy a pořád tam něco nastavuji a stejně je to studený:)))))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 20:57:49 | #3646 (3)

mam podobnou zkusenost, ale ta moulinex mikrovlnka byla tenkrat draha... dneska nejakou vestavenou z ikey , talire jsou horky a jidlo studeny a taky se smyly vsechny ikonky na dvirkach



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 21:02:42 | #3650 (4)

jj stála 14 tisíc...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
08.01.21 21:16:54 | #3656 (5)

ta nase 26 tis, ale byly tam ruzne kombinace, nejlepsi byly mikrovlny s nejakym zapejkacim programem