hm, já jsem kdysi o té pekárně uvažoval... ale ten tvar se mi
nelíbí:))))
prostě jednou bude pec:)
Obsah příspěvku byl smazán.
Kámoš si postavil pec na pizzu. Já tam nebyl, ale prý každý kdo ochutnal, měl boule za ušima. Delikatesa.......Chleba by tam šel asi taky.
hm, já jsem asi tak před 25 lety už měl vykopané
základy:))))))))))))))))))))
Plánek v hlavě, stejně jako když jsem stavěl udírnu. Ta teda vypadá jak
záchod, ale lidé si jí svého času nemohli vynachválit...
teď, když to čtu, tak to vypadá, že tam chodili kadit:DDDD
On se inspiroval na Pinterestu.
Nad udírnou jsem přemýšlel, ale v okolí jsou lidi co udí takže se stačí
domluvit. Jsem rád, že tu vládnou dobré vesnické vztahy
tady nejsou ani udirny, ani dobre vesnicke vztahy, chalupy jsou daleko od sebe, naves zadna, obchod zadny
m, já jsem taky na vsi... udírnu mi obrůstá popínavá rostlina... na vsi se už chovat prase nevyplatí... míval jsem i dvě...
nas nemecky kamarad choval prasata nejakou kombinaci, jen tak mel je rad, mel dve holky a kluka... kdyz meli selatka, prodaval je a jedno vykrmil, pulku nam dal za pomoc pri zabijacce... maso bylo nejlepsi veprove, ktere jsme kdy jedli... ale oni uz tu nebydli... dostavame ryby a pristi tyden mame dostat pulku mladeho bycka... to jsou taky vyhody vesnice
njn, tady jsem byl asi poslední, kdo zabíjel prase. Stěžoval si i řezník, že už nejsou kšefty. My jsem ho doma vždycky krmili ještě kozím mlékem. To byly škvarky:))))
tak to bych nedal... třeba takové malé kozlátko, to je hrůza, když se to má zabít
chtela jsem kozu, ale to vrazdeni kuzlat by zralok nezvladnul, ja zabit nemuzu nic
hm, tak to je opravdu škoda, já jsem si jí navrhl sám...tak něco jsem
okoukal a pak upravil... od ohniště mi vede kanalizační trubka 120 cm
dlouhá kameninová... ale fakt, že udila jako hrom:)
Na podzim jsem porazil nějaké švestky a už jsem je tam naskládal k
vysušení... na jaře se proklestím k dvířkům a něco vidudím. Udil jsem i
ryby... kapry:)
Jj, tak přesně takhle to chci taky, pec na chleba i pizzu a vše, co v ní půjde upéct. :D Pizzu dělám ráda a chleba taky občas, ale oboje jen ručně zadělané a pečené v troubě na plechu. :)
to mas pravdu, tvar to kazi a taky jeden nebo dva otvory od vrtuli na spodku chleba
Jo, otvory jsou blbé, když si chceš něco namazat. Jenže já nemažu, jenom přikusuju, takže mi to nevadí
ja vetsinou chleba prekrojim v pulce, protoze k nemu delam pomazanky nebo ruzna bylinkova masla
hm, já sem ti měl moc dobrou mikrovlnnou troubu moulinex... měla v sobě zabudovanou horkovzdušnou troubu... byla tedy velká, jako kráva... ale tichá a hlavně, vše se náramně vždycky za chviličku prohřálo... pak se mi přestal otáčet talíř (po 15 letech). Nešlo to opravit... nebyl náhradní díl. Lepší už jsem nikdy nekoupil, tahle poslední, ani nevím značku, tak řve jako na lesy a pořád tam něco nastavuji a stejně je to studený:)))))))
mam podobnou zkusenost, ale ta moulinex mikrovlnka byla tenkrat draha... dneska nejakou vestavenou z ikey , talire jsou horky a jidlo studeny a taky se smyly vsechny ikonky na dvirkach
ta nase 26 tis, ale byly tam ruzne kombinace, nejlepsi byly mikrovlny s nejakym zapejkacim programem