Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 648996x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #10470

Zobrazit vše


| Předmět:
14.12.21 17:53:42 | #10470

Padol verdikt: Lengvarský: Podat posilující dávku vakcíny bude v SR možné již po třech měsících

https://veci-verejne.sk/padol-verdikt-lengvarsky-podat-posilnujucu-davku-vakciny-bude-v-sr-mozne-uz-po-troch-mesiacoch/

Bratislava 13. prosince (TASR) - Podat posilující dávku vakcíny proti onemocnění COVID-19 bude na Slovensku možné již po třech měsících. Vyplývá to z aktualizace pokynů k aplikaci dodatečné třetí dávky mRNA vakcíny. TASR o tom informovala mluvčí Ministerstva zdravotnictví SR Zuzana Eliášová.

Posilující dávku lze podat kompletně očkované osobě ve věku od 18 let nejdříve o tři měsíce po podání poslední dávky základního dvoudávkového očkovacího schématu. Jak doplnila Eliášová, i osobám, které kromě absolvování základního vakcinačního schématu následně překonaly onemocnění COVID-19, nebo jim byly podány monoklonální protilátky, je možné podat posilující dávku také po třech měsících buď od překonání onemocnění, nebo po podání monoklonálních protilátek.

Kompletně očkované osobě jednodávkovou vakcínou lze podat posilující dávku již po dvou měsících.

\"Umožnění zkrácení intervalu mezi podáním posilovací dávky je dalším výrazným krokem k záchraně zdraví a životů občanů, a to zejména v době, kdy se očekává výrazný nástup další mutace koronaviru - omikronu,\" uvedl ministr zdravotnictví Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Slovensko se tak podle jeho slov připojilo k ostatním zemím světa, kde tento interval na základě relevantních vědeckých studií již zkrátily.


Kdypak dojde na zkrácení platnosti covid pasů?
Omikron je další skvělá příležitost.



| Předmět: RE:
14.12.21 18:15:57 | #10471 (1)

Šak to už zkrátili. Původně bylo očkování "tečka za koronavirem," dnes je to "tečka za tečkou." V kovid aplikacích očkovaným naskočily expirace očkování, je to prý zatím po 9 měsících. Kdo nepůjde do té doby na 3. tečku, je na úrovni neočkovaných. Doporučuje se ale očkovat již po pěti a u jednodávkové po dvou měsících. Kdo si dá 3. dávku, má to zatím naneurčito, než vyrobí 4. dávku, pak jim zase stanoví expiraci té 3.

Prostě tečka za tečkou. *27179*


1  
 #10470 

| Předmět: RE: RE:
14.12.21 18:16:21 | #10472 (2)

Popisuju stav v ČR.


 #10471 

| Předmět: RE: RE:
14.12.21 19:41:00 | #10473 (2)

Právě, zkracujou a zkracujou, jde o to, kdy za těchhle podmínek, až sem taky dorazej, zkratej platnost z těch devíti měsíců na míň a po třetí dávce třeba na tři měsíce, poněvadž na omikrona chráněni teď údajně nebudou, zvlášť, když se zatím ukazuje, že se jím infikujou hlavně očkovaní.


1  

| Předmět: RE: RE: RE:
15.12.21 12:00:12 | #10485 (3)

Kluci vy se divite, ze ten cas skracujou. No proste jim tece do bot a vedi, ze uz jim ten sajrajt nefunguje a cim dal vice lidi to vidi a tak chteji toho vyrobeneho sajrajtu co uz maji vyrobeny prodat co nejvic bez ohledu na to ci to nekomu ma prospet a nebo ho to i zmrzacit a zabit.

Jde tu preci o penize a takovou prilezitost jakou ted maji i diky popdpore tech koupenych prostitutek a dealeru z rad politiku a lekaru se jim v budoucnu uz nemusi opakovat.


1  

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky