Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 673031x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #10637

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Pfizer Voldemort
18.12.21 09:36:13 | #10637
Reakce na příspěvek #10636

PFIZER SE PREZIL
Tradicni vakciny nevylucuji fragmentovany antigenovy S-protein na povrch bunky, tudiz neaktivuji cd8 t lymfocyty a mel by tak odpadnout problem s upadkem jejich hladiny. Mohla by zustat srazlivost krve, ale snad v mirnejsi podobe, aspon tomu nasvedcuji zkousky tech vakcin, muze byt ze ty mikrotromby jsou fatalni hlavne pri spolecne akci s t lymfocyty, ktere pak prostupuji tkane (to se tyka viru, nejen vakciny). Vakcinovy spike protein nesmi byt drazdivy (irituje chemokinove receptory ?), nesmi narusit sebopravne mechanismy Dna, a nevest k tvorbe prionu. ADE se samozrejme tyka i tradicnich vakcin. Narozdil od sars 1 se sars 2 jevi jako vyrazne flexibilnejsi ( a mene morbidni), tudiz vakcinove protilatky budou asi mit furt daleko k subneutralizacnimu ucinku, takze teoreticky by ADE nemuselo hrozit, narozdil od sars 1. Cilem je vytesnit prirozene kratko/stredne -dobe protilatky, ktere by uz ADE mohly nastartovat .
Pozn. Neutralizace vakcinovych protilatek pres leto a behem testu vakcin muze byt jen zdanliva, ze (latentni) virus na podzim vystartuje muze souviset s tim, ze transdukci bakteriofagu lze ovlivnit ambientni uv intenzitou. Sterilizujici vakcina je utopie, vyjma snad hypotetickych nk bunecnych vakcin ve vyvoji.


 #10636 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Pfizer Voldemort
18.12.21 10:39:49 | #10639 (1)

VIRALNI ALTERNATIVA
Viralni vakciny vpravuji mrna dovnitr bunky pomoci adenoviru. Zkouseny zrejme byly v omezene mire koncem 80. let v Iraku. Je napadne, kterak tam pak doslo ke katastrofalnimu narustu rakoviny mezi mladezi od pocatku 90. let. Vetsinou se to prisuzuje ochuzene uranove munici, ale napr. po naletech v Jugoslavii zrejme uz k tak strmemu skoku nedoslo.


1  
 #10637 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky