Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 644398x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1608

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: 1 promile
10.08.21 03:34:18 | #1608
Reakce na příspěvek #1607

Jo, to je problém. Dosud nikoho nenutí zákon očkování absolvovat, ale to se může změnit, jestli se naplní černé vyhlídky na vlnu na konci prázdnin. Teď ta nakažlivější verze D nakazí ještě dost neopatrných lidí, ale díky 50% proočkovanosti bude nakažených méně. Matematicky by jich měla být zhruba jen čtvrtina v porovnání se stejně velkou neočkovanou populací. Kdyby nebyla ta nakažlivější mutace D, tak by mohlo být snad už po pandemii.
Já vím, ta matematika ... mnoho lidí nechápe ty algoritmy.

Z vlastní zkušenosti :
Jezdil jsem 30 let do práce vlakem a někdy byl i narvanej, v zimě (chřipková sezóna) okna zavřený, vzduch na krájení, někteří chrchlali, to jsem si aspoň dvarkát otočil hustou šálu kolem huby a chobotu. Přesto jsem měl tak každých 3 až 5 let chřipku a následně dlouholeté následky - porouchaný srdeční rytmus. Pak proočkovala na podzim naše firma zaměstnance, proti chřipce na dobrovolné bázi. No a od té doby se nechávám proti sezónní chřipce očkovat každým rokem a už jsem ji nikdy nedostal. I ta arytmie se asi po deseti letech natolik upravila, že mi už nedělá potíže. Pochopitelně musím brát doživotně medikamenty.


 #1607 

| Předmět: RE: RE: RE: 1 promile
10.08.21 11:56:24 | #1610 (1)

Já žiju zdraví životní styl bez cukrů a už skoro 3 roky jím vitamín D3 je možné že i tu imunitu co jsem po Covidu měl byla tak vysoká 2200 že to mohlo ovlivnit jak D3 tak i zdravotní životní styl a taky že asi 4 roky chodím denně aspoň 12 km nordic walking.Na chřipku jsem se nikdy očkovat nedal,ale jako astmatik vím že a jak rychle chřipka mutuje a taky vím že vždy jednou za dva roky mě totálně chřipka vyřadí na měsíc a tak že upadnu do neschopnosti. Přesně před dvěmi lety jsem měl chřipku co byla priznakove podobná jako Covid,s tím že horečka mi trvala u Covidu přes týden a necítil chuť a čich a stejné symptomy na průduškách, špatně se mi dýchalo,vždy když se mi špatně dýchá u chřipky musím foukat na astma podpůrné léky a takto i u Covidu.Kdo nepoznal Covid na sobě,nebo blízkých ten to bude brát jako chripecku a dokud tu budou chodit lidé a psát hoaxy a nesmysli ohledně Covidu bude to dlouhodobý problém.Takze hoaxy vytvořené proruskymi servery a bohužel málo inteligentní lidi co se snadno nechají zmanipulovat těmito servery, aniž by použili logické uvažování nás může stát hodně nemocných a doufám jsem optimista a že málo mrtvých.


 #1608 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky