Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 642759x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #4283

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
30.09.21 21:23:31 | #4283
Reakce na příspěvek #4279

Tak o 2 neockovanych z tech 500 hospitalizovanych nas informoval a to jeste nevime ci pravdive, kdyz se jaksi vedle toho zapomel zminit o hospitalizaci tech dalsich 415 vakcinovanych lidi, kteri tvori 83% ze vsech hospitalizovanych i kdyz plne ockovanych mame na Slovensku jen 41.24% a 44.83% mama vakcinovanych 1 davkou anticovid vakciny.

Opravdu obrovska ostuda pro vyrobce vsech anticovid vakcin.

Jeste dobre, ze lidi na Slovensku maji celkem rozum a navzdory tomu fasistickemu tlaku i propagaci na anticovid vakciny tuhle experimentalni a velice nebezpecnou anticovid vakcinu vecsina Slovaku odmita !

Soucasna vlada uz nemam ani 20% podporu a 80% lidi na Slovensku by nejradeji ty totalitni zlocince poslali na smetiste dejin a nebo rovno do basy za to co tady na Slovensku delaji zlocinecky covidi smejdi.



| Předmět: RE: RE:
30.09.21 21:25:53 | #4285 (1)

napsal ksindl a špína Lorak


 #4283 

| Předmět: RE: RE:
30.09.21 21:30:22 | #4289 (1)

Ono zrejme aj ty moderatori RTVS, co se urcite dobre pripravuju na to, co ludom oznamuju v hlavnych zpravach na STV 1, aj ked nechcu zrejme aj pravdu povedia hoci je v rozpore s propagandou sirenou pochybnou a nedoveryhodnou zlocineckou vladou SR.

https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/

Tymto cislam nikdo so zdravym rozumom aj tak na Slovensku neveri a vieme dobre, ze uz nas zastupcovia vlady, co robia tieto statistiky uz nie raz ludi oklamali a priznali to az ked boli usvedceny zo LZI !



| Předmět: RE: RE: RE:
30.09.21 21:33:25 | #4291 (2)

napsal ksindl a špína Lorak


 #4289 

| Předmět: RE: RE: RE:
30.09.21 21:35:41 | #4292 (2)

V českých nemocnicích bylo ve čtvrtek na běžných odděleních hospitalizováno 118 pacientů, kteří jsou pozitivní na covid-19. Pouze 36 z nich bylo po druhé dávce očkování. Ve vážném stavu bylo 36 lidí, z nich 12 bylo po očkování. „Ve Fakultní nemocnici Olomouc není v současné době (v úterý) hospitalizovaný jediný covidový pacient ve vážném stavu po plném očkování. Pokud se tak stalo v minulosti, byli to pacienti se sekundárními onemocněními, jejichž vážný stav způsobovalo především toto onemocnění,” vysvětlil pro Aktuálně.cz mluvčí olomoucké nemocnice Adam Fritscher.
Pokud se detailně podíváme na složení hospitalizovaných pacientů trpících tímto covidovým onemocněním, zjistíme, že výrazná většina těchto osob jsou lidé, kteří nejsou očkováni proti COVID-19. Takto hospitalizované osoby, které však očkovány jsou, se skládají především z pacientů vyššího věku, z lidí trpících jiným závažnějším onemocněním či z osob s poruchou imunity. Jasně tedy můžeme hovořit o „epidemii neočkovaných“, jak tuto situaci pojmenovala relace 168 hodin. Zde uvádíme konkrétní data poskytnuté většími nemocnicemi České republiky. V pražském Motole leží tři hospitalizované osoby s vážným průběhem COVID-19, všichni nenaočkováni. V Ústí nad Labem je takových osob osm z celkových devíti, v Plzni tři ze čtyř, v havířovské nemoci jsou s tímto onemocněním hospitalizováni pouze dva očkovaní pacienti, dalších pět stejně nemocných však očkování proti COVID-19 nepodstoupilo. Jasně tedy vidíme, že osoby, jež se nerozhodly očkovat proti COVIDu, mají mnohonásobně vyšší riziko hospitalizace s touto chorobou než pacienti očkovaní.
Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová upozorňuje, že skutečně mají případy, kdy závažný průběh covidu mají i lidé plně naočkovaní. Jde však především o seniory, jejichž imunitní odpověď je oslabená, což lékaři nazývají termínem imunosenescence. Druhou skupinou jsou pak pacienti se závažným onemocněním, které imunitní systém postihuje, jako je například leukemie, případně pacienti, kteří berou léky významně tlumící imunitní systém.
Podobná situace je i na Slovensku. 84 % z aktuálně hospitalizovaných pacientů s covidem-19 tvoří neočkovaní nebo očkovaní pouze 1. dávkou.


 #4289 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.10.21 03:48:08 | #4312 (3)

K prvním dvou větám lze dodat, že těch 30% plně očkovaných z hospitalizovaných má průměrný věk kolem 70 až 75 let a ten 70%. "zbytek" kolem 55 až 60let. Někomu by to mohlo připadat jako bezvýznamný detail, ale tomu tak není. U starších lidí slábne síla vlastní imunity, jsou tedy podstatně náchylnější, než ti o 10-15 let mladší. Nebyli by senioři v populaci tak vysoko proočkováni, bylo by těch hospitalizovaných lidí třeba dvou až trojnásobek oproti současnému stavu.
Je to jednoznačný a nezpochybnitelný důkaz účinnosti očkování.


 #4292 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky